|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
dobijeni alternator pomoc skoda 120 1,9TD
| Autor |
Zpráva |
|
MALDAR
|
 dobijeni alternator pomoc skoda 120 1,9TD
zdravim mam skodarnu 120 mam tam motor 1,9 td z fiata tipo je tam jiný altik nez u skodarny je tam jenom vývor B+ nic vice chybi tam BF co mam delat aby to dobijelo?? prosim pomoct 
|
| 9.5.07, 08:09 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
 Re: dobijeni alternator pomoc skoda 120 1,9TD
MALDAR píše: zdravim mam skodarnu 120 mam tam motor 1,9 td z fiata tipo je tam jiný altik nez u skodarny je tam jenom vývor B+ nic vice chybi tam BF co mam delat aby to dobijelo?? prosim pomoct 
ten B+ na baterku a ještě tam musí být nějaký konektor kam přivedeš napětí po zapnutí klíčku miloš
|
| 9.5.07, 11:53 |
|
 |
|
zokot
Registrován: 10.1.06, 08:19 Příspěvky: 1311 Bydliště: okres Žďár nad Sázavou
|
 Re: dobijeni alternator pomoc skoda 120 1,9TD
MALDAR píše: zdravim mam skodarnu 120 mam tam motor 1,9 td z fiata tipo je tam jiný altik nez u skodarny je tam jenom vývor B+ nic vice chybi tam BF co mam delat aby to dobijelo?? prosim pomoct 
To bych chtěl vidět. Nemáš foto?
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi Fiat GP 1.9 JTD Škoda Roomster 1,2 TSI
|
| 9.5.07, 14:31 |
|
 |
|
Drak
|
Přímý napětí ne, to by se to po nabuzení hádalo, musí jít přes kontrolku dobíjení a svorka na alternátoru by měla být označená D nebo D+, jinak je to ten drát, co vedl na regulátor ke svorce R.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 10.5.07, 06:43 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Drak píše: Přímý napětí ne, to by se to po nabuzení hádalo, musí jít přes kontrolku dobíjení a svorka na alternátoru by měla být označená D nebo D+, jinak je to ten drát, co vedl na regulátor ke svorce R.
draku a na tom D nebo D+ naměříš na kontektoru od auta co? 12V, jestli to jde od kontrolky to nevím, mrknu se do schémátka miloš
|
| 10.5.07, 19:09 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Drak píše: Přímý napětí ne, to by se to po nabuzení hádalo, musí jít přes kontrolku dobíjení a svorka na alternátoru by měla být označená D nebo D+, jinak je to ten drát, co vedl na regulátor ke svorce R.
jo draku od té kontrolky to vede na D+, opakování je matka moudrosti miloš
|
| 10.5.07, 19:15 |
|
 |
|
Drak
|
Naměříš tam 12V, ale musí to jít přes kontrolku dobíjení, jednak pro kontrolu dobíjení a taky buzení nemuže jít přes "tvrdý" plus, dobíjení by sice fungovalo tak, jak má, ale může se stát, že nezdechneš auto, budeš mít klíče v kapse, v sobě druhý pivo a motor bude vesele cvakat dál, protože se ti tam udělá napěťová smyčka, kterou už nepřerušíš, někdy pomůže třeba zapnout větrák, nebo stěrače a je to, veliký problémy s tím má Avia Áčkové řady (ta se sklopnou boudou), nemá klasický kontrolky, ale kontrolkový bloky, kde se často prošlahne ochranná dioda a dělá to toto pestvo.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 10.5.07, 19:20 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Drak píše: Naměříš tam 12V, ale musí to jít přes kontrolku dobíjení, jednak pro kontrolu dobíjení a taky buzení nemuže jít přes "tvrdý" plus, dobíjení by sice fungovalo tak, jak má, ale může se stát, že nezdechneš auto, budeš mít klíče v kapse, v sobě druhý pivo a motor bude vesele cvakat dál, protože se ti tam udělá napěťová smyčka, kterou už nepřerušíš, někdy pomůže třeba zapnout větrák, nebo stěrače a je to, veliký problémy s tím má Avia Áčkové řady (ta se sklopnou boudou), nemá klasický kontrolky, ale kontrolkový bloky, kde se často prošlahne ochranná dioda a dělá to toto pestvo.
draku mám tu 31 kontejnerku lanovou, jak tam jsou ventily a pálí to 1342? miloš
|
| 11.5.07, 06:54 |
|
 |
|
Drak
|
1342, sací 0,30 výfuk 0,35 první válec u spojky
|
| 11.5.07, 07:40 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |