Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.5.26, 21:37

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Dodatečná montáž ASR do Fabie 
Autor Zpráva
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek Re: Dodatečná montáž ASR do Fabie
Dunde.e píše:
OT: k HTP. Zastánci nezničitelných jednoválcových stabiláků mohou oponovat, že tam dva písty přebývají, zastánci nezničitelných 6válců tam postrádají půlku motoru...no a závistiví nemajitelé aut jsou proti všem autům... atd...tak jak tak, ti se čtyřmi válci na tom nejsou o moc lépe ;-)

já bych neřek tohle je seriovej graf mojeho motoru Obrázek :mrgreen: ted je trošku vejš

17.11.13, 21:59
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

rejpal

Hádám že by to mělo jít poznat podle potřebného "železa".
Pokud je součástí systému i nějaký bazmek který pumpuje hydrauliku, bude to asi ta verze s přibržďováním kol.
Pokud je to jen software, asi to bude verze s omezením výkonu.
:wink:

17.11.13, 22:03
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

No a právě ten sériově vyráběný dvanáctiválec, např z lokomotivy sergej má výkon 1450kW 750ot/min a okolo 20 000Nm krouťák;-) a ještě navíc to byl dvoutakt.

TDI mají ve srovnání s běžnými benziňáky větší výkon, což je však dáno jejich velkým objemem a tím, že jsou přeplňované - daní za to je těžší motor a existence turba, které má cca 50 000ot/min a teplota se pohybuje okolo 400°C...né-li víc. Nemáte-li strach z poruchovosti takovéto exponované součástky jako je "turbo" (obrovské otáčky, velké teplotní změny), v tom případě by Vás ani neměl děsit nějaký 3válec ;-)

Ještě existuje jedno ale, ten výkon viz graf je až po natlakování turba.....

18.11.13, 07:10
Mistr mechanik

[quote="Dunde.e"]"[i]ASR zařízení pro lidi s olšovýma nohama

Jinak hlavy praskají nejen na HTP(40kW),

můžeš mi poslat odkaz kde jsi četl že na htp praskla hlava? dík

18.11.13, 09:26

Ja sa len musim smiat tym prijemnym 3000 otackam... Pre mna su prijatelne otacky pre jazdu 1300-1800.

No ale k problemu. Neviem ako presne ma VW koncern pomenovane tieto pomocniky, ale v zasade su dva druhy:
- protipreklz = vacsinou pridavna klapka (pri lankovom ovladani plynu) ktora skrti vykon motoru v pripade ze elektronika zisti preklz kolesa - vacsinou motor az takmer zadusi - auto zastane (tzn je to viacmenej nepouzitelne, vhodne len pre idiotov co slapu na plyn rovnako ako na spojku)
- kontrola trakcie = byva kombinovana s protipreklzom, jedna sa o cielene pribrzdovanie preklzujuceho kolesa - tym padom otvoreny diferencial prenasa viac momentu na druhu stranu a protipreklz reguluje vykon motoru. Ovsem v momente ked zacnu klzat obidve strany dojde k uplnemu zastaveniu auta. Cize pri blbych podmienkach zase nepouzitelne, ked sa clovek chce aj za cenu klzania skrabat hore kopcom aspon slimacim tempom. Zase plati ze je to len pre ludi co s autom nevedia narabat.

Ked uz si chces pomoct na blbej ceste, kup si 4x4 alebo aspon samosvorny diferencial.

18.11.13, 09:39
Profil Zobrazit autorovy stránky

Dunde.e píše:

TDI mají ve srovnání s běžnými benziňáky větší výkon, což je však dáno jejich velkým objemem a tím, že jsou přeplňované - daní za to je těžší motor a existence turba, které má cca 50 000ot/min a teplota se pohybuje okolo 400°C...né-li víc. Nemáte-li strach z poruchovosti takovéto exponované součástky jako je "turbo" (obrovské otáčky, velké teplotní změny), v tom případě by Vás ani neměl děsit nějaký 3válec ;-)

Ještě existuje jedno ale, ten výkon viz graf je až po natlakování turba.....

turbo má běžně 150 000 až 200 000 ot/min

18.11.13, 10:09
Profil ICQ
Mistr mechanik

[quote="darklord"] vacsinou motor az takmer zadusi - auto zastane

můj sosed zvaný šroba jednou přičel ža má v autě jakýsi systém a neví co to je, ani já nevěděl tak jsem kukal a našel jsem že ten systém hlídá otáčky motor a když dojde jakoby k zadušení tak přidá aby motor nechcípl

18.11.13, 12:18

slovacek.milos píše:

..pardon, nějak mám zafixované, že když je problém na hlavě, tak praskla.....zde u HTP 40kW to byly ty podpálené nebo upadlé ventily....
darklord píše:
Ked uz si chces pomoct na blbej ceste, kup si 4x4 alebo aspon samosvorny diferencial.

... za cca 1000Kč jsem si koupil řetězy, které jsem vloni na ledě a na tajícím sněhu pod kterým byl samozřejmně taky led použil už asi 3krát a je to obrovský pomocník. Jak jsem psal, semtam jezdím na chalupu, kam vede z dědiny cca 2km usek do prudkého stoupání, které se pak změní v zatáčky, které jsou opět do kopce a hned za zatáčkami bývá hodně ledu, takže se nedá rozjet a na tom ledu guma prostě nezabere. Pokud je zde ujezděný sníh, tak je to v pohodě, pokud je na něm 5cm sněhu, tak se to taky dá....ale když je nad nulou, nebo ten led, tak je to špatné. Jak se nepodaří s rozjetým autem vyjet kopec, tak auto se sune samo dolů, jakoby nemělo brzdy.

18.11.13, 13:31

No tak na to ti ziadny z tychto "asisstentov" nepomoze. Skorej pohorsi.

18.11.13, 13:32
Profil Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Dunde.e píše:
slovacek.milos píše:

..pardon, upadlé ventily..

máš někde odkaz že někomu u htp upadly ventily? dík

18.11.13, 22:25

slovacek.milos píše:
máš někde odkaz že někomu u htp upadly ventily? dík

možná jsem si to blbě vyložil, většinou se píše ..."upálil"..."utavil"....a je tím možná myšleno podpáli. Dost se píše o zadřených vodítkách>>Ko píst>>ojnice. Našel jsem ale jedno téma kde je psané, že "se utavil kus materiálu a spadl do válce", příspěvek č.15
http://forum.skodahome.cz/topic/102584-vydrz-motoru-12htp/

Tak jak se ale vědci nemohou shodnou zda bylo dřív vajíčko nebo slepička, tak je otázkou zda dřív byly přidřené vodítka nebo podpálený ventil... Nicméně ve výsledku je to jedno.

Založil jsem téma o HTP v sekci motory..pojďte tam diskutovat...přeci jen ASR a HTP nejde dohromady ;-)

19.11.13, 00:10
Mistr mechanik

já se jen ptám kam na to chodíš, na htp jsem měl už snad všechny závady, i kombinaci těch nejhorších závad tak vím co a jak :wink:

19.11.13, 11:53

ale jo, EDS je velkej pomocnik zvlast v situacich kdy jedno kolo zustane na asfaltu a druhy je ve skarpe treba v bahne apod, samotny ASR je vicemene k nicemu (ubirani vykonu akorat dobry pro nekoho kdo neumi ridit).. Nicmene samosvor je mnohem lepsi nez EDS, protoze nepribrzduje kola. EDS je fakt dobry jenom kdyz je rozdilnej povrch pod kolama a to jeste musi bejt celkem velkej rozdil..

Jinak na supovi i kdyz vypnu ESP tak mi EDS funguje (pro vypnuti EDS bych musel vyndat pojistku ABS). EDS mohli mit dokonce i posledni felicie. na OI TDI 81kw je ASR ale nejsem si jistej jestli tam to EDS vubec je, pripada mi ze ne

EDS funguje do 40km/h (na nekterejch ctyrkolkach do 80ti), ASR neomezene.

24.12.13, 20:19

eds v oktě na přání, do felicií se používali jednotky z okty který eds maji

24.12.13, 20:40
Profil ICQ

2 dunde: Mel jsem tu cest se projet na 100 konovem focuse po valaskych kotaroch a rucim ti zato, ze jsem nemel ani trochu pocit, ze je to skoro stejne jako tehdy moje felcka s 50 kw. Ted mam auto s max kroutakem 174@4300 a vykonem 103@6300. Zacinam pri 1000 otackach na 135nm. Hatapatka je slaba a spis to vidim jako ekonomicke reseni nez auto pro radost z jizdy. 3hrnek na 1000 otackach nepojede a ve vyssich otackach nenabidne vykon. Nechci to hanit ale nesrovnavej to laskave s autem o tridu nekde jinde. Motor srovnatelny s htp se normalne montuje do motorek. Do auta 3 hrnky nepatri.

26.12.13, 01:30
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další