Momentalne este nemam fotky na pocitaci, ale zatial aspon postup. Ked budu fotky, tak ich sem doplnim. Ak budete mat co doplnit, dotoho
Demontaz/montaz sa da realizovat aj bez zosadenia volantu. Ja osobne som to tak robil, lebo sa mi nepodarilo zosadit volant...
1. Demontujeme plastove kryty za volantom;
2. Demontujeme volant:
- na zadnej casti volantu uvolnime 2 skrutky;
- dame dole prednu cast a uvolnime maticu volantu;
- aby sme pri nasadzovani volantu nemali problemy so spravnou polohou volantu, tak si fixou urobime ciarku na volant a riadiacu tyc;
- zosadime volant;
3. Rozpoijme konektor pre prepinace (mal by byt niekde za vypinacom/prepinacom obrysovych/stretavacich svetiel);
4. Uvolnime potrebne skrutky, aby sme mohli prepinace vytiahnut... (toto som nerobil, takze treba pozriet do knizky, tam je to zhruba popisane);
5. Rozobratie prepinaca:
- uvolnime dve skrutky, ktore nam umoznia dat dole prednu kovovu cast (spolu s prepinacom stieracov);
- vyberieme suciastky - medeny valcek, gulicku, umelohmotny zobacit, tri pruzinky/strunky a 2 umelohmotne ciapocky;
6. Aby sme mohli novu vidlicku nasadit na packu, potrebujeme ju 'oslobodit' od privodnych drotov:
- z konca packy zosadime malu umelohmotnu suciastku - tym ju oslobodime od bieleho vodica
- od zeleneho vodica ju oslobodime bud tak, ze z odpojeneho konektora vyberieme dany kontakt, ktory odcvakneme (pri montazi potrebujeme potom novy kontakt), alebo jednoducho precvakneme drotik a pri montazi ho spojime (napr cokoladkou);
7. teraz mozeme vybrat staru vidlicku a vyskusat novu. Ja osobne som mal s novou problem. Ked som ju nasadil, tak so mal stale zopnute dialkove. Az po dlhej dobe som prisiel na to, ze problem je vo vidlicke. Kratsia nozicka vidlicky bola cca. o 1mm kratsia ako mala byt, a preto nedrzala potrebny kontakt rozpojeny ale spojeny. Musel som k nej pritavit kus umelej hmoty, ktory som potom pribrusil na potrebnu dlzku. Preto odporucam vyskusat prepinanie skvor ako ho zacnete zmontovavat;
8. Novu (odskusanu) vidlicku nasunieme na packu a na koniec packy nasunieme tu malu umelohmotnu suciastku tak, aby bol biely drotik zasunuty v nej - aby mal kontakt na packu. Pozor na spravne otocenie packy - aby sa vam po nasadeni nestalo, ze nevidite, co je na packe nakreslene;
9. Spojime zeleny kablik klaxonu (dobre je vyskusat ho, ci funguje);
10. Zmontujeme prepinac:
- vidlicku zasunieme do otvoru pre nu urceneho;
- packu spravne natocime a nasadime velku ciernu suciastku (neviem ako to inak volat);
- vpravo dole velkej ciernej suciastky je otvor, do ktoreho treba umiestnit medeny valcek (nesmie stat), strunku (tu stredne velku) a umelohmotnu ciapocku;
- vlavo dole na okraji velkej ciernej suciastky je otvor, do ktoreho treba umiestnit kovovu gulicku a strunku (tu najkratsia);
- vlavo hore na okraji velkej ciernej suciastky je otvor, do ktoreho treba umiestnit umelohmotny zobacik, strunku (tu najdlhsiu) a umelohmotnu ciapocku;
(Ja som to zmontoval takto a ide to dobre, ale je dost mozne, ze to nie je ta spravna kombinacia - vtedy prehodte gulicku a zobacik. Najlepsie, ked si zapamatate, ako to bolo pri rozoberani.)
11. Pritlacime kryt prepinaca a prisrobujeme. Dobre je vyskusat, ci funguje tak ako pred tym...
12. Postupne zmontujeme ostatne veci - opacny postup montaze...
13. Vyskusame a radujeme sa, ze sme usetrili cca. 500-550 Sk (ked pridam este 100,- tak mam na novy vyfuk