Š-Favorit - vyhrienanie interiéru
| Autor |
Zpráva |
|
Milanco
|
[quote="elegant"]Keď som z otcom vymieňali na mojom termostat, tak na dvoch sa urhli hlavičky a jeden sa zlomil v polke. tie dva šli ešte odtočiť, ale ten zlomený v polke trebalo odvŕtať.[/quote
Už som to rozobral, utrhol sa mi jeden šoub, ale som ho vytočil - čo sú z masla. Termostat som vybral a testoval s teplomerom vo vode. Otvaral už pri 60°C tak som mupomohol. Po úprave otvára pri 80°C - stačí to?
Popis úpravy, ktorí by sa nato dali : prehnuť smerom do špica obluk kôžka piestu a unavenú pružinu naťiahnúť, alebo vymeniť za tuhšiu. To je v prípade nutného riešenia. Ináč je samozrejme lepšie kúpiť nový.
s pozdravom M.
|
| 7.1.07, 20:51 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Milanco píše: elegant píše: Keď som z otcom vymieňali na mojom termostat, tak na dvoch sa urhli hlavičky a jeden sa zlomil v polke. tie dva šli ešte odtočiť, ale ten zlomený v polke trebalo odvŕtať. Už som to rozobral, utrhol sa mi jeden šoub, ale som ho vytočil - čo sú z masla. Termostat som vybral a testoval s teplomerom vo vode. Otvaral už pri 60°C tak som mupomohol. Po úprave otvára pri 80°C - stačí to? Popis úpravy, ktorí by sa nato dali : prehnuť smerom do špica obluk kôžka piestu a unavenú pružinu naťiahnúť, alebo vymeniť za tuhšiu. To je v prípade nutného riešenia. Ináč je samozrejme lepšie kúpiť nový. s pozdravom M.
no nevim radši bych koupil ten novej zas tak velká investice to neni
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 7.1.07, 20:59 |
|
 |
|
elegant
Registrován: 26.8.06, 07:55 Příspěvky: 1954 Bydliště: Bratislava
|
Súhlasim zo sadrom. Nový je nový. Nemôžeš vedieť, ako dlho ti vydrží fungovať ten opravený. Kúp nový a máš kľud.
BTW.: rozhodne natri dobre do vazeliny nové skrutky, aby si nemusel toto robiť (odvŕtavať prípadne ak stačí odtočiť).
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
| 7.1.07, 22:52 |
|
 |
|
patrik-hp
Registrován: 28.6.06, 20:54 Příspěvky: 3257 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Kikan píše: Nevím sice jak je velký rozdíl (topný) mezi feldou a faťanem, ale můj forman jak má zahřátej motor fouká jak v pekle.
Dost velkej v tom jak topí ... 
|
| 7.1.07, 22:57 |
|
 |
|
morfik
|
tak co topi vic? favorit nebo felicie? me topi az nesnesitelne moc uz po 2 kilometrech kdyz je -20°
_________________ Favorit 1990, 136L pastelová žlutá, 46kW karbec, bez tuningu a stylingu, audio 150W woofer a 2*50W ve dverich
Do budoucna: interier komplet Felda, koniky navic, ...
|
| 8.1.07, 00:15 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Felda topí líp, ale některý fáva topěj taky dobře.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 8.1.07, 00:28 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
Nepér píše: Felda topí líp, ale některý fáva topěj taky dobře.
asi takto: felda topi skor a viac ale ked to mas na fave vporiadku tak to uplne staci, a vykuruje to celkom dobre a rychlo.
akurat teraz som menil to vyhrevne teleso lebo z toho tiekla chladiaca zmes  teraz to kuri jak v pekle 
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 8.1.07, 02:08 |
|
 |
|
Kikan
|
Já si v žádném případě nemůžu stěžovat. Mě to začne topit po chvilce. Ještě se mi nestalo že bych měl v autě zimu.
_________________ Škoda Forman 135GLX - 43kW BMM, r.v. 1993
|
| 8.1.07, 16:42 |
|
 |
|
cirdaf
|
Nepér píše: Nová verze Fa má možná lepší kohout, ale ta stará verze topí jen průměrně, felda to je peklo   Taky mě napadlo, jestli ti dovírají obtokové klapky nad a pod radiátorem...
Rozdíl ve Fel. je i ten že u Felicie je okruh zkrácen o sání - tutdíž by to mělo líp topit... Teoreticky  , ale jinak tersmostat a zanešenej topnej radiátor jsou klasika
|
| 16.1.07, 21:16 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
No, ale když dáš Fel. topení do Fa, stejně musíš nechat vyhřejvání sání... a i tak to topí líp.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 17.1.07, 01:40 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|