Fabia 1.4 MPI - hlásí málo chl. kapaliny, i když je jí dost
| Autor |
Zpráva |
|
petrfilipi
|
 Fabia 1.4 MPI - hlásí málo chl. kapaliny, i když je jí dost
Dobrý den.
Po výměně chladící kapaliny a kompletního termostatu na Fabii 1.4 MPI (utržený jeden z držáků termostatu >> stále to chladilo na velký okruh) mám problém s množstvím chladící kapaliny, resp. s její kontrolkou. Kapaliny mám fyzicky dost (měl jsem hladinu na MAX, teď jsem dolil 1 cm nad MAX). Ale když je motor studený, tak to hlásí, že kapaliny je málo (3x to pípne a rozbliká se kontrolka teploty chl. kapaliny). Stačí to ohřát na 90°C (prostřední čárka na budíku) a po vypnutí a zapnutí zapalování to už nenahlásí. Ale zase to začne hlásit, až když to úplně vychladne. Co se týče teploty ch. kapaliny, tak je vše v naprostém pořádku, jen ta hladina mě zlobí.
Neřešil jste někdo podobný problém?
Pomohla by výměna nádobky (třeba jsou upadlé elektrody)?
Nemůže mít nová chladící kapalina jiný odpor než ta stará (mám namícháno na -20°C)?
Jaký odpor může mít ta chladící kapalina (že bych místo elektrod v nádobce připojil do konektoru pokusně odpor)?
Děkuji za odpovědi.
Petr Filipi
|
| 22.9.08, 12:13 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
výměna nádobky pomůže, pokud ne tak za tři dny hláška zmizne i když ji smázneš vagem, pomůže nádobku prostříkat vodou kde je čidlo, nádobek je více druhů!!
v podstatě je problém v tom že chl.kapalinu máš měnit každé tři roky G12 se má nahradit G12+, já jsem sousedovi vyměnil kapalinu a hláška trvala po ránu asi dva měsíce, taky kapalinu neměnil, nádobka zadrbaná,
takže jestli jsi z toho trochu chytrý není asi přesný návod jak se tohoto nešvaru zbavit, jedině pravidelný servis co tři roky měnit miloš
|
| 22.9.08, 19:40 |
|
 |
|
sojer
|
a ešte jedna vec: ak musíš z času na čas dolievať kvapalinu a ak nemáš v nádobke na chlad. kvap. číru tekutinu ale takú akoby špinavú je chyba vo vodnej pumpe, cez ktrorú chlad.kvap. vyťeká von a do chladiaceho okruhu sa ti dostáva olej. takúto pumpu som už videl a nemala nabehaných ani 30 000 KM.
|
| 29.9.08, 10:03 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
sojer píše: a ešte jedna vec: ak musíš z času na čas dolievať kvapalinu a ak nemáš v nádobke na chlad. kvap. číru tekutinu ale takú akoby špinavú je chyba vo vodnej pumpe, cez ktrorú chlad.kvap. vyťeká von a do chladiaceho okruhu sa ti dostáva olej. takúto pumpu som už videl a nemala nabehaných ani 30 000 KM.
jak to myslíš jakože ta vodní pumpa je mazaná olejem z motoru? miloš
|
| 29.9.08, 21:21 |
|
 |
|
sojer
|
podrobnosti neviem. tento problém som riešil na fabii mojej mami a nádobku som menil 2x. problém sa tým odstránil na cca 2 týždne. potom som to dal kamošovi do servisu. hovoril že neveril vlastným očiam ked vytiahol tú pumpu. aj mi ju ukázal a evidentne bolo vidieť že chladiaca kvap. pretekal cez ložisko vodnej pumpy
|
| 4.10.08, 11:26 |
|
 |
|
krysolet007
Registrován: 23.7.07, 16:19 Příspěvky: 597 Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
|
To jsem teď nedávno taky řešil. Problém je v tom že se ti do chl. kapaliny dostal olej. Ten zasvinil elektrody a hlásí to chybu. Já sem tu nádobku vymontoval, pořádne vyčistil (barjakýma sajrajtama). Vytekhlo z toho docela dost oleje. Samozřejmě sem dal novou chl. kapalinu. Pak byl tak 3... 4 měsíce klid a teď to zas začalo. Nová nádobka (druhovýroba) stojí 190Kč, tak ju koupim a vyměnim. Snad neni špatné těsnění... ale zas se mi nezdá že by olej ubíval...
_________________ Favorit 136L r.v. 1990, červená apollo 8302
|
| 4.10.08, 11:33 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Vytahnu mrtvolu... Hosi, nevite na jakym principu to mereni funguje? 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 18.3.09, 21:29 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Netuším a už mě to taky prudí v koktě... 
|
| 18.3.09, 23:38 |
|
 |
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
a me stačilo jen ty zobáčky trochu odrbat šroubovákem 
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
http://www.japl.cz - služby od JIMa
|
| 19.3.09, 07:38 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Hej cumte na datum, muj problem reste...
|
| 19.3.09, 18:04 |
|
 |
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
co myslis jak to zahlasí nedostatek kapaliny?
předpokladam ze ta kap je vodič tzn pokud je jí dost ,drátky jsou spojeny kapalinou
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
|
| 19.3.09, 18:15 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Tak jednoduchy to neni 
|
| 19.3.09, 18:41 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
že by tam byl piďi plováček ? 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 19.3.09, 18:59 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Zadnej plovacek  bez vody kontakty nic nevykazuji, pokud tam je voda, kontakty se chovaji jako vystupy kondenzatoru 
|
| 19.3.09, 19:05 |
|
 |
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
|
| 19.3.09, 19:15 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|