| Autor |
Zpráva |
|
Crave
|
 Nejdou světla....
ahoj nevim jak jsem mel nazvat predmet zpravy ale mozna to tu vyšší postavení změní, takže:
mám problém: nesvítí mi levé přední světlo obrysové, pravé přední světlo dálkové, pravá přední směrovka ok-bliká vyšší frekvencí(je to spatně?)zadní prava smerovka nefunguje,varovná světla ok -blikaji v pohode jenom ta vyse zminovana prava zadni nic... potkávací světla ok, a mlhovka zadní při zapnutých potkávacích světlech je taktéž nefunkční..minulý týden jsem mlhovku kontroloval a byla ok..dnes nic...auto bylo v oprave a to s tou smerovkou-jako vyssi frekvenci blikani-bylo stejne, jenom s rozdílem ze zadní fungovala, ted ne..v cem je problém?
díky moc., jak jsem uváděl-moc se v technických vlastnostech auta nevyznám, tak mi to trochu kdyztak vysvetlete-zakladni vecem rozumim 
|
| 25.2.08, 17:45 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: Nejdou světla....
Crave píše: ahoj nevim jak jsem mel nazvat predmet zpravy ale mozna to tu vyšší postavení změní, takže: mám problém: nesvítí mi levé přední světlo obrysové, pravé přední světlo dálkové, pravá přední směrovka ok-bliká vyšší frekvencí(je to spatně?)zadní prava smerovka nefunguje,varovná světla ok -blikaji v pohode jenom ta vyse zminovana prava zadni nic... potkávací světla ok, a mlhovka zadní při zapnutých potkávacích světlech je taktéž nefunkční..minulý týden jsem mlhovku kontroloval a byla ok..dnes nic...auto bylo v oprave a to s tou smerovkou-jako vyssi frekvenci blikani-bylo stejne, jenom s rozdílem ze zadní fungovala, ted ne..v cem je problém? díky moc., jak jsem uváděl-moc se v technických vlastnostech auta nevyznám, tak mi to trochu kdyztak vysvetlete-zakladni vecem rozumim 
čo za autooooo?????
ale buď niečo v skrate, keď smerovka bliká rýchlo tak je niekde v tom obvode skrat, alebo ak bliká pomaly tak je vypálená žiarovka, alebo prerušený obvod. to môže spôsobovať aj vadná kostra na svetle (prednom, alebo zadnom) na tej strane kde to blbne...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 25.2.08, 17:52 |
|
 |
|
Crave
|
auto skoda 120gls...
bliká to rychle..ale vzadu vubec
|
| 25.2.08, 17:55 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
Crave píše: auto skoda 120gls...
bliká to rychle..ale vzadu vubec
pozri v zadu svetlá konektory kostru a aj prechodky zväzkov cez plech...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 25.2.08, 18:04 |
|
 |
|
Crave
|
jak jsem rikal moc tomu nerozumim, nemusim nic rozebirat? staci kdyz otevru kapotu a podivu se na konektory?? a kably?
|
| 25.2.08, 18:05 |
|
 |
|
Jonny
Junior TW team
Registrován: 27.12.07, 21:50 Příspěvky: 2246 Bydliště: Turčianske Teplice ( SR )
|
Ake mas zadne svetla ? zehlicky ? obdlznikove (ci ako sa to vola ) . skus ukostrenie : 1 kablik pojde do vsetkych obimok a bude prisrobovany o plech ( to je kostra) srobik odsrobuj dosadacie plochy ocka a plechu osmirkuj a prisrobuj spat 
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
| 25.2.08, 18:38 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10608 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
tyhle blbinky dela kostra, pokud ti nepomuze ocisteni kontaktu u sroubku kde se kostri, muzes mit blbe ukostreny cely zadni celo, to bys poznal tak, ze bys tu spolecnou kostru zarovek zkusmo pripojil na blok motoru ( to je ten hlinikovej kram,kvuli kterymu se otvira zadni kapota) . u toho predniho dalkovyho je to ale divny.. pokud jedno sviti a druhy bude to pojistka/zarovka/patice. v tomhle poradi to zkoukni. pojistky sou pod volantem na svisly stene kufru.
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 25.2.08, 18:43 |
|
 |
|
Šemik
|
Nebo spálená žárovka v zadním světle, kup novou 12V 21W a vyměn ji. Objímku předtím hezky vyčisti a vymaž vazelínou.
No dálkové světlo bude jak píše Kachnis 
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 25.2.08, 20:46 |
|
 |
|
Crave
|
díky moc zítra se na to mrknu(s taťkou:D) a kdyztak napíšu..díkes..
_________________ Škoda 120GLS
|
| 25.2.08, 21:15 |
|
 |
|
Crave
|
takže zadní pravý blinkr funguje bez problému, i stejně rychle...klasicky..bylo to žárovkou..zitra se mrknu na ty pojistky..jak poznam (jako laik) ze je neco spatne? jsem se tak namatkou dnes dival..videl jsem bile pojistky..a dratky..tot vse co vim..  ..diky
_________________ Škoda 120GLS
|
| 26.2.08, 23:52 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
Crave píše: takže zadní pravý blinkr funguje bez problému, i stejně rychle...klasicky..bylo to žárovkou..zitra se mrknu na ty pojistky..jak poznam (jako laik) ze je neco spatne? jsem se tak namatkou dnes dival..videl jsem bile pojistky..a dratky..tot vse co vim..  ..diky
to su este stare keramicke
ak je drotik pretrhnuty - cau cau poistka. je zla
ak nie je pretrhnuty - pravdepodobne je dobra ale NEMUSI! (so skusenosti viem ze tieto stare mozu mat nepretrhnuty drotik a napriek tomu nevodia prud)
takze ked chces mat niekedy istotu ze poistka je dobra, kup novu (pozri kolko A (mperova) je ta povodna podla nej kup novu, par halierova zalezitost)
nove su take plastove, tak sa nezlakni ked nebudu mat take iste 
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 26.2.08, 23:58 |
|
 |
|
Šemik
|
Nee, plastové nekupuj, ty se taví
Oprav ty staré keramické, nad ohněm nahřej ty koncové kovové kloboučky, sundej je, pak mezi ně natáhni dvě-tři lanka vypletená z normálního slaněného vodiče a kloubočky naraž zpět 
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 27.2.08, 12:59 |
|
 |
|
Radic
Registrován: 19.5.07, 16:50 Příspěvky: 3202 Bydliště: Bánov (okr. Uh. Hradiště)
|
Šemik píše: Nee, plastové nekupuj, ty se taví
nj...ale proč se taví  při pohledu na tvoje auto si myslim že důvod je jasný  já je tam mám už dlouho a nic  ale každý nějak
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
| 27.2.08, 13:36 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10608 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
TY NOVY PLASTOVY SOU SMEJDY jak se to pozna? byl jednou jeden kachnis...mel v dalkovych zarovky 55W a napajel to pojistkou 8A, to znamena, ze pojistka propoustela proud VETSI NEZ 8A a nic se ji nestalo, i tak to nechal kachnis byt. jednou vymenil zarovky za 80W a najednou pres pojistku teklo pres 12A a pojistka co? pojistka nic..neznicil se dratek, ale roztavil plast, kdyz se to bude pitvat, dosli bychom k tomu, ze to klidne mohlo zpusobit pozar vozidla a proto kachnis misto 8A plastovych pouziva vsude 15A keramickych..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 27.2.08, 14:13 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
Radši z si zajdi na vrakáč a popros je jestli by sis nemohl ze dvou starých škodovek vyrabovat ty keramické pojistky....o opravovaných pojistkách nechci ani slyšet, za to bych trhal hlavu. Buď se to pálí při malém proudu nebo se to nespálí vůbec, opravoval jsem Avii kde jich byla plná skřiňka a výsledek byl ten že Avia málem začala hořet (už jsem hledal hasičák) naštěstí to chvilku po odpojení baterie přestalo ale propálený hlavní svazek za to nestál.
|
| 27.2.08, 15:48 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |