Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.5.26, 23:14

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Nejdou světla.... 
Autor Zpráva

Příspěvek Nejdou světla....
ahoj nevim jak jsem mel nazvat predmet zpravy ale mozna to tu vyšší postavení změní, takže:
mám problém: nesvítí mi levé přední světlo obrysové, pravé přední světlo dálkové, pravá přední směrovka ok-bliká vyšší frekvencí(je to spatně?)zadní prava smerovka nefunguje,varovná světla ok -blikaji v pohode jenom ta vyse zminovana prava zadni nic... potkávací světla ok, a mlhovka zadní při zapnutých potkávacích světlech je taktéž nefunkční..minulý týden jsem mlhovku kontroloval a byla ok..dnes nic...auto bylo v oprave a to s tou smerovkou-jako vyssi frekvenci blikani-bylo stejne, jenom s rozdílem ze zadní fungovala, ted ne..v cem je problém?

díky moc., jak jsem uváděl-moc se v technických vlastnostech auta nevyznám, tak mi to trochu kdyztak vysvetlete-zakladni vecem rozumim :)

25.2.08, 17:45
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: Nejdou světla....
Crave píše:
ahoj nevim jak jsem mel nazvat predmet zpravy ale mozna to tu vyšší postavení změní, takže:
mám problém: nesvítí mi levé přední světlo obrysové, pravé přední světlo dálkové, pravá přední směrovka ok-bliká vyšší frekvencí(je to spatně?)zadní prava smerovka nefunguje,varovná světla ok -blikaji v pohode jenom ta vyse zminovana prava zadni nic... potkávací světla ok, a mlhovka zadní při zapnutých potkávacích světlech je taktéž nefunkční..minulý týden jsem mlhovku kontroloval a byla ok..dnes nic...auto bylo v oprave a to s tou smerovkou-jako vyssi frekvenci blikani-bylo stejne, jenom s rozdílem ze zadní fungovala, ted ne..v cem je problém?

díky moc., jak jsem uváděl-moc se v technických vlastnostech auta nevyznám, tak mi to trochu kdyztak vysvetlete-zakladni vecem rozumim :)

čo za autooooo????? :shock:

ale buď niečo v skrate, keď smerovka bliká rýchlo tak je niekde v tom obvode skrat, alebo ak bliká pomaly tak je vypálená žiarovka, alebo prerušený obvod. to môže spôsobovať aj vadná kostra na svetle (prednom, alebo zadnom) na tej strane kde to blbne...

25.2.08, 17:52

Příspěvek 
auto skoda 120gls...

bliká to rychle..ale vzadu vubec

25.2.08, 17:55
Profil ICQ

Příspěvek 
Crave píše:
auto skoda 120gls...

bliká to rychle..ale vzadu vubec

pozri v zadu svetlá konektory kostru a aj prechodky zväzkov cez plech...

25.2.08, 18:04

Příspěvek 
jak jsem rikal moc tomu nerozumim, nemusim nic rozebirat? staci kdyz otevru kapotu a podivu se na konektory?? a kably?

25.2.08, 18:05
Profil ICQ
Junior TW team

Příspěvek 
Ake mas zadne svetla ? zehlicky ? obdlznikove (ci ako sa to vola ) . skus ukostrenie : 1 kablik pojde do vsetkych obimok a bude prisrobovany o plech ( to je kostra) srobik odsrobuj dosadacie plochy ocka a plechu osmirkuj a prisrobuj spat :D

4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec

25.2.08, 18:38
Profil ICQ
Moderátor

Příspěvek 
tyhle blbinky dela kostra, pokud ti nepomuze ocisteni kontaktu u sroubku kde se kostri, muzes mit blbe ukostreny cely zadni celo, to bys poznal tak, ze bys tu spolecnou kostru zarovek zkusmo pripojil na blok motoru ( to je ten hlinikovej kram,kvuli kterymu se otvira zadni kapota) . u toho predniho dalkovyho je to ale divny.. pokud jedno sviti a druhy bude to pojistka/zarovka/patice. v tomhle poradi to zkoukni. pojistky sou pod volantem na svisly stene kufru.

http://kachnis.techsajt.cz

25.2.08, 18:43
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Nebo spálená žárovka v zadním světle, kup novou 12V 21W a vyměn ji. Objímku předtím hezky vyčisti a vymaž vazelínou.

No dálkové světlo bude jak píše Kachnis :)

25.2.08, 20:46

Příspěvek 
díky moc zítra se na to mrknu(s taťkou:D) a kdyztak napíšu..díkes..

25.2.08, 21:15
Profil ICQ

Příspěvek 
takže zadní pravý blinkr funguje bez problému, i stejně rychle...klasicky..bylo to žárovkou..zitra se mrknu na ty pojistky..jak poznam (jako laik) ze je neco spatne? jsem se tak namatkou dnes dival..videl jsem bile pojistky..a dratky..tot vse co vim..:D..diky

26.2.08, 23:52
Profil ICQ
Voditelj brodice

Příspěvek 
Crave píše:
takže zadní pravý blinkr funguje bez problému, i stejně rychle...klasicky..bylo to žárovkou..zitra se mrknu na ty pojistky..jak poznam (jako laik) ze je neco spatne? jsem se tak namatkou dnes dival..videl jsem bile pojistky..a dratky..tot vse co vim..:D..diky

to su este stare keramicke :D
ak je drotik pretrhnuty - cau cau poistka. je zla
ak nie je pretrhnuty - pravdepodobne je dobra ale NEMUSI! (so skusenosti viem ze tieto stare mozu mat nepretrhnuty drotik a napriek tomu nevodia prud)
takze ked chces mat niekedy istotu ze poistka je dobra, kup novu (pozri kolko A (mperova) je ta povodna podla nej kup novu, par halierova zalezitost)
nove su take plastove, tak sa nezlakni ked nebudu mat take iste ;)

26.2.08, 23:58
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Nee, plastové nekupuj, ty se taví :?

Oprav ty staré keramické, nad ohněm nahřej ty koncové kovové kloboučky, sundej je, pak mezi ně natáhni dvě-tři lanka vypletená z normálního slaněného vodiče a kloubočky naraž zpět :)

27.2.08, 12:59

Příspěvek 
Šemik píše:
Nee, plastové nekupuj, ty se taví :?

nj...ale proč se taví :D při pohledu na tvoje auto si myslim že důvod je jasný :) já je tam mám už dlouho a nic ;) ale každý nějak

Škoda 742 Forever Team
Škoda TW Coupe Club

27.2.08, 13:36
Profil ICQ
Moderátor

Příspěvek 
TY NOVY PLASTOVY SOU SMEJDY jak se to pozna? byl jednou jeden kachnis...mel v dalkovych zarovky 55W a napajel to pojistkou 8A, to znamena, ze pojistka propoustela proud VETSI NEZ 8A a nic se ji nestalo, i tak to nechal kachnis byt. jednou vymenil zarovky za 80W a najednou pres pojistku teklo pres 12A a pojistka co? pojistka nic..neznicil se dratek, ale roztavil plast, kdyz se to bude pitvat, dosli bychom k tomu, ze to klidne mohlo zpusobit pozar vozidla a proto kachnis misto 8A plastovych pouziva vsude 15A keramickych..

http://kachnis.techsajt.cz

27.2.08, 14:13
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Radši z si zajdi na vrakáč a popros je jestli by sis nemohl ze dvou starých škodovek vyrabovat ty keramické pojistky....o opravovaných pojistkách nechci ani slyšet, za to bych trhal hlavu. Buď se to pálí při malém proudu nebo se to nespálí vůbec, opravoval jsem Avii kde jich byla plná skřiňka a výsledek byl ten že Avia málem začala hořet (už jsem hledal hasičák) naštěstí to chvilku po odpojení baterie přestalo ale propálený hlavní svazek za to nestál.

27.2.08, 15:48
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další