Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.5.26, 01:13

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Čirá optika? Poučte mě...(nás) 
Autor Zpráva

Příspěvek Čirá optika? Poučte mě...(nás)
Zdravim...mam jeden možná dva zcela jednoduchý dotazy, tůhle sem viděl felicii(rok98) a na světlech měla namontovány skla s čirou optikou. Ale jak to, že světla fungují správně???....vždyť obyčejné sklo tam má spoustu (nevim, jak, ale určitě se tomu nějak řiká, tak já to zatim řeknu jako lajk) "vlnek, ruzně hustých a v různých směrech.........prosím tedy ...můžete mi to vysvětlit a případně také napsat, jestli jsou tato skla na felicii výhodou či ne? Díky

16.2.06, 16:29
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Na fáčku jsem to viděl taky, docela by mě to zajímalo.

16.2.06, 17:42
Profil ICQ

Příspěvek 
To samé platí i o Š120. Taky čirá skla.

16.2.06, 17:42

Příspěvek 
Na Fábii jsou světla s čirou optikou odjakživa a také to svítí celkem slušně, ne? Zatímco u klasické paraboly je odrazová vrstva naprosto hladká a o správné rozptýlení paprsků se stará tvarované sklo, u světlometů s čirou optikou je to přesně obráceně - sklo je hladné a tvarovaná je odrazová vrstva paraboly. Výhodou je zřejmě levnější výroba, nic jiného mne nenapadá. O moc lépe to určitě nesvítí...

16.2.06, 18:11
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
My se tu ale mluvíme o náhradě původního "perforovaného" skla, při použití stávající paraboly.

16.2.06, 19:31
Profil ICQ

Příspěvek 
Nepér píše:
My se tu ale mluvíme o náhradě původního "perforovaného" skla, při použití stávající paraboly.

No jasně, podle mě na tý felicii co jsem viděl byly vyměněný jenom skla "perforovaný" za skla čirý, ale parabola tam zůstala sériová.

16.2.06, 20:02

Příspěvek 
Na blbce narazíte všude... Takovéhle řešení není vůbec možné, nějak to svítit bude, ale zhoršení vlastností hledejte ve všech směrech. :roll:

Mimochodem "perforace" je děrování, to se na tom skle opravdu nenajde. :wink:

16.2.06, 22:38
Profil Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek 
No jasny, to sklo vam prece lame svetlo tak,ze na pravym kraji sviti dal nez na levym, aby neoslnovalo a kdyz tam date obyc sklo, tak tohle rozhodite...Ty co to tam zamenujou asi moc nepremysli a ty co tvrdi, ze to je lepsi nez seriovk, at se zamysli co placaj..svetlologove nejsou asi zas uplne blby, meli duvod proc to delali takhle a necpali na skodovky plexisklo..

17.2.06, 00:44

Příspěvek 
Myslím, že tohle mluví za vše, tak jak to tedy svítí?
http://www.spoilercentrum.cz/shop/skoda ... da-favorit
Když jsme u toho, jak se dá na fa oddělit to sklo od toho plastu? (né, nechci plexisklo, jen chci vyčistit to sklo)

17.2.06, 00:44
Profil ICQ

Příspěvek 
Nepér píše:
Když jsme u toho, jak se dá na fa oddělit to sklo od toho plastu? (né, nechci plexisklo, jen chci vyčistit to sklo)

No, stejně blbě jako u stodváci - sklo je k plastu přilepeno nějakym tmelem - odloupnout a přitom nepoškodit ani sklo ani plast je celkem pakárna (i když mi jednou u stotříci odpadlo sklo svévolně :lol: ) Pak jsem ho přilepil silikonem a ještě pojistil těma kovovejma pružinkama/plíškama, jako je to u novších aut (od Feldy dál) :wink:

17.2.06, 10:25
Profil ICQ
Moderátor

Příspěvek 
Házet hrách na stěnu má větší účinek, než tady vysvětlovat "tunerům" zákonitosti optiky a nejen tyto...;-) Občas mi připadá, že "tuneři" mají hlavu jen a pouze jako dekl na krk...

25.2.06, 19:44

Příspěvek 
Jak jsem to měl sundaný, tak jsem to trochu zkoumal, takže se tu pokusím o rádoby závěr. Obraz světla, který známe z článku o seřizování světel, tedy že to vlevo od osy reflektoru svítí vodorovně a vpravo od osy se to začne zvedat, zajišťuje právě toto tvarované sklo. Reflektory s čirou optikou mají tvarovanou už parabolu, proto jim stačí hladká skla. V případě, že se původní tvarované sklo nahradí hladkým, aniž by se nahradily původní paraboly, bude to svítit jako baterka, tj. do jednoho bodu. U takto upravených světel si nedovedu představit jakéholiv seřizování, ani výraz technika na STK, když se o to pokusí.

5.3.06, 01:59
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak díky pánové, už to chápu, ale... když sem viděl skla s čirou optikou na feldě (na netu se daji snadno sehnat) tak zřejmě ta felda měla i tu tvarovanou parabolu, ale tu sem na internetu nikde nesehnal...... přece nemůžou prodávat čirý skla na auta, který maj ze sériový výroby "obyčejnou" parabolu, to by bylo na hlavu......Poraďte když budete vědět, kde se dá sehnat parabola na felcku vhodná k čirýmu sklu......díky

5.3.06, 19:33

Příspěvek 
fux.dggn píše:
přece nemůžou prodávat čirý skla na auta, který maj ze sériový výroby "obyčejnou" parabolu, to by bylo na hlavu......

Ale můžou, viz odkaz výše, že je to na hlavu, to je prodejci jedno, protože to kupují lidé, které nazajímá, jestli to funguje, ale jak to vypadá.

7.3.06, 19:21
Profil ICQ
Příspěvek 
Já na fáčku ty čirý plexiskla mám a vypadá to efektně, hlavně když se vnitřek reflektoru nalakuje do stejný barvy jako kastle( samozřejmě nelakovat parabolu světla a blinkru). Sundat to sklo z toho je téměř nemožné, takže destruktivní metoda a dávat pozor ať se nepoškodí plastový obal světla. Vypadá to pěkně, a to je asi tak vše. Ten kdo to chce dát na auto, kterým jezdí často a i v noci to opravdu chci rozmluvit. Mám to na autě, kterým jezdím jen když je pěkně a ve dne, tak jsem do toho šel. V noci svítí jen dva kužely od parabol před sebe a nepokrývají krajnici ani střed mezi reflektory, takže viditelnost cca 50%. Vyloženě nedoporučuju.Ty světla už nejsou na svícení, ale na okrasu.Dálkový v pohodě. Policii a STK sem nezahrnuju, tam je to jasný - žádný kompromis - neschváleno.

7.3.06, 21:17
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další