|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
miomio
|
 Nesvítí couvací světla
Zdravím, mám problém se zadními couvacími světlami. Už hodněkrát se mi stalo, že mi při couvání vůbec nesvítí, což je docela problém, protože řidič, který by v tu chvíli byl za mnou nic netuší. Je to prostě nevyzpytatelné, někdy svítí a někdy ne, ale spíš ne. Žárovkama to není, protože buď svítí nebo nesvítí obě zároveň.
Poraďte, kam se mám podívat, abych to spravil, vůbec netuším a docela mi to vadí. Díky
_________________ Škoda Octavia SLXi, 1,6, 74kW.
|
| 7.9.08, 18:55 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Petr105
Registrován: 26.3.08, 11:26 Příspěvky: 5224 Bydliště: Veselí nad Lužnicí
|
Napadá mě nějakej občasnej špatnej kontakt, nebo vadnej spínač těch světel... Akorát nevim jak to má Octavie řešený, jestli taky v převodovce jako to bejvalo 
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
| 7.9.08, 19:15 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
asi vadný spínač na převodovce, nebo prasklý drátek, na převodovce jsou dvě čidla, naboku vzau je tacháč a nahoře u páky jak leze z převodovky je ten na ty světla, trošku si to odmašli fitr box, demontuj snímač a prověř jeho činnost. taky se podívej jestli ti nedrhne hadička od spojky o řazení když se prodře tak stojí skoro trojku miloš
|
| 10.9.08, 21:26 |
|
 |
|
spartra
Registrován: 3.3.06, 22:13 Příspěvky: 1331 Bydliště: královehradecký kraj
|
spínač, dráty, jak píšou moudřejší pak ostatní
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
| 11.9.08, 20:42 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
určitě ten spínač v převodovce, když propojíš ty dva konektory, mělo by to vzadu svítit...jestli nebude, hledej kabeli, kontakty atd...
EDIT: jestli budeš dávat ten spínač novej, mázni tu kuličku lehce volejem, ať nejde zezačátku ztuha, mě se jednou podařilo takhle ten spínač odrovnat, po 2 dnech přijel a na tý kuličce byla drážka, nevim proč, ale stalo se... 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 11.9.08, 22:28 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Ondras83 píše: určitě ten spínač v převodovce, když propojíš ty dva konektory, mělo by to vzadu svítit...jestli nebude, hledej kabeli, kontakty atd... EDIT: jestli budeš dávat ten spínač novej, mázni tu kuličku lehce volejem, ať nejde zezačátku ztuha, mě se jednou podařilo takhle ten spínač odrovnat, po 2 dnech přijel a na tý kuličce byla drážka, nevim proč, ale stalo se... 
ty díly to je kolikrát jak z papíru, nebo čidlo ABS LP kola to napíchli na konektor a našroubovali do těhlice, odjištění konektoru je nepřístupné a čidlo je za pár let zarezlé,  miloš
|
| 12.9.08, 10:07 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
slovacek.milos píše: Ondras83 píše: určitě ten spínač v převodovce, když propojíš ty dva konektory, mělo by to vzadu svítit...jestli nebude, hledej kabeli, kontakty atd... EDIT: jestli budeš dávat ten spínač novej, mázni tu kuličku lehce volejem, ať nejde zezačátku ztuha, mě se jednou podařilo takhle ten spínač odrovnat, po 2 dnech přijel a na tý kuličce byla drážka, nevim proč, ale stalo se...  ty díly to je kolikrát jak z papíru, nebo čidlo ABS LP kola to napíchli na konektor a našroubovali do těhlice, odjištění konektoru je nepřístupné a čidlo je za pár let zarezlé,  miloš
jo jo, nedávno sem dělal přední tlumiče kámošoj na fildě, šrouby do těhlice sem dával nový, utahuju utahuju, matka zhruba v půlce, tak utahuju dál, za chvíli se mrknu a matka se ani nehla...šroub byl strhlej, to sem se fakt nasral, reklamace...naštěstí to vzali, ale kdyby ne, tak bych jim to asi vomlátil vo hlavu...co kdyby se ten šroub strhnul při nějaký dopravní situaci, vypad mu ten tlumič při nějakym odlehčení auta nebo tak, no a von si rozmlátil hubu....fakt tyhle ty výrobky z polska nebo odkaď to je bych jim házel zpátky, protože to sou takový aušusy, že to je hrozný.... 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 12.9.08, 10:29 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|