Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.5.26, 00:11

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Jak snížit výkon žárovky 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Ondras83 píše:
policajt to pozná a hlavně ty 100Wtovky vypalujou patice :wink: , takže radši si pořádně seřiď světla a investuj do lepších žárovek, nebo kup xenony

Policajt to nepozná, protože nebudu blbej a nebudu na něj svítit dálkama :wink: .
Jinak světla mám vyčištěný a seřízený a žárovky mám tesla made in czechoslovakia z pantátovejch (mám pocit že nekonečnejch) zásob.
A xenony nechci, to už před tím policajtem neukecám ani náhodou a pokud se nepletu na favorita xenony homologovaný nikdy nebyly (já vím, to ani ty 100W :wink: ).

8.10.08, 18:40
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
No, ty TESLY budou příčinou.. :wink: Jsou to sice věčné žárovky, ale vidět na ně není prakticky nic :(

Kup třeba Osram silverstar, nightbreaker, nebo něco v tom smyslu, rozdíl bude markantní :)

Ta světla, máš je i zevnitř vymytá?

8.10.08, 18:45
Hluchoň

Příspěvek 
přesně tak, osramky doporučuju taky, je to funkční a legální (což ani 100W ani xenon není a nebude)

8.10.08, 18:48
Profil ICQ

Příspěvek 
No tak to bych se hádal. Tesly svítěj asi tak o 100% víc než to co tam bylo, když jsem to koupil (jojo, byly to žárovky světoznámé značky FILSON) :lol:

Jinak světla jsem rozloupnul a kompletně vypucoval samozřejmě i zevnitř, teď jsou jako nový.

Je fakt, že silverstary jsem měl kdysi v BMW a bylo to sakra znát.... no asi do nich zainvestuju...

8.10.08, 18:48
Profil ICQ

Příspěvek 
žárovky FILSON? :lol: Tak to TESLY opravdu svítí lépe, nepředpokládal jsem že někdo takové žárovky vůbec používá :D

8.10.08, 18:53

Příspěvek 
Filson H4 never more. Po 2h pouzivani byly banky cerne od napareneho kovu a vnitrni konstrukce se teplem cela pokroutila.
Pokud chces snizovat svitivost tech prednich H4ek, kup si v GESu kompletni modul PWM regulatoru. Origo MOSFET BUZ11 vymen za dva IRFZ48N (130W/55V/64A), dodej na to chladice a hotovo. Pak uz jen potenciometrem na modulu nastavis jak to ma svitit (0-100%). Spinaci frekvence je 3kHz takze to cele slabe piska, ale v aute to slyset nebude. Modul stoji 200, k tomu dva tranzistory po 23Kc a jeste hlinikovy chladic. Mam ten modul doma a taham z nej 30A, proste co trafo dovoli. Vyjde to skoro na stejny penize jako kdyz tam das SilverStary. Otazka jeste je, jak mas dimezovane vodice a zda budes mit spinani pres vykonove rele. Nak

PS. jinak samotna vykonova ztrata na tom tranzistoru v sepnutem stavu pri 20A bude 5,6W coz by pouzdro TO220 vyzarilo samo o sobe bez chladice. Pri 50% vykonu modulu uz samozrejme bude topit, takze maly chladic je jistota.

8.10.08, 19:05
Profil ICQ

Příspěvek 
Díky všem za tipy a nápady a postřehy... Asi už jsem to vymyslel jinak... Do hlavních světel příjdou H4 silverstar a mezi hlavní světla seženu masku s přídavnejma dálkama a do těch příjdou taky nějaký silverstary a hotovo. Všechno bude legální a svítit to asi taky bude slušně (pokud ty přídavný dálky nebudou ze šanghaje...).

8.10.08, 19:22
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
o tom jsem mnohokrat taky uvažoval, ale zarazil jsem se na následujících problémech

*jak svělta připevnit, aby mě je někdo na parkovišti prostě neodšrouboval a neodnesl (uvažoval jsem o hellách a to není nic levnýho)

*jak čelit zvýšenému příkonu - tady mě napadla možnost 70A alternátoru, což je dost nákladné řešení, bavíme-li se o novém

*koupit kulatá nebo hranatá dálková světla ? hranatá se mi ani torchu nelíbí a kulatá na hranatým favoritu s hranatými svělty i mlhovkami vypadají přinejmenším zvláštně

*jakým způsobem provést držák - rampu na ta světla, aby nebylo třeba zasahovat do nárazníku, aby světla nepřesahovala přes kapotu, a aby zároveň nezakrývala poznávací značku

*plus navíc jsem řešil blbost, že bych tam ty lampy dal 4, ale to už je moc no...

zajímalo by mě, jaká řešení navrhneš tomeeno

8.10.08, 19:46
Profil ICQ

Příspěvek 
No já myslel řešení úplně to nejjednoduší - "tuningovou" masku s integrovanejma obdélníkovejma dálkama... Ale pokud bych dával přídavný, montovaný na nárazník (nebo na nějakou rampu), tak bych to viděl na kulatý (ale jenom 2).
Další varianta mě napadla taková, pořídit ten "rám" co mívali policajti na feldách (starší model) a vrazit přídavný dálky jakoby dovnitř toho rámu (přišroubovaný nahoře na tý středový vodorovný trubce), pak by tam zase přišly obdélníky (mimochodem jeden ten rám jsem dneska viděl kdesi na aukru asi za tisícovku).
Každopádně tomu, aby je někdo nepřemístil na parkovišti na svoje auto, nezabráníš asi nikdy, to bys nesměl mít ani kola, rádio,... a nejlíp ani auto...

8.10.08, 19:53
Profil ICQ

Příspěvek 
:lol: :lol: :lol:

Dlouho jsem se tak upřímně nezasmál jako u tohoto tématu. :wink:

8.10.08, 22:07
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
rejpal

Příspěvek 
Nakadah píše:
...kompletni modul PWM regulatoru...

Něco takového jsem měl na mysli, ale netušil jsem, že se to dělá jako modul. :roll:

Martin píše:
Dlouho jsem se tak upřímně nezasmál jako u tohoto tématu.

A co konkrétně tě tak pobavilo? :)

8.10.08, 22:10

Příspěvek 
nehovoriac o tom že ak by aj znížil napätie na tej 100W žiarovke tak bude svietiť na žlto (žhaviť), to už môže dať predné stretávacie do série a nemusí riešiť žiaden výkonový odpor...

ale 100W žiarovky sú prasačina, jednak pre inštaláciu a aj paraboly a svetlá....

8.10.08, 22:17

Příspěvek 
No ne, co dokáží někteří vymyslet: "Jé, 100W žárovky, to musím mít :idea:; no jo, ale to bude moc oslňovat :?; tak tam dál odpor 50W a bude to. 8) "

Nic proti, ale jenom samotná představa vyzářeného výkonu 100W ve ztrátách mi ježí všehny chlupy.

8.10.08, 22:33

Příspěvek 
fatal> ano hotovy modul, nebo si to koupis jako stavebnici a doma si to sestavis :D

Obrázek

http://www.ges.cz/?ipp=12&lang=cz&cur=CZK&or=sort&page=index&of=1&gcat=XN244&inc=detail&gesid=GES07800038

Ten origo BUZ11 je potreba vymenit za vykonejsi typ tranzistoru (muzes osadit dva paralelne) no a pokud bys eventuelne chtel pouzivat vetsi napeti
nez 15V tak misto rezistoru R8 napajis linearni stabilizator 7815. Nak

9.10.08, 08:54
Profil ICQ
Moderátor

Příspěvek 
to je ale sikovna vecicka, ja pres den svitim na 10V a tohle by mi alespon neohrivalo prostor kufru :lol:

http://kachnis.techsajt.cz

9.10.08, 11:13
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další