| Autor |
Zpráva |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
Registrován: 5.10.08, 18:43 Příspěvky: 2704 Bydliště: olomoucký kraj
|
 zadní bubnové brzdy
mám takový problém který už je celkem dlouho co ho řeším při štelování ruční brzdy na autě mi pořád nějak blbě brzdilo i nebrzdilo zadní levé kolo oproti pravému, buben by byl jako křivý prostě to na jednom místě trošku třelo (brzdilo) tak jsem ho nechal soustružit o 2 desetiny mm problém přetrvával tak jsem celý mechanismus rozebral a zjistil že samostav má ty zoubky jakoby ošobolené tak jsem zajel na vrakáč a vydělal jsem z tama ten samostav přehodil pakny a namotoval z5 na auto jenže se ten samostav pořád vracel tak jsem jel do servisu a tam mě řekl že by to asi bylo tím žeby tam byla vůle a doporučil mě nadvařit část té roztahovací čísti samostavu pomohlo to už se to nevracelo jak před tím ale brzdy zas nějak extra nebrzdily z autem jse najlo tak max 50 KM a zas to nebrzdilo vůbec ted když dám rozční brzdu nahoru tak kolo jen piští nebo vrže jakoby částečne brzdilo ale je tam vůle není to nějak extra přitlačovany k bubnu.
dnes jsem zkoušel vyjet ven a použít ruční brzdu na sněhu k zděšení jsem zjistil že to kolo vůbec nebrzdí i na sněhu viz fota (kolo jsem zdělal buben taky a potřebuji nějak poradit co z tím nebo co tomu může být předem děkuji

_________________ #2580 fávo 135 LSe - Get Hard
|
| 15.1.09, 12:02 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: zadní bubnové brzdy
kompletné samostavy kúpiš za pár korún nové, takéto veci s vrakecu 
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 15.1.09, 19:14 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
 Re: zadní bubnové brzdy
michalkatka píše: kompletné samostavy kúpiš za pár korún nové, takéto veci s vrakecu 
aha tak to sem nevědel a ni jsem to nějak nehledeal z toho vrakáču to bylo v lepším svabu než jsem měl já sice jsem použil jen ten ozubený zobáček ale i tak mi to pomohlo
tak před dvouma hodinami jsem to dal dohromady a zatím to bzdí ale nevím jak na čisté zemi pac sem to zkoušel jen na sněhu
|
| 15.1.09, 19:24 |
|
 |
|
varok
|
No, já bych řekl, že ten vnitřek pod bubnem je v dost žalostném stavu. Já to neměl o moc lepší, ale pakny jsem dal nové, všechny drobnůstky taky a ten plech jsem alespoň trošku přejel barvou. Jinak jak už psali, tak se nevyplatí šetřit, všechno to jsou věci za pár kaček.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 17.1.09, 10:44 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
varok píše: No, já bych řekl, že ten vnitřek pod bubnem je v dost žalostném stavu. Já to neměl o moc lepší, ale pakny jsem dal nové, všechny drobnůstky taky a ten plech jsem alespoň trošku přejel barvou. Jinak jak už psali, tak se nevyplatí šetřit, všechno to jsou věci za pár kaček.
asi ano bylo by to lepší kdyby se to udělalo v novotě popřípadě i ty bubny i pakny a samozřejmě samostavy
|
| 17.1.09, 11:14 |
|
 |
|
ferrari
Registrován: 7.5.06, 20:16 Příspěvky: 9236 Bydliště: Partizánske
|
varok píše: No, já bych řekl, že ten vnitřek pod bubnem je v dost žalostném stavu. Já to neměl o moc lepší, ale pakny jsem dal nové, všechny drobnůstky taky a ten plech jsem alespoň trošku přejel barvou. Jinak jak už psali, tak se nevyplatí šetřit, všechno to jsou věci za pár kaček.
Na 2.stranu niekedy je nové pekný šmejd...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
| 17.1.09, 18:37 |
|
 |
|
Peter50kw
|
Problem nebude v samostave ale v tom, ze sa s tym hybalo. Brzdy potom zacnu dobre brzdit najskor po 200 km. Idealne by bolo dat vsetko nove. Po sustruzeni aspon pakny a ked je to uz rozobrate, valcek nestoji vela. A na oboch stranach urobit to iste.
|
| 18.1.09, 18:24 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Peter50kw píše: Problem nebude v samostave ale v tom, ze sa s tym hybalo. Brzdy potom zacnu dobre brzdit najskor po 200 km. Idealne by bolo dat vsetko nove. Po sustruzeni aspon pakny a ked je to uz rozobrate, valcek nestoji vela. A na oboch stranach urobit to iste.
Mozna by to bylo opravdu udelat vse v novote i ty bubny jen by to stalo asi dost ty bubny by vysli treba do 1000 kc ty pakny nevim kolik stoji tak treba bych se vlezl do 2 000 kc treba by stacily vymenit jen pakny ale kdyz teda tak na obou stranach a ten buben je osoustruzeny jen na leve strane .... Kolik tak muzou stat ty pakny a samostavy? Prasatka tam mam celkem v novote ty bych tam nechal ...
|
| 18.1.09, 18:46 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
jsem se tak díval a myslíte žeby ty z polska mohly být kvalitní nebo podobně jako z číny takže na dvě věci ?
popřípadě jestli nevíte o nějakém dobrém internetovém obchodě předem děkuji
|
| 18.1.09, 19:08 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
hardb píše: jsem se tak díval a myslíte žeby ty z polska mohly být kvalitní nebo podobně jako z číny takže na dvě věci ? popřípadě jestli nevíte o nějakém dobrém internetovém obchodě předem děkuji
co jsem tak hledal nějakej ten shop našel jsem jich pár ale tady mají i díly na favorita http://www.autodily-lexcar.cz/?of=1&nazev=0&path=0006 ale podle ceny je taky něco mín kvalitní 
|
| 18.1.09, 19:34 |
|
 |
|
Šemik
|
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 18.1.09, 19:57 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
|
| 18.1.09, 20:02 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
http://www.autodilykrc.cz/eshop/skoda/f ... brzdov%E9#
stránky to jsou super našel jsem tam i buben i potřebné pružinky ale nenašel jsem tam ten samostav a taky ne všechny ložiska potřebné na uchycení náboje jenom jedno tam bylo co jsem našel.... bylo by asi lepší tam dát i nové ložiska popřípadě i ten kryt brzd ne? když už tak at to je vše nové nebo je to zbytečné ? (na té levé staně tam mám nové protože tam co tam bylo jsem vysypal po několikátém vyndání bubnu z náboje)
ted můžu jen šetřit a kupovat 
|
| 18.1.09, 20:39 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Mam mensi problem mozna to nema ceniu resit ale, de o to
Kdyz o to ze pokud ztahnu rucku za jizdy a zas ji dbrzdim tak kolo zacne ptroptivne vrzat az rezonovat, problem se vyresi tehdy kdyz umacknu nozni brdzdu, ale pokud zatahnu riucni brzdu kdyz auto stoji, odbrzdim pri rozjedu se tak nic nevrze ...
nedokazu si to vysvetlit kde je problem ...
Naposledy upravil hardb dne 18.2.09, 11:18, celkově upraveno 2
|
| 18.2.09, 10:12 |
|
 |
|
ventYl
|
hardb píše: Mam mensiptoblem mozna to nema vceniu resitalr ste me to Kde o to ze poku zatahnu rucku za jizdy a zas ji pdbrzdim tak kolo zacne ptrptivne vrzat az rezonovat, problem se vyresi trjdy kdyz uzmacknu nozni brdzdu, ale pokud zatahnu riucni brzdu kdyz auto stoji, odbrzdim rpzjedu se tak nic nevrze ... nedokazu si to vysvetlit kde je problem ...
kokain, heroin, LSD, hubicky?
citate vy vobec po sebe, co napisete?
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 18.2.09, 10:58 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |