Rádio-napojení hl.napětí na zapalování
| Autor |
Zpráva |
|
kingbacker
|
 Rádio-napojení hl.napětí na zapalování
Tak mám nový rádio, ale brácha povidal, žýe je potřeba mít na stálým napájení pouze pamět, hlavní přívod že má jít přes zapalování. Poraďte prosím, odkud mám ten kabel přivést, jedná se o Fávo, rv.93. Zkoušel jsem studovat několik knih, ale tam je prd a v maunálu od ráia též nic
_________________ 135 LX, motor 43kw, na poježdění, i zde nedostatky http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=18742
Snažím se co mi síly a finance stačí, nebijte mě
|
| 27.5.09, 16:31 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
kingbacker
|
Žlutej, kterej vede pamet, ak ten ma byt zapojeny přimo do napájení, zároven jsem ho dal společně s podsvícením jako stálej, ale červený má tedy být skutečně k zapalování. Ale u klíčku přímo nevím, jestli to mám tedy napojit přímo k tomu, mám tam jeden drát volný, který společně s drátem od baterie spojen a nasazen. Prý to sežere během tří týádnů, ale i ak, kaby to bylo pořádně, Díky za rady
_________________ 135 LX, motor 43kw, na poježdění, i zde nedostatky http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=18742
|
| 27.5.09, 16:48 |
|
 |
|
blbecek69
Registrován: 9.1.09, 21:22 Příspěvky: 260 Bydliště: Valašske Klobouky
|
pamet a hlavne napajanie radsej nespajaj bo ja som to tak mal a baterka sa veselo vybijala aj pri vypnutom radiu
ja mam zaplu pamet od poistek a hlavne napajenie mam zapojene cez relatko ovladane centralom na poistku kde je napetie a pri vypnutom zapalovani  toz sa nemusim bat ze zabudnem vypnut radio ,staci zamknut auto a radio sa vypne a pri odomknuty sa zas zapne 
_________________ Škoda 130L motor favo 136
riešim auto nie pravopis
|
| 27.5.09, 19:44 |
|
 |
|
kingbacker
|
Tak s kamarádem jsme uspesne vyresili, hlavni napajeni jsme dali pres spinačku sv.15 , až budu mit chut, ak to hodim pres vypinac, abych mohl hrat i za vypnutyho klice. A jinak diky, prave bracha rikal ze mu to vtahlo baterku, tak ja prihodim spinac, at si poslechnu i bez klíče
|
| 27.5.09, 20:21 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
Registrován: 5.10.08, 18:43 Příspěvky: 2704 Bydliště: olomoucký kraj
|
kingbacker píše: Tak s kamarádem jsme uspesne vyresili, hlavni napajeni jsme dali pres spinačku sv.15 , až budu mit chut, ak to hodim pres vypinac, abych mohl hrat i za vypnutyho klice. A jinak diky, prave bracha rikal ze mu to vtahlo baterku, tak ja prihodim spinac, at si poslechnu i bez klíče
nevim jak je to u novejsich facek ale melo by tam byt rele ktere spina po otoceni klicku palivomer teplomer a pod.
u fava to je 1. rele dole z leva ....
_________________ #2580 fávo 135 LSe - Get Hard
|
| 28.5.09, 08:29 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Co je to za hloupý rádio, že neumí hrát bez klíčku? Dneska už si všechno bere výkonové napájení z trvalého plusu, přes pojistku a spínaný plus je třeba jen pro ovládací logiku rádia, aby se zapínalo/vypínalo s klíčkem, podle toho, jak se to v menu nastaví...
A to osvětlení buď nezapojuj vůbec, nebo ho dej na osvětlení, to je aby se ztlumilo podsvícení rádia, když rozsvítíš světla... jenže svítíš pořád, tak by to mohlo bejt pořád ztlumený, jestli to nejde v menu nastavit.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 28.5.09, 09:27 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Nepér píše: Co je to za hloupý rádio, že neumí hrát bez klíčku? kazde co se jmenuje Sencor
|
| 28.5.09, 12:07 |
|
 |
|
mišo
|
vedcina radii sa moze napojit cez klucik , ale nie hlavny privod... napaja sa tam sekundarny privod a to len vtedy ak niekto chce aby sa mu pustilo radio same hned po otoceni kluca v spinacke
_________________ O1 combi Tdi
Felka 1,6GLX 55kw, GABO
120 M
|
| 28.5.09, 15:20 |
|
 |
|
kingbacker
|
Když to mám pod napětím trvale tak to za měsíc vyžere baterku, prostě tak. A Sencor to neni, je to hyundai. Co jsem podědil, to mám, do toho, na co se nejezdí peníze nedávám
|
| 28.5.09, 16:40 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
kingbacker píše: Když to mám pod napětím trvale tak to za měsíc vyžere baterku, prostě tak. A Sencor to neni, je to hyundai. Co jsem podědil, to mám, do toho, na co se nejezdí peníze nedávám
hyundai na MP3 a USB to ma stryc taky a chasis tohoto radia je uplne stejne jako Sencor, bud rad ze ti vybiji za mesic kamosovi uz za 3 dny a v zime za 1
|
| 28.5.09, 17:29 |
|
 |
|
kingbacker
|
21lucas píše: kingbacker píše: Když to mám pod napětím trvale tak to za měsíc vyžere baterku, prostě tak. A Sencor to neni, je to hyundai. Co jsem podědil, to mám, do toho, na co se nejezdí peníze nedávám hyundai na MP3 a USB to ma stryc taky a chasis tohoto radia je uplne stejne jako Sencor, bud rad ze ti vybiji za mesic kamosovi uz za 3 dny a v zime za 1
tohle je bez ubčka, tak ja už to mam na 5ku na spinačce, tak to neřešim, akorat udělam přepinač mezi svorkama 15 a 30, abych hrál v případě i bez klíčku. A až budu mít jednou hodně zbytečný prachy( tj. nikdy), tak si koupim něco normálního
|
| 28.5.09, 20:55 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
kingbacker píše: akorat udělam přepinač mezi svorkama 15 a 30, abych hrál v případě i bez klíčku.
pokud das mezi tyto kabely vypinac tak uz nebudes potrebovat klic v zapalovani protoze se ti rozsviti kontrolky 
|
| 28.5.09, 21:18 |
|
 |
|
kingbacker
|
21lucas píše: kingbacker píše: akorat udělam přepinač mezi svorkama 15 a 30, abych hrál v případě i bez klíčku. pokud das mezi tyto kabely vypinac tak uz nebudes potrebovat klic v zapalovani protoze se ti rozsviti kontrolky 
když hodim přepínač mezi svorkama 30 a 15 tak mi budou svítit kontrloky pořád???
|
| 29.5.09, 18:36 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
kingbacker píše: 21lucas píše: kingbacker píše: akorat udělam přepinač mezi svorkama 15 a 30, abych hrál v případě i bez klíčku. pokud das mezi tyto kabely vypinac tak uz nebudes potrebovat klic v zapalovani protoze se ti rozsviti kontrolky  když hodim přepínač mezi svorkama 30 a 15 tak mi budou svítit kontrloky pořád???
"30" je obvod stále pod napätím, čiže priamo s baterky (cez poistky)
"15" je obvod zapaľovania, pod napätím pri zapnutí kľúča do polohy 1...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 29.5.09, 19:30 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
michalkatka píše: kingbacker píše: 21lucas píše: kingbacker píše: akorat udělam přepinač mezi svorkama 15 a 30, abych hrál v případě i bez klíčku. pokud das mezi tyto kabely vypinac tak uz nebudes potrebovat klic v zapalovani protoze se ti rozsviti kontrolky  když hodim přepínač mezi svorkama 30 a 15 tak mi budou svítit kontrloky pořád??? "30" je obvod stále pod napätím, čiže priamo s baterky (cez poistky) "15" je obvod zapaľovania, pod napätím pri zapnutí kľúča do polohy 1...
nekterym lidem to nema smysl vysvetlovat to mozna nepochopi
|
| 29.5.09, 21:26 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|