ako spravne kupit autonabijacku
| Autor |
Zpráva |
|
ferrari
Registrován: 7.5.06, 20:16 Příspěvky: 9236 Bydliště: Partizánske
|
ferrari píše: No, ja mám tiež z Kauflandu, za 250 Skk, mám ju 2 roky a funguje no problem...označenie má 6A, teda max. prúd je 6A, nominálny prúd je potom okolo 4A a to je tak akurát na tie naše 40-44 Ah baterky...nabíjanie cca 12 hodín...je to vcelku komfortné, ako píše Michal, po dosiahnutí plnej kapacity nabíja už len akýmsi udržiavacím prúdom, baterka pri tom vôbec neplynuje...
Je plastová, ale nie je Filson...ale vyzerá úplne ako Filson...normálna plastová nabka, prepínanie 6V-12V, indikácia nabitia (diódy min-25%-50%-75%-max)
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
| 11.1.09, 15:36 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
vopaje píše: Ono dnes něco kupovat je opravdu na dvě věci.
to máš pravdu. inak ja mám tú od Filsonu 4A a na moje počudovanie stále ide, mám doma dve baterky na predaj čo nikto nechce (aspoň ich používam do auta ako záložné, už sa mi to vyplatilo keď som nenatočil na LPG kôli tomu reduktoru, a viem že sú tie baterky OK), a s tou nabíjačkou ich "udržiavam" v pohode ich nechám 24h svieti na nej iba jedna ledka čo je najnižší prúd, je to vonku takže je to dobre chladené
ja som od nej žiadne zázraky nečakal (stála v akcii myslím 350skk) ale milo ma prekvapila...
zasa chápem ak na ňu niekto zavesí totálne vyšľahanú baterku, nebodaj nejakú 60Ah tak tie 4A zvládne povedzme 30min, potom by ju mala tepelná ochrana odstaviť, ale neviem či na trafe tá ochrana vôbec je...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 11.1.09, 15:40 |
|
 |
|
Tild
|
ja mam nabijačku TRONIC T4X 3,6 amp automatika v lidl sala okolo500 ska a je to nemecka
|
| 12.1.09, 15:50 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
Tild píše: ja mam nabijačku TRONIC T4X 3,6 amp automatika v lidl sala okolo500 ska a je to nemecka
takú už svokor do Lidlu vrátil nefunkčnú.... a myslím že aj niekto tu na fóre....
tým netvrdím že je zlá, iba poznatok...
|
| 12.1.09, 15:53 |
|
 |
|
paca
|
asi 15 rokov tomu , že som kúpíl ruskú nabíjjačku na trhu v MR / v Sk to bolo asi 240 - 260 Sk/ !
Má to 8 stupňov nabíjjania, do dnešnej doby to funguje v pohode. Kamarát elektrikár raz poveda, že tomu môže škodiť len kladivo !
|
| 13.1.09, 19:49 |
|
 |
|
varok
|
Já nechtěl nikdy tvrdit, že všechny nabíječky jsou na ho....o. Taky asi záleží hodně na náhodě. S těmi výrobky Filson, asi to je jedna s nejhorších značek které vím že se prodávají. Ty kabely bych si raději vyrobil sám a s tou nabíječkou máte pravdu. Na dobíjení ne úplně vybité a udržování baterie možná stačí, ale když člověk potřebuje dobít skoro mrtvou baterii? To ta nabíječka skape. Má ochranu. Ale takovou, že je v trafu a pokud se přepálí, tak na vyhození. Nebo převinout trafo a to už se fakt vyplatí. Nabíječka třeba 400,-kč a převinutí asi 500,- 
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 16.1.09, 20:26 |
|
 |
|
michalkatka
|
tak moja nabíjačk Filson prestala nabíjať, skúšal som na nej formátovať jednu už zlú baterku (teraz je na nej 5V  ) takeže po rozborke odišla tepelná poistka 130° na primárnom vinutí, inak je trafo dobrý...
náhradnú teraz nemám, tak som použil trafo na halogeny 100W 12V (to zvláda v pohode 8A)
aby som tú elektroniku trocha šetril použil som ruskú diódu a hneď je pri 3A 0,5V dole...
tá tmavá baterka je už nabitá, tá bledá Varta je vybitá, tak ju nabíjam...

|
| 3.6.09, 17:22 |
|
 |
|
Pech.
|
tu nabíječku od filsonu mám, 6A (ale jede tak na 4- nic zvláštního co bych nečekal) ovšem funguje už několik let bez problémů. indikace je sice někdy trochu zmatená, ale pro hrubej přehled vybitá / nabitá je dostačující... za těch 500 co stála, je v pohodě, kupoval jsem ji proto, že jako jedna z mála nabíječek dnes, má přepínání na 6v (kvůli motorkám). u baterie co mám ve svém autě funguje ukazatel dobře, na 7let stré baterii ve favoritu, kterého jsem koupil ženě, ukazuje trvale 0% - ale baterka startovala celou zimu normálně a jezdí furt.... ale stejně čekám, kdy jí raní mrtvice... baterii samozřejmě, nabíječce už jsem začal věřit, po těch letech. ještě dodám, že její výhodou je elektronická ochrama proti zkratu.. takže když si škrtnu, vypne se, a nemusím měnit přepálenou pojistku...
k tomu mám ješte pár udržováků. dva na traktory jeden z nějakýho e-obchodu.. nic moc, důveryhodnýho, ale jede, dva z lidlu, který mají opět 2/6/12v a jsou kupodivu docela slušně postavené a fungující.. a pak ještě jeden, taky 2/6/12,a le ten už nemá klasiku trafo, ale je pulzní, jako třeba vaše nabíječka k mobilu... takže nedůvryhodně malý a lehký.. ovšem těch asi 300mA co dává, na udržování malé motocyklové baterie přez zimní spánek je praktičtější, než ten silnější, co dává skoro ampéru a pro malinkou kapacitu motobaterie překračuje proudovou hondotu, klasického nabíjení... krom toho jednoho, ty dva z lidlu a ten lehkej, mají funkci, že nenabíjí furt, ale podle potřeba a stavu baterie chvíli jo/chvíli ne.. prostě při znaku plného nabití vypne, když vyhodnotí jako ne, tak zapne... indikováno kontrolkou, šikovná věc...
a dá se díky tomu poznat i když je baterka v prdeli.... udržovák se jí snaží ládovat furt =) nevypne
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem"  Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
| 4.6.09, 16:19 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
michalkatka píše: Tild píše: ja mam nabijačku TRONIC T4X 3,6 amp automatika v lidl sala okolo500 ska a je to nemecka takú už svokor do Lidlu vrátil nefunkčnú.... a myslím že aj niekto tu na fóre.... tým netvrdím že je zlá, iba poznatok...
ano to sme sa uz bavili, ja ju tiez mam a bez problemov. celkovo tronic na tie peniaze robi dobre veci, napriklad 2500mAh baterky
pri tejto je to uplne bez starosti zapojis, sama si reguluje dodavky prudu a ked sa nabije baterka, uz ju len udrziava.
cize moj nazor: dobre su mikroprocesorove nabijacky, niekedy aj lacna je bezproblemova
este poznamka k tomu co tu niekto pisal:
-odstuplovat baterku pred nabijanim
je zaujimave ze som to spravil raz  a predtym nikdy. napriek tomu to vzdy baterky prezila, nenafukla sa a nabila. viem ze sa to MA robit ale neviem ci to vobec niecomu pomoze/zabrani
dalej - co ked mam bezudrzbovu? tu tazko odstuplujem...
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 4.6.09, 17:44 |
|
 |
|
kwiko
Registrován: 10.1.06, 13:21 Příspěvky: 5194 Bydliště: Pééétržka a Horne Saliby
|
Jasne ze sme to tu uz pretriasali. Preto mam Bosch za 1700sk, a spokojnost. Startovali a dobijali sme cez nu uz vselico...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
| 4.6.09, 18:28 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
já mam poctivou komunistickou  8A a tej ublíží snad jenom to kladivo 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 4.6.09, 20:18 |
|
 |
|
michalkatka
|
deekay píše: ....dalej - co ked mam bezudrzbovu? tu tazko odstuplujem...
pre istotu navŕtaj diery...
|
| 4.6.09, 20:44 |
|
 |
|
varok
|
Michale: To je to očem jsem psal. Má to sice tepelnou pojistku, ale nevratnou a tak blbou, že je to v primáru trafa. Pokud chceš nabíječku i nadále používat, tak si kup trfo někde v odchodu elektro a vyměň ho. Napětí kolem 16-17V a prod třeba 2,5A. Větší se tam asi nevejde. Já to tak udělal a nabíječka zatím šlape. Já měl naštěstí trafo z práce, ze starých alarmů.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 5.6.09, 20:36 |
|
 |
|
michalkatka
|
varok píše: Michale: To je to očem jsem psal. Má to sice tepelnou pojistku, ale nevratnou a tak blbou, že je to v primáru trafa. Pokud chceš nabíječku i nadále používat, tak si kup trfo někde v odchodu elektro a vyměň ho. Napětí kolem 16-17V a prod třeba 2,5A. Větší se tam asi nevejde. Já to tak udělal a nabíječka zatím šlape. Já měl naštěstí trafo z práce, ze starých alarmů.
ale pre mňa nieje problém na to vinutie dať poistku vratnú, len ju ešte nemám  iný trafák sa mi zháňať nechce a 16-17V je veľa, na striedavom výstupe to má rovných 12V-13V, pri usmernení sa to aj tak zdvihne...
|
| 5.6.09, 20:40 |
|
 |
|
varok
|
Tak nevím no. Ve všech návodech v AR a pod. je napětí na trafu 16-17V. Mělo by to pokrýt napětí na akumulátoru připojeném na nabíječku, což je asi 15V u dobrého aku. Plus nějaké ztráty. Já na té své nabíječce naměřil 12,5V ale při připojeném akumulátoru, což je hooodně málo. Pak se člověk nemůže divit, že i po celodenním nabíjení je akumulátor nabytý jen napůl.
|
| 6.6.09, 11:54 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |