Xenony = výjeb na STK a policii
| Autor |
Zpráva |
|
Adam407
|
 Xenony = výjeb na STK a policii
Ahoj tuneři, jistě nejsem sám, co do svého vozu nainstaloval neoriginální HID xenonové sady. Ale co na to policie a STK? Předpis říká, že vůz musí být vybaven ostřikovačema světel a senzorem zatížení, který se projeví synchronizací (sjede a vyjede) při zapnutí světel. Ostřikovače světel mám od výroby, to ovšem není problém dodělat bud z univerzálního ostřikovače, nebo...české ručičky si poradí  Ale co senzor zatížení? Našel jsem odkaz, nějakého studenta, který tento problém řešil a asi vyřešil  Mrkněte:
http://www.cybertronic.vyrobce.cz/naklapeni_svetel.php
Co Vy na to? Zkoušel jsem mu volat a s cenou se dá hýbat, údajně stím má velmi dobré zkušennosti na STK i s policii.
|
| 7.10.09, 16:56 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11969 Bydliště: Český Těšín
|
vykašli se na podobné pičoviny. Pokud to tam není od výroby, tak tě na STK stejně nepustí. Jestli tě baví upravovat auto, tak si nainstaluj Need for Speed Underground.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 7.10.09, 17:59 |
|
 |
|
darklord
|
no ale zase ked AK je nutne mat na xenony len ostrekovac a naklapanie svetla tak to rovno mozem dat aj na 742, nie? podstatne je aby ten xenon mal atest na prevadzku po pozemnych komunikaciach, nie?
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
| 7.10.09, 18:12 |
|
 |
|
Adam407
|
darklord píše: no ale zase ked AK je nutne mat na xenony len ostrekovac a naklapanie svetla tak to rovno mozem dat aj na 742, nie? podstatne je aby ten xenon mal atest na prevadzku po pozemnych komunikaciach, nie?
To máš pravdu, ale tohle to se bežně řeší kopiema atestů od Valea. Je jasné, že SHL jednotka je učinná jen pro novější auta, tak, kde instalace xenonů se předpovídá. Nevím, více neporadím. Našel jsem to právě přes kamoše, který si to koupil a dělal STK v Praze a udělal. Měl to na octavii 99. Světla měl s optikou, ale angel eyes, tak nevim ???
|
| 7.10.09, 18:27 |
|
 |
|
venda
|
Touha tuzerů mít na autě z roku raz dva, poslední módní novinky, je snad neskutečná. Bastlí si to bez ohledu na jakékoliv právní předpisy a snad i proti přírodním zákonům. Policie a ani slavné STK s tím bohužel nejsou schopny nic dělat. Ale snad se dočkáme času, kdy se za své snahy dočkají zasloužené odměny.
|
| 7.10.09, 20:58 |
|
 |
|
breta1
|
Nevím, za kolik tu "řídící jednotku" nabízí, ale pokud je ke sklápění použit třívodičový servomotorek, tak ta paráda s tím sjetím a vyjetím světel po jejich zapnutí jde udělat velice jednoduše (za nějakou desetikačku elektroniku + nějakou krabičku).
|
| 8.10.09, 11:44 |
|
 |
|
IceBear
|
venda píše: Touha tuzerů mít na autě z roku raz dva, poslední módní novinky, je snad neskutečná. Bastlí si to bez ohledu na jakékoliv právní předpisy a snad i proti přírodním zákonům. Policie a ani slavné STK s tím bohužel nejsou schopny nic dělat. Ale snad se dočkáme času, kdy se za své snahy dočkají zasloužené odměny.
Předpisy, které vymyslí nějaký diletant (drtivá většina) by se měly zrušit komplet, polovina jsou totální hovadiny. Nejdůležitější je na xenonech aby neoslňovaly (tuzéry bastliče, kterým to svítí nahoru a k tomu z obyč. paraboly bych střílel), aby po zástavbě nevyhořelo auto a samozřejmě aby s nima bylo v noci vidět alespoň stejně dobře, jako s originálama (toto jsi snad měl na mysli těma přírodníma zákonama, ne?  ).
_________________ Fávo Ferdinand 135 BMM 40kW, r.v. 1994, stále "homeless"
Auto Emocion
Facebook mi nevadí, bo mě zatím nikdo neprudí s tím, že na něm nejsem
|
| 8.10.09, 14:40 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
 Re: Xenony = výjeb na STK a policii
ono to pouze simuluje zatezovy senzor aby to vypadalo pro policii
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
|
| 8.10.09, 17:42 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
breta1 píše: Nevím, za kolik tu "řídící jednotku" nabízí, ale pokud je ke sklápění použit třívodičový servomotorek, tak ta paráda s tím sjetím a vyjetím světel po jejich zapnutí jde udělat velice jednoduše (za nějakou desetikačku elektroniku + nějakou krabičku).
nejde protoze to neni standartni motorek naklapeni svetel ale nejaky s jinou konstrukci je rychlejsi = tren tvuj to tak rychle neudela
EDIT: koukam ze od te doby co sem na to koukal uz udelal verzi i pro klasicky motorek
panove kupte to nekdo vyskousejte ja si pak okopiruju elektricke zapojeni 
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
Naposledy upravil 21lucas dne 8.10.09, 19:28, celkově upraveno 1
|
| 8.10.09, 17:44 |
|
 |
|
venda
|
IceBear píše: Předpisy, které vymyslí nějaký diletant (drtivá většina) by se měly zrušit komplet, polovina jsou totální hovadiny. Nejdůležitější je na xenonech aby neoslňovaly (tuzéry bastliče, kterým to svítí nahoru a k tomu z obyč. paraboly bych střílel), aby po zástavbě nevyhořelo auto a samozřejmě aby s nima bylo v noci vidět alespoň stejně dobře, jako s originálama (toto jsi snad měl na mysli těma přírodníma zákonama, ne?  ).
Dovol, abych tě nazval dámským přirozením.
Předpisy v oblasti techniky motorových vozidel, žádné hovadiny nejsou. A blbec je ten, kdo je za hovadiny považuje. Ono správné osvětlení vozidla není žádná sranda. A tomu kdo se snaží změnit a ojebat to co vymysleli konstruktéři patří přinejmenším nakopat někam....
A znovu říkám, pokud by STK a policie pracovaly tak jak mají, na silnicích by ubylo moře moc problémů.
|
| 8.10.09, 18:16 |
|
 |
|
Adam407
|
venda píše: IceBear píše: Předpisy, které vymyslí nějaký diletant (drtivá většina) by se měly zrušit komplet, polovina jsou totální hovadiny. Nejdůležitější je na xenonech aby neoslňovaly (tuzéry bastliče, kterým to svítí nahoru a k tomu z obyč. paraboly bych střílel), aby po zástavbě nevyhořelo auto a samozřejmě aby s nima bylo v noci vidět alespoň stejně dobře, jako s originálama (toto jsi snad měl na mysli těma přírodníma zákonama, ne?  ). Dovol, abych tě nazval dámským přirozením. Předpisy v oblasti techniky motorových vozidel, žádné hovadiny nejsou. A blbec je ten, kdo je za hovadiny považuje. Ono správné osvětlení vozidla není žádná sranda. A tomu kdo se snaží změnit a ojebat to co vymysleli konstruktéři patří přinejmenším nakopat někam.... A znovu říkám, pokud by STK a policie pracovaly tak jak mají, na silnicích by ubylo moře moc problémů.
Ano v tomto máš pravdu.
|
| 8.10.09, 19:21 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Adam407 píše: Ano v tomto máš pravdu.
Ono je to trošku složitější. Některé předpisy jsou fakt od diletantů, namátkou SPDS. A aby toho nebylo málo, jiné předpisy si může dostatečně velký ekonomický subjekt vesele ignorovat (možná se souhlasem úřadů), viz třeba červené blinkry na "amerikách"...
Nicméně za cpaní xenonů a různých hypersupersvítivých žárovek do výrobcem odladěného světlometu (snad krom Fabie, to byl asi pokus o vtip) je na facku.
|
| 8.10.09, 19:31 |
|
 |
|
bitmap
|
venda píše: A tomu kdo se snaží změnit a ojebat to co vymysleli konstruktéři patří přinejmenším nakopat někam....
Co je spatneho na upravach motoru smerujicich ke snizeni spotreby/zvyseni vykonu, stabilnejsich podvozcich, vetsich brzdach, pripadne jinych vylepsenich, jez nezasveceny pozorovatel nema sanci odlisit od tovarniho provedeni?
Vsechno tohle jsem ojebal a nemyslim si, ze bych si zaslouzil nakopat nekam.
O STK a praci fizlu radsi taktne pomlcim, neb se obavam, ze tentokrat by se mi ten banan uz asi usel 
_________________ Škoda Favorit Felicia Fabia Octavia Golf Mondeo Clio - kočkopes.
Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!
|
| 8.10.09, 19:55 |
|
 |
|
Dawid130
|
Samozřejmě na úpravach které mají za následek to, že auto se chová na silnici stabilněji bezpečněji a celkově jsou tyto úpravy ku prospěchu talk v tom nevidím problém.
Tady byla ale řeč o světlech a to mám stejný názor jako většina, na co tam cpát něco co tam nepatří. A mít s tím problémy.
|
| 8.10.09, 20:22 |
|
 |
|
bitmap
|
Tak na tom se urcite shodneme, ale prijde mi, ze venda myslel obecne jakykoli przneni prace konstrukteru v automobilkach
Jinak, docela me v posledni dobe bavi, jak si kazdej druhej cpe do svetel nejakou imitaci tech Audi LED svetel.
Na univerzalni denni sviceni, nabastlene pomalu i na strechu a zcela bezne svitici na plny vykon i v noci, jsem si uz tak nejak zvykl, ale invence majitelu bazarovych plecek, kterak se snazi narvat do svetla s rozptylovym sklem 20 LEDek o prumeru 2mm, me neprestava fascinovat.
Temer bez vyjimky to na aute pusobi jak pest na oko, vetsinou to maji navrtany ukrutne nakrivo a samozrejme nesmi chybet feature nocniho oslnovani, kdy jim to bezi na plnej vykon spolecne s tlumenyma svetlama.
Dneska jsem to videl naprasene na dodavce VW LT-cosi a z dalky jsem si to docista spletl s uzitkovym vozem od Audi 
_________________ Škoda Favorit Felicia Fabia Octavia Golf Mondeo Clio - kočkopes.
Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!
|
| 8.10.09, 20:37 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |