| Autor |
Zpráva |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
mě vydržela jedna přes rok, tu už sem vyměnil a ta druhá tam je pořád...dával sem je loni na začátku zimy 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 9.2.10, 20:44 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Karátek
Registrován: 21.7.07, 21:00 Příspěvky: 1674 Bydliště: Olomoucký kraj - Mírov
|
Nebo bude lepší denní světla s LED diod. 
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
|
| 9.2.10, 20:53 |
|
 |
|
Ondras83
|
o těch sem taky přemejšlel, ale mě by se tam asi nelíbily a nemám to rád...příde mi to tuzerský
|
| 9.2.10, 21:00 |
|
 |
|
Karátek
|
Mě teda ne, jde o úsporu a životnost a praktičnost, některé jsou i hezké, neřeším názory jiných a hlavně je důležité, jak jsou praktické.  Ani tyto světla nepovažuji za frajeřinu, i nové auta už je mají a některé auta mají hlavní světla s LED diod, myslím tím jako tlumené světla, dálkové mají žárovkové. 
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
|
| 9.2.10, 21:10 |
|
 |
|
Ondras83
|
ty auta, co to maj, tam už stim počítal designer při výrobě nárazníku, takže to nikde netrčí, nikde to nenarušuje linii ani nic podobnýho...kdybych neměl mlhovky, tak bych je fouknul tam, ale mlhovky mám tak na to kalim....spíš nechápu, proč nemůžu svítit jen mlhovkama 
|
| 9.2.10, 22:15 |
|
 |
|
Karátek
|
Správně seřízené mlhovky totiž oslňují, vydávají silný úzký paprsek (tlumená světla svítí pod úhlem a mlhovky vlastně podsvětlují mlhu, tak proto) A úspora také žádná není.
|
| 10.2.10, 16:37 |
|
 |
|
Koula
|
 Re: Xenony Felicia
článek na téma xenony v nexenonových světlech. Myslím, že radost by neměla nejen PČR, ale i třeba na technický...
|
| 28.12.10, 17:51 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Koula , tak na technickou ty xenony snad vyndas 
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
|
| 28.12.10, 17:53 |
|
 |
|
fifi
|
Ahoj, nejsem si 100% jistej ale xenony se smeji montovat pouze do cockovych svetlometu. Tady jsem nasel uryvek z jednoho webu Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak je to s přestavbovými sadami xenonů. Mám Opel Vectra B, rok 97 s klasickými světlomety. Stavěli mě policajti a dostal jsem pokutu, že prý na tom nemám správná světla. Přestavbová sada má přitom E1 nebo E11, teď nevím přesně. Rád bych věděl jak to je? Děkuji za pomoc, Šerhák Ovšem, přestavbová sada může mít evropskou homologační značku (Číňan si tam vytiskne, co chce a prodejce vám prodá/namontuje – jde mu přece o Vaše peníze), nicméně to je značka, která vám maximálně tak říká, že se jedná o zařízení elektromagneticky kompatibilní se zbytkem elektroinstalace v automobilu. Zakoupením pouhé přestavbové sady jste nesplnil podmínky příslušné evropské směrnice, která je součástí naší právní úpravy. Především musíte mít: 1. světlomety homologované pro použití s xenonovými výbojkami 2. samotné homologované výbojky se startéry s řídicí jednotkou (to zřejmě máte) 3. zařízení pro automatické naklápění světlometů v závislosti na zatížení zadní nápravy (do některých aut lze namontovat originální, jinak se vyrábějí i ultrazvukové, určené k dodatečné montáži) 4. tlakové ostřikovače světlometů Takové sady se vyrábějí, například Hella prodává kompletní homologovanou přestavbovou sadu na Golf V (ale i třeba na Focus I, Fiat Ducato atd.) za 1000 eur (pokud auto nemá ostřikovače, nutno navíc dokoupit jejich sadu za 300 eur). Jak pak vypadá, to se můžete podívat zde: http://b2c.hella.com/b2c_assets/images/ ... 881-23.pdf http://b2c.hella.com/b2c_assets/images/ ... 881-26.pdf Sám vidíte, že je to dost podstatný cenový rozdíl ve srovnání s čínskými „homologovanými“ xenony za 5000 Kč. Postup policistů je v tomto případě naprosto správný a je dobře, že se i na tyto nešvary zaměřují.
|
| 1.5.11, 21:30 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
fifi > takze ja to mam spravne jo  me policije nic rict nemuze ??? 
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
|
| 1.5.11, 21:45 |
|
 |
|
fifi
|
pokavad splnuji vsechny ty body tak ne no ale asi nesplnuji ze? je tam tech parametru vic nez jen ty cocky.. 
|
| 1.5.11, 22:50 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
uz vidim policajta jak leze pod zadni napravu a hleda naklonove cidla > popripade bude merit jestli ostrikovace svetel ktere jsou na narazniku jsou tlakove s predepsanym tlakem  policajt vidi cocku tak je to OK 
|
| 2.5.11, 11:20 |
|
 |
|
fifi
|
tak to je asi jasny, presne jak rikas, vidi cocku - ok, myslel jsem to tak jak je to definovano zakonem, me je to celkem jedno sam mam na aute 150 veci ktery se neshoduji s vyhlaskou a neresim to a nikdo to nikdy neresil, dokonce i cerveny ledky v parkovackach a na osvetleni spz mi 2 roky prochazely, pak prestaly svitit, dal jsem tam ciry a jedinej rozdil je ten ze to neni zluta bludicka ale jasne bila bludicka  moje reakce byla na dotaz montaze xenonu na feldu.
|
| 2.5.11, 12:29 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
ja vcera videl BI-xenony ve S120 
|
| 2.5.11, 12:45 |
|
 |
|
mikl
|
21lucas píše: uz vidim policajta jak leze pod zadni napravu a hleda naklonove cidla > popripade bude merit jestli ostrikovace svetel ktere jsou na narazniku jsou tlakove s predepsanym tlakem  policajt vidi cocku tak je to OK   Proč by lezl policajt pod auto?Stačí se podívat na světlomet na kódové označení zdroje světla. To,že to nedělají ve všech případech ještě neznamená,že když si je dá někdo na auto,kde nemají co dělat,že mu to projde,když dodrží další podmínky pro montáž xenonů. Ani naklápění,ostřikovače a dokonce ani čočky nepomohou tomu,kdo nebude mít světlomet správné označení. R - světlomet s dálkovým světlem HR - světlomet s dálkovým světlem s halogenovou žárovkou SR - světlomet s dálkovým světlem systém “Sealed Beam“ C - světlomet s potkávacím světlem HC - světlomet s potkávacím světlem s halogenovou žárovkou SC - světlomet s potkávacím světlem systém “Sealed Beam“ B - světlomet se světlem do mlhy DC - výbojkové světlo potkávací D - výbojková světla (xenony) DR - výbojkové světlo dálkové RL – světlo pro denní svícení
|
| 5.5.11, 20:04 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |