Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.5.26, 23:55

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 HBV a posilovač 
Autor Zpráva

Příspěvek HBV a posilovač
Čaute... o víkendu jsem měnil na autě desky kotouče písty ve třmenech přední trubky a hadice.... brzdovku hlavní brzdovej válec a potom ještě samostavy vzadu.... Ovšem ted mi nastal problém, že auto sice brzdí, ale až na podlaze a chová se to trochu jako by to bylo zavzdušněný, ale snad není. Sem nějak bezradnej.... nevím co s tím posilovačem jak ho seřídit kde čím kroutit a jak a co.... Taky nechápu...měnil jsem vzadu samostavy protože byly sedřené a dobře mi brzdilo na ručku jen jedno kolo no a ted? Zatáhnu ručku ale z menšího kopečka si auto jede vklidu dolů..... Jinak je normální, že válec a trubky po cca 70km jsou teplý? Díky za pomoc

11.3.07, 15:13
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Jestli v soustavě není vzduch a pedál má dlouhej krok, pak to může být buď nesprávně seřízený táhlo posilovač - válec, nebo nefunkční smaostavy v zadních kolech. To, že se ti válec hřeje spíš svědčí na první možnost, v soustavě asi zůstává zbytkovej tlak a hřejou se brzdy. Ručka asi bude chtít vyvařit rozpěrky, a nebo jsou vzadu blbě složený.

11.3.07, 15:30
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
A ten posilovač teda mám seřídit jak? a tžy rozpěrky tím je myšleno co?

11.3.07, 15:35
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Jura píše:
A ten posilovač teda mám seřídit jak? a tžy rozpěrky tím je myšleno co?

a nemáš třeba rapida že těch odvzdušnováků je tam víc ? miloš

11.3.07, 18:06

Příspěvek 
Ne mám favorita..... no jak to tak studuju, tak jsem asi něco pohnojil v těch zadních kolech, měnil sem samostavy, ale asi teda nějak špatně vzhledemk tomu že mi nebrzdí ručka..... Ale dal jsem to tam stehjně jak to bylo, tak nevím..... kde sem tam mohl udělat chybu?

11.3.07, 18:13
Profil ICQ

Příspěvek 
Samostavy ti musí při roztažení paken udržet pakny v nepatrně menší poloze, než do které je roztáhneš, pokud se ti pakny vrátí zpátky, znamená to někde chybu, zkontroluj pružinky, jestli sou všechny na svých místech.
Rozpěrka je takovej ten kus železa nahoře pod prasátkem mezi paknama. Zkouší se tak, že složíš brzdy, povolíš, nebo nejlíp odpojíš lana a vrátíš je úplně dozadu, párkrát prošlápneš brzdu, aby se ti roztáhly pakny do pracovní polohy, sundáš buben a podíváš se na páku ruční brzdy, jak je vzdálená od rozpěrky. Když tam litá jak cigán v kukuřici, tak se ta mezera musí odstranit, já to vyvařuju, když nemáš možnost vyvaření, tak koupit nový nevymačkaný rozpěrky. Při velké vůli se ti páka opře až o náboj a nemá už kam jít, tím pádem netlačí na pakny, ale na náboj.

11.3.07, 19:00

Příspěvek 
Dal by se někde najít opravdu krásný náčrt nebo spíš fotka jak tomá má být sestavený? Aby to bylo dobře vidět.... Jinak já měnil tu rozpěrku co je mezi čelistíma nahoře pod prasátkem a ten samostav no a stejně se to mrví a dla bych možná i hlavu za to že je to sestavená správně.... Jinak moc sem nepochopil co vyvařuješ přesně...je možný jako že bych měl špatný přímo jednu nebo obě ty čelisti? Jsem ted trošku vedle....

11.3.07, 19:19
Profil ICQ

Příspěvek 
Ta páka ruční brzdy se opírá o tu rozpěrku a tím tlačí protější paknu na buben, až se protější pakna opře, tak se přes tu rozpěrku přitlačí k bubnu aj ta první páka a kontroluje se to v místě, kde se dotýká páka rozpěrky. Neměla by tam být vůle větší, než 1 mm, když řikáš, že máš novou aj tu rozpěrku, tak budeš asi mít sjetý pakny, nebo moc velikej buben, nebo oboje. A nebo na prd složený. Nákres nemám, ale je to v příručce od Andrta, když prolezeš fórum, tak je tu někde (nebo byl) odkaz na stažení.

11.3.07, 19:59

Příspěvek 
máš starý, alebo nový model?
Obrázek
Obrázek

11.3.07, 20:09

Příspěvek 
No pakny sou jako nový a bubnama by to taky být nemělo vzhledešm k tomu, že ještě než jsem do toho začal rýpat tak mi pravý kolo brzdilo dost dobře. No budu muset asi někde sehnat foto jak to má být přesně složený a komplet vyčistit a skouknout... Jinalk mám nový model a na ty obrázky už jsem se koukal, ale nikde není přesně vidět, která pružinka přesně do který dírky má jít.....

11.3.07, 20:14
Profil ICQ

Příspěvek Re: HBV a posilovač
poslal som ti na maila niečo čo ti možno pomôže.

12.3.07, 14:48
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]