Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.5.26, 21:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Vynechávanie motora Corsa B 1,0 ECOtec, PIŠTIACI REMEŇ 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Njn, ak je čerpadlo na odchode, tak to nejak asik nepreverím (aj keď sa sá asik zmerať tlak čerpadla) a ak obtokový ventil...nič, ťažko sa ja môžem tomu neja venovať, keď nemám ani hardware, ani software :wink: Môžem iba teoretizovať, a to nepomôže...ale žeby to boli sviečka, to neverím...

Ale je to také čudné - je to Corsa 2000 1,0 ECOtec, 3dv., má vydratú spojku, torchu rozhrkanú pr. nápravu a deravý výfuk a vynecháva motor (verím tomu, že je to nejaká blbosť) a to auto v podstate nemá hodnotu a je zrelé na zošrotovanie...njn, sme sa posunuli k západu...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

26.3.10, 23:57
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Tak, keďže na diagnostike vraj vyhadzovalo EGR ventil a Lambdu; tak by som skúsil aspoň vylúčiť EGR. Ak tomu sorávne rozumiem, tak EGR iba vracia časť spalín do sania na zníženie emisií. Teda by mala ísť hadica od EGR do sania. Ak by mal EGR spôsobovať problémy, teoreticky by malo stačiť odpojiť hadicu od EGR a zaslepiť ju, aby do sania neťahalo falošný vzduch. Takto by sa vylúčil vplyv EGR a videlo by sa...či to vidím príliš jednoducho?

Inak, EGR je na tomto motore elektronický, čiže zrejme otváranie EGR riadi elektronika...

Megane 1,9D

13.4.10, 21:18

Příspěvek 
co tak len odpojit kablik od EGR?

13.4.10, 22:30
Profil Zobrazit autorovy stránky
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
zaslepit :wink:

14.4.10, 06:17
Profil ICQ

Příspěvek 
darklord píše:
co tak len odpojit kablik od EGR?
Neviem, aj táto možnosť ma napadla, ale bude to automaticky posielať chybu do RJ (a to bude asik aj s odpojenou a zaslepenou hadicou)...no a preto sa pýtam.

Megane 1,9D

14.4.10, 06:19

Příspěvek 
Tak, našudoval som návod a podľa návodu hľadal EGR ventil...aj som ho našiel, ale sa mi nezdá, že to je EGR ventil...totiž, má to konektor na elektriku a jeden vývod s hadicou...lenže tá hadica ide kamsi do kúrenia a na 99% v nej je voda...tak z toho som vôl...alebo to nie je EGR (a potom ruky zlámať tomu, čo robil príručku na Corsu), alebo neviem, čo je to EGR...

No nič, keĎže v hadici bola asik voda, tak som to urobil podľa Darklorda a odpojil konektor...no, chovalo sa to jemne inak, ale dobre to nebolo...nebolo to tak, že to začalo vynechávať, ale po pri väčšom zošliapnutí plynu spadol výkon...

Ešte som chcel odpojiť váhu vzduchu, ale hoc sme sa trápili 5 minút, konektor sme neodpojili....keby to bolo moje, tak ho urvem...ale teda nie je...kamarát sa s tým dákos vyhrá, tak som zvedavý, ako sa to bude chova s odpojenou váhou vzduchu (teda, dúfam, že váha vzduchu je to čudo, čo je medzi vzduch filtrom a vstrekovaním)...

Takže závada neodstánená...ešte taká otázka - keby bolo "chytené" palivové čerpadlo, čo by vyhadzovala diagnostika väčšiny áut?

Megane 1,9D

18.4.10, 18:46

Příspěvek 
Ségra má naprosto stejný problém na naprosto stejném autě. Jelikož stím často jezdím tak vím jak je to nepříjemné. Zkus odpojit váhu vzduchu, bude sice svítit kontrolka, ale uvidíš jak motor krásně potáhne. Jediný problém je zvýšená spotřeba.
Nová váha bosch-3.7t Starline-1.6t.
Pokud tohle nepomůže tak nevím, ale mělo by.
Jinak co se týče diagnostiky tak ta ti nic neukáže, tenhle problém jsem zažil už u několika oplů.

18.4.10, 18:52

Příspěvek 
Ještě k odpojování, jen odpojíš ten "kablik" resp. konektor co je na sacím potrubí. Taky občas pomáhá ten konektor vyčistit (isopropylalkohol). Zkus a napiš jesti pomohlo.

18.4.10, 19:09

Příspěvek 
Hm, takže predsa len váha vzduchu...a to by ma kurňa zaujímalo, na akom princípe to sníma prietok vzduchu, či sa to nedá opraviť...nič, musím potýriť kámoša, nech to odpojí a vyskúšajú to...

A poznáš trochu tieto motory? Je toto ozaj EGR :?: :
Obrázek

Totižto žiadna hadica do sania z toho nejde a toby predsa mala, nie?

Megane 1,9D

18.4.10, 19:16

Příspěvek 
Obrázek
Lepší fotku jsem na netu nenašel, v červeném kolečku je ten konektor který je potřeba dát fuč. Váha vzduchu je neopravitelná, pomůže jen výměna (pokud to bude ona).
Jinak egr ventil by tam měl být.

18.4.10, 19:28

Příspěvek 
Jj, váhu som hneď našiel...a hľadal som aj EGR, ale som bol prekvapený - však som už napísal...

Dík.

Megane 1,9D

18.4.10, 19:40

Příspěvek 
Tak, kamarát mi pred chvíľkou volal, že sa podarilo odpojiť váhu a ajhľa - motor zrazu ide ako hodinky! Len som kámoša trochu schladil, bo som mu ozrejmil, že spotreba porastie (aj keď je otázka, do akej miery). Ako to potom je, to RJ dáva konštantné množstvo paliva (keD´že jej chýba údaj o množstve vzduchu)...

To ďakujem, páni, som vedel, že na Vás a na Techweb sa dá spoľahnúť! :wink: :lol:

Ešte teraz by bolo vhodné zohnať váhu...no, ale akstojí Starline 1600 CZK (asi 65 €), tak neviem-neviem...možno skúsim nejaký vrakáč

Megane 1,9D

29.4.10, 18:20

Příspěvek 
ferrari píše:
Hm, takže predsa len váha vzduchu...a to by ma kurňa zaujímalo, na akom princípe to sníma prietok vzduchu, či sa to nedá opraviť...nič, musím potýriť kámoša, nech to odpojí a vyskúšajú to...

A poznáš trochu tieto motory? Je toto ozaj EGR :?: :
Obrázek

Totižto žiadna hadica do sania z toho nejde a toby predsa mala, nie?

mam sice VB ale mohu potvrdit je to egr.sundat vyčistit skusit jestli chodí a nezůstává viset a pak pod nej vyrobit záslepku a namontovat zpět sám to mam zaslepený.taky vyčisti klapku a krokovej motorek tady je sice návod na VB v podstatě je to stejný http://mojevectra.cz/opel-vectra-b/egr- ... epen%C3%AD :wink:

29.4.10, 19:39

Příspěvek 
ja jsem to psal od zacatku ze vaha vzduchu mas v pameti vzdycky hromadu zavad vsehcno mozny a nebo vubec nic kontorlka nesviti ale auto nejede vzdy nejdriv odpojit vahu a projet melo by to jet bez skubani vykon nic extra ale musi to jit plynule, ten EGR je spravne na obrazku a odchazi taky pomerne casto, zavada lambdy ti tam skoci treba prave kvuli egr..propousti a pak je jinak smes a lambda to nepobere..to samy ta vaha :roll: opel moc diagnostiku nevyresil, pise to nejakou zavadu ale je to neco uplne jineho :lol:

29.4.10, 23:10
Profil ICQ

Příspěvek 
Starline nebrat, když tak napiš, můžu mít ty váhy levněj (bosch, pak nějaký taliány atd. kdyby tě to zajímalo tak se domluvíme přes sz).

29.4.10, 23:27
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další