Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.5.26, 00:44

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Zpátečka:( 
Autor Zpráva

Příspěvek Zpátečka:(
Dobry den...jsem tady novy..asi to tu uz bylo ale nejak sem to nenasel taks e omlouvam. prosim nevite nekdo co mam delat?..nedavno jsem dostal favorita...ale po case jsem si vsiml ze nesviti zpátecky..zkousel sem vymenit zarovky...vycistit kontakty a nastrikat je sprejem na kontakty;)...furt nic:(..vsechny pojistky jsou nove a vymenene...pak jsem si vsimnul urvaneho dratku na spinaci pod prevodovkou...tak jsem spinac koupil novy a kdyz ho zapojim tak zpatecka sviti furt:(...olej v prevodovce je dolity a zkousel sem to i nejak rozhybat razenim ale furt nic....nevite nekdo co stim?? slysel sem ze to muze byt kostra ale nevim kde ji hledat:(...jinak predni mlhovka jedna nejde a pridavna dalkova jedna taky ne...myslite ze muze byt problem v nejakym relatku u pojistek?...jestli mel nekdo podobny problem nebo tusi co delat dekuji za radu:)

19.11.10, 02:37
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
k té zpátečce - praxe ukázala, že řešení s kontakty v zadních dveřích není dostatečně spolehlivé, proto je lepší řešení natáhnout dráty v okolí pantů.
To že svítí světlo pořád, může být způsobeno buď vadným spínačem, nebo tím, že je zašroubován moc hluboko...tzn povolovat a hlídat kdy to zhasne, kdyžtak použít vhodnou distanční podložku.
K elektroinstalaci obecně - je poměrně známým faktem, že se při výrobě favoritu šetřilo pájecí slitinou na plošném spoji pojistkové skříňky. Vzniká zde velké množství studených spojů a tím pádem i poměrně zajímavé "fantómové" závady. Řešením je všechny spoje v pojistkové skříňce proletovat. Přitom lze zkontrolovat stav relé, která jsou umístěna tamtéž, jestli nemají opálené kontakty a.p. Nicméně pokud svítí jedno světlo a jedno ne tak bych spíše hledal závadu v samotné elektroinstalaci, studené spoje, upadený drátek, špatná kostra a podobně.

19.11.10, 03:42

Příspěvek 
Souhlasím s tím vyšroubováváním. Také jsem to kdysi řešil koupil jsem nový spínač aneb co bych pro autíčko neudělal. Se strachem aby nevytekl olej jsem to honem honem vymontoval zapojil a šel se podívat a zkontrolovat. No jo svítilo to pořád jak tobě. No prostě nakonec mi to stačilo vyšroubovat a vložit jednu podložku a pohoda už to fungovalo jak mělo.

19.11.10, 10:04
Profil ICQ

Příspěvek 
Já to měl taky. Ten čudlík bývá u neznačkových spínačů asi o 1 mm delší. tak buď ho kousek ubrousit, nebo podložit spínač podložkou. Někdy vám řeknou v obchodě, že se tešnění nedává, ale dejte ho tam a je po problému. Já ten čudlík ubrousil asi o 1mm a v pohodě.

19.11.10, 13:23

Příspěvek 
jj každopádně pod něj těsnění jinak to svítí pořád a taky pozor na dotahování, taky jeden přijel že si vyměnil spínač a že mu to teď svítí pořád no on ho tak bedlivě dotáhnul plochým klíčem až se mu klíč smeknul přes hrany ale ne že by je osmeknul ale ono je to zamáčklo takže jakmile zařadil zpátečku tak kolík zajel a už nevyjel.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

19.11.10, 23:10
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]