|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
Jaguar92
Registrován: 7.5.12, 21:43 Příspěvky: 180 Bydliště: Ostrava - Uherský Brod
|
 Údržba forman
Zdar, přečetl jsem různé kousky toho co chci udělat na svém, autě. Mám Forman BMM 50kW a asi před týdnem jsem dojel a uplně bylo horké levé přední kolo. Tak jsem neváhal a zvedl auto, sundal kolo, a zkontroloval zda nemá vůli... nemělo. Pak jsem zkoušel pootočit a ouha.. tuhé jak blázen. Takže mi to brzdilo. Sundal jsem držák třmenu a vodící čepy měly dost vůli. Tak jsem sehnal jiné a tak nějak poskládal opět solidní kus. Nyní se již nehřeje, ale plánuji opravu brzd ať se tam něco nekazí. Plánoval jsem výměnu hadiček vpředu[vypadají dobře, ale je zde dost komentářů, že mohou být často špatné], výměna trubek předních a výměnu kapaliny. A tak mám otázky: 1, Mám uplně stejně dělat i zadní brzdy? hadičky+trubky. 2,vodící čepy mají malou, ale přece jen vůli, co s tím? 3, váleček chodí, nemám jen raději vyměnit? nebo vyndat, vyleštit na leštičce a zase dát zpět? 4, Kupovat vše originál, nebo třeba polskou a čínskou výrobu, nevím zda máte někdo zkušenosti. 5, jakou brzdovku a proč? Na výběr mezi DOT4 DOT3 a DOT 5,1. A pak... kdo mi jako debilovi vyvstělí co mám udělat na tu výměnu té kapaliny a následné Odvzdušnění? Máte tu jedno takové téma a tam že jedn to seškrcuje, druhý to tlakuje a já nevím co. Stačí taková udržba? Napadá vás ještě něco? Kotouče mám dobré. Dík
_________________ Přikoupím koně...
|
| 7.5.12, 22:17 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
kwiko
Registrován: 10.1.06, 13:21 Příspěvky: 5194 Bydliště: Pééétržka a Horne Saliby
|
 Re: Údržba forman
fu to je teda clanok.
A. Vola v capoch je bezna, ak to neklepe by som neriesil. viz clanok na hlavnej stranke. B. menit predne hadice je ok C. skontroluj brzdove rurky pod zadnymi sedackami, budu skoro urcite vhodne na vymenu D. zadne brzdove valceky zvyknu tiect hlavne po vymene oblozenia, preto sa menia.
E. pri vymene brzdovky (dot 4) pozor na zlomenie odvzdusnovaky, povolovat ockovym (najlepsie 6 hrannym) klucom poklepkavanim.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
| 8.5.12, 09:45 |
|
 |
|
Jaguar92
|
CO když odzušnovák zlomím ? 
|
| 12.5.12, 19:49 |
|
 |
|
ventYl
|
vytahovak, odvrtat, alebo je strmen na vymenu
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 12.5.12, 20:10 |
|
 |
|
Jaguar92
|
Co myslíte... dalo by se koupit čínské trubky a hadičky? nebo raději ne.. ? Jako, vím že rozdíl není tak extra v ceně... ale prostě každá koruna je fajn a pokud to funguje... tak obzvlášť.
|
| 14.5.12, 22:34 |
|
 |
|
SStanley
Registrován: 15.2.11, 08:17 Příspěvky: 21 Bydliště: Košice, Slovensko
|
Teraz som menil vsetky brzdove trubky na Felicii - v predajni s orig. dielmi na Skodu mi predali trubky polskej vyroby a nebol s nimi problem - vytvarovane su presne podla povodnych. Su pogumovane a taktiez sa dobre ohybali - nemal som pocit, zeby boli mäksie (z ineho materialu) ako tie povodne. Moje trubky boli zhnite len v okoli zadnej napravy - cca 20 cm - uz sa rozpadavali, zvysok bol uplne zdravy. Rozdiel medzi DOT 3 a DOT 4 je iba v teplote varu kvapaliny - podla toho co je na obale napisane sa nesmu miesat.
_________________ Skoda Octavia 1.6 MPi Tour, 75 kW, r.v. 2009, naj. 72 tis. km Skoda Felicia 1.3 MPi Family, 50kW, r.v. 2000, naj. 121 tis. km
|
| 15.5.12, 07:41 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Jaguar92 píše: Co myslíte... dalo by se koupit čínské trubky a hadičky? nebo raději ne.. ? Jako, vím že rozdíl není tak extra v ceně... ale prostě každá koruna je fajn a pokud to funguje... tak obzvlášť. originál vydrželi 15 let když vydrží půlku tak už favorita mít nebudeš 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 15.5.12, 09:30 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |