Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.5.26, 23:47

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 kompresor, pistole a tak vůbec 
Autor Zpráva

Příspěvek kompresor, pistole a tak vůbec
Mno.. Já mám furt nějaký vize. Ta poslední aktuální je pořídit kompresor a pistolku, jenomže vim kulový, co pořídit. A jestli se to vůbec vyplatí. Budu stříkat motorku s kapotama, pak užovku a nejspíš i nějakou starou jwku, až mi něco podobnýho časem přistane v garáži. A nynější rodinnej tahoun taky bude asi jedou potřeba poblít něčim barevnym(felda). Prostory, ač stísněný, bych asi vymyslel. Jde vo to, jakej bych měl asi pořídit kompresor a jakou pistolku tak, aby mi manželka nezabila při pohledu na fakturu, ale zas tak, aby mi nenas*alo, že s tim nejde vůbec nic udělat?
Kdyby tady byl nějakej lakýra, tak se vsadim, že mi doporučí SATY, nebo Debils, nebo jak se ty pistolky jmenujou :-D - ale to je trochu mimo a hraničí to právě s činem vražda-smrt-zabití v podání mý milovaný pani. Takže jinak. Taky nevim, jakej typ pistolky pořídit, jestli konvenční, rv, nebo HVLP, ale HVLP bude chtít asi mocnej kompresor, kterej hraničí opět s činem vražda-smrt-zabití. Zas tim nebudu stříkat asi jenom rejč, tak aby se s tim dalo nějak pracovat, ale prostor na to bude celkem malej, tak aby to úplně mocně neprášilo. Předpokládám, že tim budu honit špritz, plniče a asi akryláty, páč aceton asi schne moc rychle a syntetika zas extra pomalu na garážový podmínky.
Tak což.. nějaký tipy, jak zkombinovat prakticky hobíckou techniku s přijatelnejma výsledkama?
Díky za připomínky...

Naposledy upravil Uzovkar dne 14.8.12, 13:56, celkově upraveno 1

14.8.12, 11:25
Příspěvek Reklama

Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek Re: kompresor, pistole a tak vůbec
hvlp a kompresor ason s 50l nádobou

14.8.12, 12:05
Profil ICQ

Jarda S. píše:
hvlp a kompresor ason s 50l nádobou

jasný, ale můžu mít za 200 pistolku HVLP, nebo taky za 10 000. To samý kompresor a jak sem řek, kompresor by musel bejt megalitickej, aby HVLP ufuněl už při nějakejch 3 barech. kompresory, po kterejch koukám dávaj při 4 barech 200l a to neni úplně vono, řek bych. Teda jak na kterou pistolku, ale většinou slabota... Spíš sem teda chtěl doporučit nějaký konkrétní pistole, který se vám v praxi osvědčily a co jste s nima stříkli, popř. jestli se na to dalo koukat...

14.8.12, 13:55

S pistolemi je to trošku složitější, ale je to asi jako s většinou věcí. Může být levná a kvalitní, nebo zase drahá a nekvalitní. Všechno to je i o praxi, tedy dostat to do rukou. Více by asi napsali chlapi, kteří lakují více let než já a více profesionálně.
Jen vím, že na domácí použití moc pistole HVLP s malým kompresorem za pár korun není. A sehnat takovou pistoli za 200,- kč? No nevím. Hvlp jsou nízkotlaké pistole, ale potřebují zase obrovské množství vzduchu, které tyto malé hobby kompresory určitě nedají. Nádobu u kompresoru minimálně 50l, a kompresor alespoň dvouválec, ale to je už docela pálka. U těch levných kompresorů je uváděno většinou sací množství vzduchu, né výtlačné, na to pozor!!! To nic nesvědčí o tom, kolik kompresor tlačí vzduchu na výstupu. Tak třeba ty malé s 24 litrovou nádobou mají udávané zhruba 220 Litrů za min. To je ale sací množství, výtlačné bývá kolem 150-160 Litrů za minutu.

14.8.12, 15:22

Toho jsem si vědomej... s tou lacinou tryskou jsem to plácnul jako extrém, (i když jsem viděl set ke komresoru skládající se z 5ti věcí za 700 :) ) a je jasný, že to bude asi platný jako umělohmotná pánvička pro děti... takyže koukám po dvoupístku v oleji, ale ty nízký řady stejně nevim, jestli by tu pistolku utáhly... je jasný, že koukám 50 litrů+.
Vznes jsem dotaz na firmu, co prodává pistolky stfiniš (maj veliký slevy - tak snad né proto, že je to krám k ničemu), jestli by mi podobnej kompresor utáhnul jejich HVLP pistolku s 1,4 tryskou... zatim bez odpovědi teda.
Co teda používáte za techniku vy? (ti, kdož maj SATY a devilbissy radši nepište :D )

14.8.12, 17:18

Tak já mám pistoli relativně novou, asi rok. Je to taková levná hobby, není to HVLP jen RP, ale jsem s ní zatím spokojen. Značka Sico Tools, což prý jsou taky žlutí, ale je docela pěkně udělaná. Stála okolo 1400,- kč. Předtím jsem měl dvě pistole z OBI, jednu co se prodává zvlášť a pak jednu se soupravy ke kompresoru, což bylo u kompresoru. Obě h..o vydržely, kvalita stříkání taky nic moc. Ta co mám teď je pro takové to domácí stříkání akorát, nic profi, ale mě to zatím stačí.
Kompresor mám zatím jen levný malý jednopísťák, ale na stříkání je to slabé.
http://www.telefony-elektro.cz/elektro- ... lusenstvim

Mám ten žlutý, ale dal jsem si ho na větší nádobu a ani tak to není nic moc. Plánuji něco lepšího.

14.8.12, 17:29

no... ty RP pistole, co jsem zkusmo na pár takhle vod monitoru koukal kolikrát sežerou víc vzduchu, než HVLP, ale asi to záleží výrobek vod výrobku... Radši shánim z druhý ruky nějakej kompresor, kterej má na výstupu při nějakym tlaku cosi jako ty na vstupu.. Ale stejnak maj některý pistolky spotřebu klidně 400l a to nedosáhnu asi s žádnym kompresorem pod 10 litrů. Zajímalo by mi, jestli se ta spotřeba vzduchu řídí hustotou matroše a velikostí trysky... Teoreticky by mi stačila laciná obipistole na nějakej špritz a plnič s věstší tryskou nevyžadující tolika vzduchu a na řidký akryláty malá tryska s lepší pistolkou?

14.8.12, 18:27

Zase takový profík nejsem, ale ty levné pistolky z Obi apod. toho vzduchu zase tak moc nepotřebují. Mají ale docela velkou trysku 1,5mm a při stříkání vrchní barvy jsem nedokázal dosáhnout nějakého pěkného vzhledu. Ale určitě se dá i s nimi.
Kompresory s velkým množstvím vzduchu jedině pomaloběžné stacionární. To znamená ty, které mají motor zvlášť a agregát je poháněný většinou přes klínový řemen. Ty dokáží dát docela hodně vzduchu, i ty jednoválce dají klidně kolem 300L/min.

14.8.12, 19:04

Uzovkar pistole na začátek http://www.noto.cz/dilna-naradi/elektro ... -magg.html
a kompresor třeba http://www.domacitechnika.cz/levne-gude ... 0-eu-50054

Varok se nediv když máš slabej mam taky jednopíst s 50l nádobou a stíhá dobře :wink:

14.8.12, 20:06
Profil ICQ

Sadra, ty máš ten z odkazu? No, zn. GUDE mě už ve velkém odrazuje, stejně jako Einhel apod. To je teď jedno. Pokud to někdo myslí vážně se stříkáním aut, koupil bych už raději dvoupísťák. Ten kompresor z odkazu je v podstatě stejný nebo podobný jako mám já, ale ty hodnoty v odkazu si asi někdo vycucal z prstu.

14.8.12, 20:41

einhell euro 2500-2 1.8kw motor 270l sací výkon

14.8.12, 20:58
Profil ICQ

Hm, tak pokud to má takové parametry, tak to už je pořádný nářez, až na ten Einhel.

14.8.12, 21:10

nemůžu říct křivý slovo, jede už 5 let, olej nebere já sem s nim spokojenej na to že tenkrát stál kolem 3500,-

14.8.12, 22:27
Profil ICQ

tohle jsem stříkal stymhle http://www.youtube.com/watch?v=PomuAtr-llg a pistplí docela slušnou vnitřnosti jsou shodný ze satou má hvlp stačil mi komresor 24L.tlak 2.5baru na pistoli http://www.dobre-naradi.cz/zbozi/strika ... vlp/p-6910 jsem sní spokojený

15.8.12, 17:04

no.. no tak vono všechny firmy se snažej napodobit SATA, nebo DeVilbis apod. jak vzhledem, tak dílama... a jasně, platí se i za značku, ale řek bych, že magg s tou cenou za bambitku bude asi technologicky jinde, než SATA. Každopádně z fotek výsledek vypadá docela použitelně :) Gratul. Jaký jsi používal barvy? Resp jednosložka, nebo dvousložka + klar? Mixoval sis tužidla/ředidla sám?

15.8.12, 20:53
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další