Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.5.26, 22:39

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 kompresor, pistole a tak vůbec 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: kompresor, pistole a tak vůbec
nechal jsem si to namíchat a jeto porsche červená, dvoj složkova ,akryl,2l barvy tužidlo ředidlo po smíchání stoho máš 3l a stálo to 2500kč tři vrstvy,leštění smirkem granule 2000 a potom 3M leštěnkou takhle stejnym postupem stříkam v obič garáži.Když máš malej kompresor je lepší to stříkat po dílech.

16.8.12, 17:22
Příspěvek Reklama

akryl dvě složky červená porsche míchali to ve standoxu 150 kč za 1dc já jsem to jenom slil rozmíchal přidal trochu ředidla pro lepší rozliv,

18.8.12, 13:28

to mas nejaku dobru cenu za original standox. teraz som dokupoval riedidlo + tuizdlo po litry = 81e. Farba vychadzala (podla podla pigmentou) 120-180e liter, samozejme su to oficialne ceny, ale aj tak... pokial to clovek nevie zohnat inak, je to sakra draha farba :roll: Ale je to aj vidiet na stalosti odtiena. Forman som striekal cast PPG-delfleet (priemyselny akryl) a cast Standox a rozdiel v odtieni sa rokmi vyrazne prehlbuje :cry:

18.8.12, 14:54

standox je super kvalita jednou jsem koupil lak od dee bera bud mi to špatně namíchala nebo nevim ten lak začal praskat stál 1dc 50kč

21.8.12, 11:15
Dřevák na focení, neumí ostřit

já beru body za cca 70,- deci, nic jinýho tu nejni teda je ale decka za 250,- :lol: a tam sem ani nekoumal značku

21.8.12, 11:58
Profil ICQ

U nás prodávají různé typy barev. Kam chodím míchají taky Debeer, nebo jak se to jmenuje a nemám zatím větší problémy. Jsem ale jen takový pipla.
Deci ale stojí okolo 150,- kč. Pak se míchají ještě PPG, ale ta stojí u nás asi 350,- kč. Jsou i různé neznačkové barvy, je jich více druhů.

21.8.12, 20:38

Jarda S. píše:
Uzovkar pistole na začátek http://www.noto.cz/dilna-naradi/elektro ... -magg.html
a kompresor třeba http://www.domacitechnika.cz/levne-gude ... 0-eu-50054

Varok se nediv když máš slabej mam taky jednopíst s 50l nádobou a stíhá dobře :wink:

jednopist ti stiha pistoli?ja sem mel sico green RP a dvoupistak kompik,byl na to tak tak,ta pistole neni spatna na zacatek,hlavni co je,tak nekde kup kompresor domaci vyroby,z duvodu velke zasoby vzuchu,pod sto litru nechod,nejaky poctivy starsi kompresor,na 380V....pokud nejsi v garazi omezeny elektrikou jak ja,pistole?tech je moc,devillbiss sata a iwata....to sou pistole na spici,ale drahe,devilka vypada celkem skarede,iwata este hur a desingem je hezka sata,ale krasa neni vse,slysel sem ze iwata W400 je pomerne dobra pistole,ktera nema extra velky odber vzduchu,na slaby kompresor urcite stredotlak neboli RP....sata 4000 RP me utahne 50 l kompresor 2 pist tak tak blatnik,saty sou velke zrouty vzduchu,zaklad je dobry kompresor!na pistoli,to uz jak chces ty,to je muj nazor a momentalne me brzdi zasoba vzduchu
nesmi kolisat tlak

26.10.12, 19:11

kazdopadne az postrices bar co a vseckym neco na aute a zjistis ze to chce furt dopilovat,pak uz ti nezbude nic jinyho nez zase nejaka dalsi nebo lepsi pistole,ja si mysllel ze v tom neni rozdil...ale pak sem zjistil ze je,....proste valit to,casem vydelas,kupis treba 4tisicovku a ta uz bude naveky....

26.10.12, 19:15

Klukin1988 píše:

jednopist ti stiha pistoli?

ano, taky má 2.7kw a sací výkon 270l :wink:

26.10.12, 19:19
Profil ICQ

Jarda S. píše:
einhell euro 2500-2 1.8kw motor 270l sací výkon

Tak kolik ve skutečnosti má ten tvůj kompresor? A jednopíst ti stíhá HVLP pistoli? Co jsem se ptal, tak HVLP berou hooodně vzduchu a jednopísťáky bych na takovou pistoli nehuntoval. HVLP jsou na malý tlak, třeba 2,5 Baru, může být i méně, ale množství vzduchu berou třeba i více než 220l/min. což ten tvůj kompresor trvale určitě nedá. Ale hádat se nebudu.
Ta má RP pistole nevím kolik bere vzduchu. Mám zatím kompresor, který má sací výkon asi
220l/min., výtlačný asi kolem 150-160l/min., ale mám v plánu lepší, jestli na to někdy našetřím. Nádobu mám 50Litrů, ale potřeboval bych větší. A taky jede na hraně.
Nevěděl by prosím někdo, kde sehnat větší nádobu ke kompresoru, odhadem 80-100Litrů? Nemusí to být přímo od kompresoru, třeba stará LPG nádrž, od nějaké vodárny apod.

27.10.12, 11:01

ano stačí, kamarád má obyč bezolejovej 25l vzdušník a stříká s nim taky ale je to hodně na hraně
Kompresor Einhell EURO 2500/2 - 50l
Popis zboží: Kompresor Einhell EURO 2500/2 - 50l

Všechny kompresory Einhell jsou vybaveny v závislosti na modelu silnými motory, které při vysokém množství dodávaného

vzduchu zajišťují nepřetržitě tlak. Tak lze tyto kompresory optimálním způsobem připojit k veškerému pneumatickému nářadí.

Technická data kompresor EURO 2500/2 - 50l Einhell:

Síťová přípojka:

230 V - 50 Hz Výkon motoru (kW): 1,8 kW (2,5 PS)

Otáčky no (min-1): 2850 min-1 Obsah vzdušník(litrů):

50 l Sací výkon (l/min): 270 l/min Max.
provozní přetlak (bar): 8 bar

Pohon kompresoru: přímý pohon Počet válců:motnost (kg): H 39,2 kg

27.10.12, 11:19
Profil ICQ

Aha, že jsi tady před pár řádky výše psal výkon motoru 2,7kW, tak jsem se divil. A s bezolejákem je to úplně na nic. Soused z garáže si půjčuje od jednoho děduly taky oleják s nádobou 24L, chválí jak je výborný, ale je to hnus. To je proti tomu ten můj vymlácený kompresor úplné dělo.
Nedávno jsem s tím jeho něco stříkal a hnus největši. Nechal jsem natlakovat nádobu až kompresor vypnul. Nastavil jsem si určitý tlak na pistoli a stříkal. Asi na 2 sekundy vyfoukl tlak který jsem potřeboval, potom najednou spadnul na minimum a spustil se opět kompresor a než to nafoukalo nádobu, tak se s tím nedalo vůbec stříkat. To ten můj je taky na stříkání docela slabý, ale alespoň si dokáže jakš takš držet určitý tlak. Vypne asi při 8 barech a pak se zapne zase asi u 5,5-6 barech. Takže i když nastavím výstupní tlak na regulátoru třeba 5 barů, abych měl rezervu, na pistoli si nastavím méně, třeba kolem 3,5 baru, tak si ten tlak drží i když kompresor taky jede skoro pořád.
Když nechám natlakovat nádobu a stříkám jen něco menšího, tak je to v pohodě. Když stříkám ale něco většího, nebo více věcí, tak už nestíhá. Po natlakování nádoby se mi vypne, stříkám asi 15-20 sekund max. půl minuty(záleží jak mám nastavenou pistoli) a pak se zase spustí, dokud zase nenatlakuje. Těch 150l/min. je ale na stříkání opravdu málo.

27.10.12, 16:02

Trochu oživim téma svejma zkušenostma. Koupil jsem jetej einhell kompresor z předváděčky za asi 3500, je to vdoupíst, 50l. Neni to ideál, ale když se stříká po dílech, tak v pohodě. S celou holou kastlí auta bych měl asi problém, ale nezkoušl jsem.
Pistoli mám HVLP StFiniš a teď nepovim jakej model... po upřesnění s prodejcem k čemu jí budu používat mi doporučil trochu jinou, než jsem původně chtěl. Řikal (může to bejt marketingovej slibotechnokec), že to kupujou i lakovny a zatim se jim mevrátila jediná na reklamaci (jenom pár vod chytráků, co srali totál na údržbu) a i prej, že kladný ohlasy maj, tak nevim.
V garáži jsem položil lino, a udělal si lakovací box z plachty na fóliovník, nějaká antistatičtější kašírovaná verze plachty, než totál vobyč. Jednotlivý stěny boxu ukotvený na stropě, takže po práci je sroluju ke stropu a nikde nevaděj. Rohy stěn jsem opatřil samolepícim suchym zipem, tak je k sobě přilepim a nikde neni moc místa, kudy by se do boxu dral prach. Odvětrání z nějakýho odtahovýho ventilátoru nevimodkud, elektromotor jsem musel dotunit rozběhovejma kondama a zapojit jinak, neb byl na 380 (i tak se krapet hřeje ale). Rozhodně prej vysaje prej 500l za min, čemuž bych i věřil, neb stěny boxu jsem musel pevně přikotvit k zemi, jináč by se to zcuclo k sobě během pár minut (cihly nepomohly, chtělo to zatížit celkem dost, muhehe :-D ). Chce to dodělat nějakej filtrovanej přívod vzduchu (jemný sejto zabudovat do jedný ze stěn asi), ale to až příště.
Na první lakování jsem celkem spokojenej, dopadlo to dobře , ale s žádnou jinou technikou nemám zkušenost, tak nepovim, co je lepší.
Chemii jsem používal PPG a levnější quickline jako základ, isopropanol na vodmaštění, nějaký antistatický utěrky atd...

Obrázek
how to take a screen shot
Obrázek
screencast

20.11.13, 16:03

Na pořádné stříkání je dvouválec opravdu minimum. Sice ty jednoválce s větším výkonem asi na drobnosti postačí, ale na větší věci se jen trápí. Kdo tohle nechápe, nemá cenu mu to vysvětlovat.

21.11.13, 20:08
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2