|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Felda 1.9D všechno nové, brzdí naho*no
| Autor |
Zpráva |
|
large
|
 Felda 1.9D všechno nové, brzdí naho*no
Zdravím bando, prosím o radu. U Feldy 1.9 D mám 2 problémy s brzdama. Za 1. Vzadu mám vše nové, počínaje lanovody, přes prasátka a pakny až po pružinky a ruční brzda stejně ne a ne fungovat. Abych auto zabrzdil, musím si ji zarvat až skoro pod bradu a to už mám podložené matičky na lanovodech většíma matičkama aby to šlo víc utáhnout. Jediné co zůstalo původní jsou bubny. Může to být jejich opotřebením? Problém č.2 - mám nový hlavní brzdový válec, přetěsněné přední pístky a jak už jsem psal komplet nový zadek. Brzdí to celkem dobře ale na pedál musím vyvinout celkem velkou sílu i když posilovač funguje (po nastartování pedál lehce změkne) Někde sem se dočet, že dieselové motory nepoužívají podtlak z motoru ale nějakou podtlakovou vývěvu. Může být problém v ní? nebo je to posilovačem? Nebo snad omezovačem brzdného tlaku pro zadní nápravu? a dá se nějak zjistit, která z těch součástí je vadná? Díky za tipy 
|
| 13.7.13, 22:06 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11969 Bydliště: Český Těšín
|
1) Sundej bubny a proměř šuplerou. Na vnitřní straně bubnu by mělo být napsáno, jaké je jeho maximální opotřebení (teď si nejsem jistý, jestli je to 201 mm). Případně nastav samostavy ručně tak, aby tam šly bubny úplně natěsno. Nezapomeň předtím vyhodit ty matky zpod lanovodů ruční brzdy.
2) Problém může být i v kombinaci destičky - kotouče. Třeba jsou různých výrobců a nemají třecí síly takové, jaké by být měly.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 13.7.13, 22:27 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
 Re: Felda 1.9D všechno nové, brzdí naho*no
[quote="large" ten zadek je max 2O1 mm ale brzdí spolehlivě i nad toto opotřebení, při výměně obložení musíš obrousit ten krajní rantl a nastavit samostavy aby šly bubny na těsno. pokud jsou zadní brzdy za zenitem musíš jim prostě pomoct a ne spolehat na samostavy, ten předek tm máš orezlé kotouče a nebrzdí ti desky celou plochou zajdi do kel dej starline kotoče 3OO kus a desky icer 35O bude to brzdit jak divé jak šlápneš předek spadne dolu 
|
| 14.7.13, 10:06 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11969 Bydliště: Český Těšín
|
Do starline nejezdi, kup originál kotouče 400 kus a desky Bosch.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 14.7.13, 10:10 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ta starline jsou broušené ate a ty icer taky ate, směs desek je bez kovu a kotoče nereznou ty boše nevím nevím co jsem na ně kdysi čuměl měly hodně kovu ale to může být hodně dávno boše jsem dával na feldu tak dva roky zpět naposledy 
|
| 14.7.13, 11:48 |
|
 |
|
large
|
Kotouče a desky mám koupené loni a obojí je Ferodo a když jsem minulý týden přetěsňoval pístky tak sem se koukal a desky mám sjeté rovnoměrně a na kotoučích není hrana  Bubny proměřím a kouknu na to. Jinak k problematice toho "nebrždění" ono to stojí na fleku ale musím po tom pedálu šlápnout jako chlap  Když jsem jezdil s benzínovou Felou tak jsem byl překvapený že pedálu se stačí dotknout špičkou nohy a cítím, že brzdí. u mě to takhle nefunguje. Proto pátrám po tom, co by to mohlo být a problém hledám spíše v podtlaku. Myslím si, že posilovač "neposiluje" jak má. Jen nevím jak si to ověřit protože vyhodit prachy za nový, pak se jebat celé dopoledne s výměnou a nakonec zjistit, že je to něčím jiným tak by mě asi jeblo. 
|
| 16.7.13, 07:03 |
|
 |
|
ventYl
|
postup overenia tesnosti posilovaca: - vypnut motor (ak je vypnuty, tento krok preskocit) - poslapat po brzdovom pedali niekolko krat, kym citelne nestvrdne (aj v pripade, ze auto predtym dlho stalo) - zoslapnut brzdovy pedal, kolko to ide silou ako pri razantnejsom brzdeni - so zoslapnutym brzdovym pedalom nastartovat motor
ak po nastartovani motora pedal neklesne, je prerazena membrana v posilovaci, derava podtlakova hadica alebo netesnost niekde inde na vedeni podtlaku. pri slusnej sile tlaku na pedal by mal ten klesnut skoro az dole (zalezi od miery opotrebenia dosticiek a nastavenia tycky posilovaca, preto to na kazdom aute klesne rozne hlboko).
potom je tam na hadici este spatny ventil, ktory rad casom prestane fachcit, potom ma brzdovy pedal roznu tvrdost pri roznych jazdnych podmienkach.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 16.7.13, 08:22 |
|
 |
|
Fojttmutt
|
Zkontroluj podlakovou hadicí z posilovače do sání, dost často bývá netěsná hadice nebo spoje. Zanedbaná üdržba - stará brzdovka... Destičky zjíždí kotouče na celé ploše z obou stran ?
_________________ Forman 135 LSe ¨92.rv 5 , 5 - 6 , 5 L/100km max. 160km/h Forman 135 L ¨´¨ 92.rv 6 , 5 - 7 , 5 L/100km max. 175km/h Favorit LPG 136 L 90.rv 7 , 0 - 9 , 5 L/100km max. 165km/h
|
| 27.8.13, 21:14 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |