|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
hrabakov
|
 ABS u Fabie
Zdravím všechny, kteří tomu rozumí. Vlastním Fabii HTP 1,2 47 kw kombi, rv 2003 Můj problém spočívá v ABS. Před časem jsem měnil zadní ložisko kola a vše fungovalo bezvadně, ale před týdnem se od kola začalo ozývat škrtání při brzdění, nevěnoval jsem tomu pozornost. Od včera mě neustále spíná ABS. Ať při rychlé jízdě, nebo přibržďování. Kontrolka se nerozsvítí, ani neblikne. Dnes pozoruji, že skrtání má stejné intervaly jako klepámí ABS do pedálu. Co s tím?
|
| 18.3.14, 17:02 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
 Re: ABS u Fabie
rozebrat a zjistit co je špatně 
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 18.3.14, 18:19 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
špatný postup při utažení  napiš jak si ložisko utahoval 
|
| 18.3.14, 19:03 |
|
 |
|
hrabakov
|
Ložisko mi dělali v servisu a stál jsem u toho. osobně bych to nedělal jinak. Staré šlo dolů, namazali hřídel nasadili nové, postříkli nějakým čističem a matkou dotáhli tuším na 150 Nm. Dnes jsem to poslal na Wag a nic....spousta chyb ohledně motoru, ale ABS nic. Jen po napíchnutí kontrolka začala blikat, potom svítila a zhasla.
|
| 18.3.14, 20:56 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nyní kolem mě lítá stejný problém fabia SDi, spolužák se na mě urazil dávám na manžetu poloosy ven kov a dovnitř plastovou pásku, což je už dneska u některých značek normální, známý se ale velice urazil takové opravy nepotřebuje, říká se mu Láda to je patron, koupil si ložisko nevím jaké, zajel do servisu na slovensku a vyměnili, při malé rychlosti se mu propadá pedál, nadává na toho mechanika že mu zničil čidlo, u dalšího mechanika si nechal vyměit čidlo 1.1OO kč problém přetrvává, ložisko dá reklamovat a musí koupit další jinak by měsíc nejezdil výsledek reklamace bude ložisko poškozeno špatnou montáží to už znám moje zkušenosti ložisko kupuji jenom v kelly, kdo si co přinese nemám čas a pošlu ho jinam, dávám mog, skf, fag, sockám na lehké vozy i starline ale jen když mají červené prachovky, přední ložisko nelisuji nasouvám za tepla, zadní ložisko fabiaI se motnuje momentem 7O Nm, poté se na matku nasadí uhloměr a přidá se 3O stupnů, záruka 2 roky datum koupě pišu na ložisko zrovna nedávno se mi stalo borec přijel že to ložisko nic moc co jste mi nedávno montoval, vylisoval jsem ho ven a 2O.9.2009 starline
|
| 19.3.14, 08:17 |
|
 |
|
novomi
Registrován: 29.11.07, 18:11 Příspěvky: 4270 Bydliště: kousek od Tábora
|
slovacek.milos: Ten závěr  . Doufám že jsi ho pořádně seřval, vychcánka.
_________________ Škoda 120 L r.v. 1988 - 167 000 KM Opel Vectra Sedan 1.6 16V r.v. 1996 - 268 000 KM BMW E46 320D 110 kw touring r.v. 2002 - 266 000 KM
|
| 19.3.14, 23:52 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
neseřval je to normální, taky to je moje blbost mám tři programy ve kterých si mohu vést chorobopisy aut a nedělám to
|
| 20.3.14, 08:03 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
to jsem ještě zapoměl napsat ten borec stím ložiskem to bylo ještě tak že přijel že kmitá volant, vyvážit kola, kola že si sdělá sám a chtěl pučit jezevčíka, D+M dvou kol stojí čtyřicet korun za tomá štvrtku kuřete, při monáži skurvil závit v náboji a tak musel měnit ložisko ted to čidlo a ještě jedno ložisko, 
|
| 22.3.14, 09:17 |
|
 |
|
hrabakov
|
Ještě bych se chtěl zeptat, jaká má být vzdálenost čidla od kroužku na náboji? A jestli se to dá přeměřit? Někde jsem četl, že se po intenzivním brzdění může o 0,1 pohnout náboj a čidlo už děla hovadiny. Jo a na co jsou u Fabie ty 4 pojistky u akumulátoru? Sháním veškeré informace.
|
| 22.3.14, 19:42 |
|
 |
|
Jiri
Registrován: 18.3.07, 20:23 Příspěvky: 4146 Bydliště: okres svitavy,West Yorkshire
|
Musis pripojit diagnostiku, dat si grafy rychlosti vsech kol a projet se, grafy se musi shodovat, tedy kazde kolo musi ukazovat stejnou rychlost, bez tohohle se tezko hnes dal, problem muze byt na uplne jinem kole, vidim to na praskly krouzek na poloose, u rencku je to na dennim poradku, vyrezne to pod krouzkem, a ten praskne, ale u fabie ted nevim jak to tam je, mam pocit ze tam je jen magneticky krouzek, ted fakt nevim, kazdopadne ten graf ti napovi hodne, minimalne to na kterem kole hledat problem
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
| 22.3.14, 23:02 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |