Zadní brzdy felicia combi 1.6
| Autor |
Zpráva |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
Jura píše: Kristensen píše: nee, prostě dáš ten sekáč tak aby když do něj praštíš tak aby to mělo snahu ten šroub povolit chápeš? kdyžtak písni mejla a já ti to nakreslím Ajooo.... tak už chápu, ale není na tuhle akci ten šroub příliš malej?
neni neboj se ty mrchy držej a když ho ulomíš že zustane vev válečku tak ti to je stejně jedno když ho chceš měnit jen musíš sehnat novej inbus, šestihran tam nejde
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 21.7.07, 17:36 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Drak
|
Ten imbus z devadesáti procent strhneš, já už to ani nezkouším a rovnou je sekám majzlem.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 21.7.07, 17:49 |
|
 |
|
Jura
|
teď mě tak napadá co takhle se vykašlat na nějaký trubky a sekání šroubů a koupit si jen opravnou sadu na ty válečky opravit je přímo na bubnu? a nemusím žádný šrouby oddělávat....Byl by v tomhle nějaký háček? Bych mohl zas urvat odvzdušňovák že? no ale kdybych zkusil jestli půjde..... Co vy na to? De to ten váleček opravoit dycky s tou sadou? Co mi poradíte?
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
| 21.7.07, 19:16 |
|
 |
|
Jiri
Registrován: 18.3.07, 20:23 Příspěvky: 4146 Bydliště: okres svitavy,West Yorkshire
|
kup novy valecek.... a uz se o to nemusis vice starat... neni to zase takova investice
|
| 21.7.07, 19:30 |
|
 |
|
Drak
|
Problém bude asi tu OPS sehnat, tohle nikdo nedělá, aby opravoval váleček za 4 kila OPSkou za 3 kila a pochybuju, že ju vůbec bude mít někdo skladem, z našich dodavatelů ju nemá nikdo ani v nabídce. (KELLY, APM, ELIT)
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 22.7.07, 08:47 |
|
 |
|
Jura
|
Drak píše: Problém bude asi tu OPS sehnat, tohle nikdo nedělá, aby opravoval váleček za 4 kila OPSkou za 3 kila a pochybuju, že ju vůbec bude mít někdo skladem, z našich dodavatelů ju nemá nikdo ani v nabídce. (KELLY, APM, ELIT)
No právě že to mají.....třeba na autokelly i skladem a stojí to cca 100Kč. Nebo tady...
http://www.autodilykrc.cz/eshop/skoda/f ... E1le%E8ku#
Mě jde na tom autě jen o to, abych ty pístkny v tom prasátku rozjel, protože v pravé brzdě mi ten levej pístek se jaksi zasekl a taky je tam odchlíplá ta gumička a von ten pístek drží levou pačelist furt v určité poloze jak se nehýbe a způsobuje mi to, že mi čelisti dřou o bubny furt a potom se to zahřívá, tak sem si myslel, že by mohlo stačit vyměnit jen ty gumičky na celém válečku vyčistit a hotovka....
|
| 22.7.07, 09:49 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Drak píše: Ten imbus z devadesáti procent strhneš, já už to ani nezkouším a rovnou je sekám majzlem.
draku já si ten šestihran dobře vyčistím, nasadím tam ten imbus klíč nasadím desítku klíč se kterou jako pootáčím a melu do toho kladivem a celkem to zatím povolilo, jinak to hned strhneš, ale tím kladivem to se namlátím, majzlem jsem mockrát poškodil štít miloš
|
| 22.7.07, 10:19 |
|
 |
|
Kristensen
|
Opravnou sadu seženeš na každým rohu ale co z toho když váleček stojí 200,- a oprvaná sada kolem 100,- když do toho po rádoby opravě polezeš za půl roku znovazbytečně to komplikuješ, prostě ty starý válečky vyhoď a dej nový. Zrovna se podívej jak máš silný obložení a eventuálně ho vyměň taky, přenejtovaný vychází celá sada cca 350 kč což je v podstatě polovina nový sady.
|
| 22.7.07, 11:51 |
|
 |
|
Jura
|
Tak sem se na to kolo ještě dneska jednou díval a tomu válečku by už nepomohl ani boží zásah.... Ten je kaput... Taky sem se pořádně zkoušel mrknout na ty šrouby a to je taky mazec..... Prostě jsem usoudil, že to radši přenechám odborníkům. Díky tomu válečku sou taky čelisti dost sjetý a každá jinak.... Takže si v servisu nechám vyměnit prasata, čelisti a potom asi i gufera ty sou taky jetý pak promazat ložiska a doufám že od zadních brzd a vůbec zadních kol budu mít na deset let pokoj.... Jinak před zimou mě čekají ještě přední brzdy, ale to už je zase na jinou diskuzi... Díky za pomoc všem...
|
| 22.7.07, 12:49 |
|
 |
|
Kristensen
|
Jura píše: Tak sem se na to kolo ještě dneska jednou díval a tomu válečku by už nepomohl ani boží zásah.... Ten je kaput... Taky sem se pořádně zkoušel mrknout na ty šrouby a to je taky mazec..... Prostě jsem usoudil, že to radši přenechám odborníkům. Díky tomu válečku sou taky čelisti dost sjetý a každá jinak.... Takže si v servisu nechám vyměnit prasata, čelisti a potom asi i gufera ty sou taky jetý pak promazat ložiska a doufám že od zadních brzd a vůbec zadních kol budu mít na deset let pokoj.... Jinak před zimou mě čekají ještě přední brzdy, ale to už je zase na jinou diskuzi... Díky za pomoc všem...
10 let ?????  Pokud ti to tak dlouho vydrží tak to bych se chtěl naučit jezdit jako ty, na šáde jsem měnil destičky 4x do roka a pakny 2x do roka  a teď na rencku to měním všechny destičky 2x do roka a kotouče každej rok 
|
| 22.7.07, 14:17 |
|
 |
|
Drak
|
 To jezdíš pravidelně dvakrát do týdne japonsko a zpět? To snad ani na služebáku, kterej nahrká 100.000 km ročně neměníme desky 1x za dva roky, na kotouče se kromě jednoho stočení za 4 roky co ho máme nesáhlo.
|
| 22.7.07, 17:15 |
|
 |
|
Jiri
Registrován: 18.3.07, 20:23 Příspěvky: 4146 Bydliště: okres svitavy,West Yorkshire
|
tak teda nevim ale myslim ze deset let ten valecek nevydrzi ... tak pet bez problemu
|
| 22.7.07, 17:50 |
|
 |
|
Jura
|
Klucíííí to byla trocha ironie jenom...
|
| 22.7.07, 19:47 |
|
 |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
Kristensen píše: Jura píše: Tak sem se na to kolo ještě dneska jednou díval a tomu válečku by už nepomohl ani boží zásah.... Ten je kaput... Taky sem se pořádně zkoušel mrknout na ty šrouby a to je taky mazec..... Prostě jsem usoudil, že to radši přenechám odborníkům. Díky tomu válečku sou taky čelisti dost sjetý a každá jinak.... Takže si v servisu nechám vyměnit prasata, čelisti a potom asi i gufera ty sou taky jetý pak promazat ložiska a doufám že od zadních brzd a vůbec zadních kol budu mít na deset let pokoj.... Jinak před zimou mě čekají ještě přední brzdy, ale to už je zase na jinou diskuzi... Díky za pomoc všem... 10 let ?????  Pokud ti to tak dlouho vydrží tak to bych se chtěl naučit jezdit jako ty, na šáde jsem měnil destičky 4x do roka a pakny 2x do roka  a teď na rencku to měním všechny destičky 2x do roka a kotouče každej rok 
No to be taky zaimalo jak jezdis. Ja mam na facku brzdy uz asi 3 rok stejne a pouze je jen vycistim a slozim. Myslim si ze tem brzdam taky davam dost zabrat (obcas jedu plyn brzda) a stale jsou vpohode.
|
| 22.7.07, 21:30 |
|
 |
|
Kristensen
|
|
| 22.7.07, 23:09 |