Tak pirelka vyměněna. Výsledek- ve dveřích něco stále klepe. Tak jsem protikus zámku ťuknul asi o 2 mm více ke gumě, aby bylo větší předpětí gumy vs. dveře. Klepe stále. Tak jsem udělal rozborku dveří, mechanismus stahování oken se na několika místech dotýkal dveří /samo kromě těch, kde je přišroubován/, tak jsem to vypodložil měkčenou gumou, dále jsem vyměnil zámek dveří za jiný, Zkontroloval jsem panty- žádná vůle. Čep omezovače dveří je taky bez větších vůlí. Protikus zámku jsem seřídil tak, aby kolík protikusu šel doprostřed kónického vybrání zámku. Jel jsem to projet s odstrojenými dveřmi jako agent s hlavou narvanou ve dveřích na hrbolatou polní cestu. Téměř klid

Jenže.... Cestou domů je na silnici takový hup, no a když jsem ho projel, tak se ozvala od zámku prudká rána tj. jak se pokroutila a zkřížila kastle, tak to pravděpodobně bouchnul kolík protikusu o hranu kónického vybrání zámku. Takže jsem po příjezdu domů ustrojil dveře a protikus zámku jsem dal níž tak, aby se kolík protikusu zámku již při zavírání dveří dostal do kontaktu s kónickým vybrání v zámku tj. lehce se stlačily dveře níž - jen mírně, abych neničil panty. Ráno uvidíme, bude test. Tak pak zase napíšu. Jaký je váš názor na seřízení protikusu zámku výškově? 1/ doprostřed vybrání, 2/ na horní hranu kón. vybrání, 3/ na spodní hranu