Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.5.26, 19:15

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Plastové podběhy Felicie 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Plastové podběhy Felicie
Jaký vrtání na přední podběhy boha? Na blatníku jsou na to už od výroby oka na přimontování a na vnitřní straně u tlumiče jsou od výroby plastové trubičky do kterých se dávají plastové sponky, strana u zástěrek se přidělá klasicky pod zástěrku nic se vrtat nemusí na všechno jsou montážní otvory od výroby(neplatí pro model před face). Dnes už se originály sehnat nedají což je škoda, protože ty seděly perfektně na díry. Jinak před montáží pořádně umýt a použít antikorozní ochranu já použil antikorozní nástřik na bázi kaučuku na podvozkové části. No a okolo montážních ploch silikon aby tam nezatýkala voda, ale nic super lepivého aby to šlo celkem lehce sundat. Protože občas je sundat nebo vyměnit, podběhy umýt zkontrolovat stav anntikoroze, i když ten kaučukový nástřik má životnost 5 let. Kdyby tě zajímalo co za silikon a nástřik tam mám dej vědět a zeptám se mechanika.

6.11.14, 00:47
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Já popisoval stav u svého Favorita a Formana, nějak mě nenapadlo, že Felda poface tam má přípravu. Samozřejmě jde o to, aby si dotyčný prohlédl podběhy a pořádně popřemýšlel, kam všude by se to dalo uchytit bez větších zásahů. A taky myslet na to, že jednou za dva, tři roky je třeba podběhy sundat, pod nimi to vyčistit, ošetřit nástřikem na dutiny a podběhy vrátit.

Každopádně žádné silikony a tmely tam nepatří!

6.11.14, 10:09
Dřevák na focení, neumí ostřit

SarutobiCzech píše:
Jaký vrtání na přední podběhy boha? Na blatníku jsou na to už od výroby oka na přimontování a na vnitřní straně u tlumiče jsou od výroby plastové trubičky do kterých se dávají plastové sponky,

to maji až nový, starý blatníky to nemaji ...

6.11.14, 15:09
Profil ICQ

Já, ale napsal, že prvotní popis neplatí pro model před face. Znamená, že můj popis platí pro feldy 98+, pokud se nemýlím stará felda nemá ani ty plastové hmoždinky na vnitřní straně. Dodělat jdou, ale je s tím dost práce, sehnat ty hmoždinky, kleště na jejich nacvaknutí a pak ještě nastříkat podběh přes ty hmoždinky anikorozí. Jde o to jestli má starou feldu jestli se mu s tím bude chtít dělat nebo tam prostě vrazí samořezy.

6.11.14, 20:32
Vývojář

Má po-face viewtopic.php?f=47&t=22569&start=15

Peugeot 106 1.1 '02
Fáčko 136L '89 Bělouš
Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka
Š Felda 1.3 MPI Combi '97
Fáčko 1.3 Lxi '93
Š 120 LS '78 Beruška

6.11.14, 22:56

SarutobiCzech píše:
Já, ale napsal, že prvotní popis neplatí pro model před face. Znamená, že můj popis platí pro feldy 98+, pokud se nemýlím stará felda nemá ani ty plastové hmoždinky na vnitřní straně. Dodělat jdou, ale je s tím dost práce, sehnat ty hmoždinky, kleště na jejich nacvaknutí a pak ještě nastříkat podběh přes ty hmoždinky anikorozí. Jde o to jestli má starou feldu jestli se mu s tím bude chtít dělat nebo tam prostě vrazí samořezy.

můžeš mi ukázat ty hmoždinky a kleště prosím???

7.11.14, 18:07
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Omlouvám se za svou chybu, smíchal jsem dvě věci dohromady. Nacvakávací/protahovací kleště jsou potřeba jen u kovových hmožděnek/úchytů po jejichž montáži vznikne na vnitřní straně něco jako matka se závitem pro šrouby (používá se na místech kam se není možné dostat z druhé strany s maticí a je třeba pevnější uchycení než je možný rozpínací plastovou maticí) což pro uchycení podběhů není potřeba. To jsem měl původně na mysli je plastová rozpínací matice do které se šroubují vruty, fotku původní jsem nesehnal ani nevím jestli se originální dají ještě vůbec koupit, ale tahle je vcelku podobná Obrázek a dala by se použít jako náhrada pokud se po našroubování vrutu dostatečně roztáhne aby dobře držela nebo sehnat jinou na jiné auto jen musí být takto uzavřená aby dovnitř nemohla dostat voda ani vlhkost, vnější přesah se potře kvalitním lepidlem poté se to celé přestříkne anitokorozí je to dokonale zatěsné a máš klid už napořád. Sice pracnější jak jsem již řekl, ale podstatně lepší než samořezy.

7.11.14, 22:44

no tak to jsem rád že jsi se opravil :) pokud uděláš přesnou díru nemusíš ani nic lepit, jenom zatřeš holej plech antikorem a tu maticu normálně nacvakneš... vím o čem mluvím, vycvakal a nacvakal jsem jich spousty (vyučený karosář)

8.11.14, 01:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Jestli jsou u feldy přilepený nebo jen nacvaknutý nevím, ale v rámci lepšího utěsnění jsem napsal přilepit, jinak originály jsou celý přestříkaný pastisolem, aby se vlhkost nedostala pod okraj není to jen nacvaknuté v plechu proto poznámka o přestříkání antikorozí. Hlavně jde taky o to aby podběhy seděly, aby člověk těch uchycení nemusel dělat dvacet :) A doplnění pro Kluci z Paky nevím jak u před face, ale poface feldy měly továrně montované plastové podběhy u modelů s asb jinak to byla příplatková výbava, dala se připlatit i přídavná antikorozní ochrana podvozku a dalších částí, lepší odhlučnění atd. i když to nebylo primárně pro český trh, protože ty úpravy dělala německá firma jméno si nevzpomenu.

8.11.14, 02:28
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2