|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
varok
|
 Druhy autolaků
Vím že je to tady už několikrát probírané téma, ale rozházené všude možné a nejde to najít. Projel jsem několik stránek a nic. Chtěl jsem se tedy zeptat jaké autolaky lze dnes ještě sehnat. Zdá se mi, že to poslední dobou jde hodně dolů s výběrem autolaků. Už jen vodní báze a akryl? Alespoň já to v poslední době slýchám všude v míchárnách. Kdysy byly nitrobarvy, to už dnes asi nikde neseženu. Potom syntetika, to jde sehnat, ale dlouho to schne. Polyuretan dobrá náhrada za drahý akrylát, ale opět už jsem dlouho nikde nenarazil. Akrylát na auta dobrá volba, ale občas potřebuji opravit auto nějaké socce a........ Takže otázka zní, co navrhujete? Např. vyvařím nějaké starší auto, do kterého majitel už nechce moc vrážet peníze. Oprava vyjde na řekněme 3500,- kč a když řeknu majiteli, že barva stojí dalších 1000,- kč plus lakování, tak mu musím pomalu dávat masáž srdce. Co navrhujete? Syntetiku seženu v mnoha odstínech, hodně levná, ale schne strašně dlouho. Nevím přesně, ale 2 celé dny určitě. Nejlepší by byl pro mě polyuretan, ale jak už jsem psal, dlouho jsem ho nikde neviděl. Cena trošku příjemnější než u akrylátu, schne relativně rychle. Nebo jenom já jezdím do tak předražených mícháren?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 3.7.18, 18:26 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10608 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
 Re: Druhy autolaků
máš recht, je to naprd .. u syntetiky je navíc nevýhoda, že časem ztratí lesk, ted jsem stříkal kapotu vodní bází a znova už to neudělám  . potřeboval jsem barvy jen trochu, tak jsem si tu vodovku nechal umíchat do spreje ( akrylovka do spreje nešla, bo by se tem nevešlo tvrdidlo.. ) a nesedí odstín a hlavně to teče, nekryje, smrdí..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 13.8.18, 09:06 |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
Registrován: 10.1.06, 13:49 Příspěvky: 12166 Bydliště: Tynec n.L.
|
Ja jsem si nechaval michat do spreje na VW podle kodu a sedi to slusne. Podivam se co za typ barvy to je. Edit: Tak vim prd, koupil jsem to na autolaky-eshop.cz ale nikde není napsano jakej typ barvy to je. 
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team - 
Cvokárium: Youtube Instagram
|
| 13.8.18, 09:37 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
vodovku jsem ještě nepoužil  nebylo potřeba akrylát mi namíchaji deci za cca 150 (barva+tužidlo+ředidlo) výsledek 1.6-1.7 deci směsy, metalízu už jsem taky nechával míchat tam mě stála deci cca 400 ale zase komplet (barva, tužidlo, ředidlo a bezbarvý lak) tady musim říct že se míchač velice trefil stačil mu k tomu rok výroby
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 13.8.18, 16:36 |
|
 |
|
varok
|
Co jsem se bavil v jedné míchárně, tak vodní barvy jsou vždycky matné a musí se přestříkat bezbarvým lakem jako metalíza. To že špatně kryjou, tak jedině udělat tzv. podstřik. Sice peníze navíc, ale plnič jde smíchat s troškou barvy aby byl nádech v odstínu budoucí barvy. Já jsem vodní bází taky ještě nestříkal, je to prý mnohem náchylnější na nečistoty apod.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 14.8.18, 05:00 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|