Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.5.26, 01:28

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Nové kotouče a cukání 
Autor Zpráva

Příspěvek Nové kotouče a cukání
Nechal jsem si na Š120 vyměnit brzdové kotouče. Při zkušební jízdě bylo vše OK, ale po pár kilometrech začaly brzdy cukat a hýbat s volantem. Je to tím, že se ty nový kotouče zajíždějí a nebo to mám tomu kdo to dělal hodit na hlavu? Prosím poraďte.

31.5.06, 07:39
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
zajíždění znamená to, že nejdřív to brzdí nic moc a až po pár set kilometrech je to ok - ale cukat a házet to NESMÍ - neco je spatne - budto krivy kotouce, nebos to tam nak blbe nasadil (ovsem nechapu jak by se to mohlo podarit)

31.5.06, 09:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Dělali mě to v servisu, a nebudou přece tak hloupí, aby tam dávali křivý kotouče. A kdyby byly křivý kotouče, tak by to přece houpalo na pedálu, ne?

31.5.06, 12:17

Příspěvek 
a před tím ti to nedělalo?

31.5.06, 12:33

Příspěvek 
Brzdy byly v naprostém pořádku dokud mi přes zimu nezrezivěly tak že se s tím už moc jezdit nedalo - proto ta výměna kotoučů. Proč to ale nedělalo hned po výměně, ale až po určité době?

31.5.06, 12:50

Příspěvek 
no s novými kotouči by se prvních pár set kiláků mělo brzdit velice opatrně - rozdodně né rozhulit to z kopce na 150 a pak zkoušet za jak dlouho to ubrzdim na nulu - taky jim nesvědčí je zahřát na 500°C a pak projet potokem - nevim - nenapadá mě proč by byly jinak pokroucený

Naposledy upravil Roman dne 31.5.06, 14:08, celkově upraveno 1

31.5.06, 13:02

Příspěvek 
S tím opatrným brzděním ze začátku souhlasím. Ale mluvím o jízdě po městě - takže max. 60km/hod a jenom dobržďování k semaforu. Když jsem odjížděl ze servisu, tak to bylo OK, jenže jak jsem se blížil k domovu cca po 10km, tak jsem si začal připadat jak na houpačce. Všimnul jsem si, že co mohli, tak na brzdách namazali olejem. Nemohlo něco třeba skápnout na kotouč? Asi sundám kola a podívám se co tam ti odborníci vykouzlili.

31.5.06, 13:12

Příspěvek 
no ja nevim ale podle mě by na brzdy nemělo žádný mazadlo přijít - jedině to co je na těch origo šroubech - takový to barevný - ale jinak nic - je možný že je jeden kotouč mastnej a druhej ne - to by pak při brždění táhlo ke straně toho, kterej mastnej není - a seš si jistej že je to brzdama? není to uložením nápravy? Známe to, co tyhle fachmani v servisu dokážou

31.5.06, 14:11

Příspěvek 
Roman píše:
no ja nevim ale podle mě by na brzdy nemělo žádný mazadlo přijít - jedině to co je na těch origo šroubech - takový to barevný - ale jinak nic - je možný že je jeden kotouč mastnej a druhej ne - to by pak při brždění táhlo ke straně toho, kterej mastnej není - a seš si jistej že je to brzdama? není to uložením nápravy? Známe to, co tyhle fachmani v servisu dokážou

Vzhľadom na to, že sa menili kotúče, skontroloval by som:
1. dotiahnutie kolies (resp. aj riadne ustredenie kolies na nábojoch)
2. vymedzenie ložísk

A ešte otázka, možno som to nepochopil...to myká volant len pri brzdení, alebo stále???

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

31.5.06, 20:33

Příspěvek 
Tak jsem včera sundal jedno kolo a zjistil, že mě tam dali kotouče LUCAS a z vnitřní strany je kotouč od vyjetého motorového oleje, kterým mazali celej brzdovej třmen+trubky - tohle jsem ještě v žádným servisu nezažil. Takže to budu muset celý odmastit a dát tam nový destičky a pak se uvidí. Druhý kolo jsem zatím nekontroloval, ale při brzdění to dost táhne na tu stranu, kde je ten mastnej kotouč. Ne může být naví v háji i geometrie? Ten servisák co si auto přebíral mě s tím jezdil přes obrubníky, což jsem nepochopil proč to dělá. Jo a ještě perlička - promáčkli mě jeden prah zvedákem a ještě se divili, že mě to vadí. Ten prah je navíc úplně novej.
Pro FERRARI: Ten volant kmitá jen při brzdění. Kontroloval jsem házení kotouče a zdá se to být OK. Uvidím co to udělá, až to odmastím a dám nový desky.

1.6.06, 06:43

Příspěvek 
doporucujem sa tomu servisu vyhybat. dokonca je otazne ci tam daco vyreklamujes - aj keby ti to uznali, zjavne su neschopni to dat do poriadku. tam by som si nedal ani dofukat pneumatiky.

1.6.06, 08:56

Příspěvek 
no tak to bych se nasral jako svine a sel bych je tam pekne zjebat - tohle si teda nenech libit - 1) brzdovej system maze vyjetakem jenom naprostej idiot, protoze je jasny ze olej vzlina vsude kam muze a navic pri provozni teplote brzd, a jestli ze mas novy prahy a oni ti to promackli, tak bych je za to minimalne poslal do prdele - a desky bych po nich pozadoval novy - JE TO JENOM JEJICH CHYBA, protoze tohle sem vazne nezazil - sou to hovada - nenech se odbejt a udelej jim tam nejlepe pred ostatnima lidma pekny dusno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1.6.06, 09:13

Příspěvek 
Roman píše:
no tak to bych se nasral jako svine a sel bych je tam pekne zjebat - tohle si teda nenech libit - 1) brzdovej system maze vyjetakem jenom naprostej idiot, protoze je jasny ze olej vzlina vsude kam muze a navic pri provozni teplote brzd, a jestli ze mas novy prahy a oni ti to promackli, tak bych je za to minimalne poslal do prdele - a desky bych po nich pozadoval novy - JE TO JENOM JEJICH CHYBA, protoze tohle sem vazne nezazil - sou to hovada - nenech se odbejt a udelej jim tam nejlepe pred ostatnima lidma pekny dusno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A čo takto aj oficiálna sťažnosť na prílušných úradoch. Brzdy sú vážna vec a premáčknutý prah...keby to bolo auto za 1 000 000, čo by potom robili. Hajtráci!

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

3.6.06, 14:35

Příspěvek 
Samozřejmě, že mě taky napadlo si na ně stěžovat na úřadech, ale dopadlo to následovně: napřed jsem volal na obchodní inspekci kde mě řekli, že potřebuju odhad soudního znalce kvůli škodě na vozidle a posouzení provedení opravy. Když jsem se teda obrátil na soudního znalce, tak ten mi vysvětlil, že odhad škody by mě stál asi 5000Kč + další výlohy a soudní řízení by se mohlo táhnot i 2 roky, takže ať si prý raděj ten prah nechám vyměnit sám, že to vyjde levněji a bude to hned. Soudní odhad se vyplatí až u aut v ceně od 500000Kč výš, ale ne u staré škodovky. Tady pánové vidíte, že oficiálně nezmůžu vůbec nic. Leda že bych mu za rohem rozbil hubu, ale to mě auto neopraví. Takže jsem teď o víkendu brzdy rozebral, odmastil a vyčistil, dal nový desky a zdá se to teď konečně OK. Příště se vykašlu na servis. Ušetřím čas, peníze a nervy.

5.6.06, 07:34

Příspěvek 
možná blbý dotaz, ale proč sis tu opravu neudělal sám hned? :D :?: 8)

5.6.06, 08:26
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další