|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
zapojení dálkových+mlhové
| Autor |
Zpráva |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
 zapojení dálkových+mlhové
čauwes, chtěl bych se zeptat, jestli by šli nějak zapojit světla- no když pustim dálkový, aby se přitom rozsvítili mlhovky, ale když pustim mlhovky, tak aby ty dálkový nesvítili.... prostě v mlze aby svítili jen mlhovky a tlumený, no a když pojedu v noci s dálkovejma tak aby svítili i mlhovky díííky moc
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 11.9.07, 13:47 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
 Re: zapojení dálkových+mlhové
Napadá mě jedině propojit to s dálkovýma přes diody, s tím že by to bylo od dálkových do mlhovek v propustném směru.
|
| 11.9.07, 14:48 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
kdyz budes spinat ty mlhovky dalkovejma pres rele tak ti se ti to opacne nebude zapinat
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 11.9.07, 15:19 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Je to jednoduchý, přes diodu spojíš ovládací napětí pro relé na dálkový s ovládacím napětím relé na tlumený.
Mám to tak taky a přes vypínač, ale...
Mám takovou zkušenost z provozu:
-noc, okresky, úplná tma, dálkový světla zapnutý, kdykoliv nejede nic proti, nebo předemnou
-k tomu svítej i mlhovky, podle našeho zapojení
Jenže... Dálky svítí do dálky a mlhovky tak 10 m před auto, takže výsledek je takovej, že 10m před autem je sice světla strašně moc, ale díky tomu se zorničky v oku přivřou, aby to nebylo přepálený a ve výsledku vidíš do dálky hůř, takže mlhovky jsem vypnul a do dálky jsem viděl líp
Ideální by bylo, aby šly mlhovky jen se světelnou houkačkou, ale bohužel to nejde v páčce oddělit a vymýšlet k tomu nějakou šílenou logiku přiblikávání mlhovek je kravina.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 11.9.07, 15:41 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
jj díky, takže na to seru 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 12.9.07, 19:40 |
|
 |
|
Šemik
|
Nepér píše: Je to jednoduchý, přes diodu spojíš ovládací napětí pro relé na dálkový s ovládacím napětím relé na tlumený. Mám to tak taky a přes vypínač, ale... Mám takovou zkušenost z provozu: -noc, okresky, úplná tma, dálkový světla zapnutý, kdykoliv nejede nic proti, nebo předemnou -k tomu svítej i mlhovky, podle našeho zapojení Jenže... Dálky svítí do dálky a mlhovky tak 10 m před auto, takže výsledek je takovej, že 10m před autem je sice světla strašně moc, ale díky tomu se zorničky v oku přivřou, aby to nebylo přepálený a ve výsledku vidíš do dálky hůř, takže mlhovky jsem vypnul a do dálky jsem viděl líp  Ideální by bylo, aby šly mlhovky jen se světelnou houkačkou, ale bohužel to nejde v páčce oddělit a vymýšlet k tomu nějakou šílenou logiku přiblikávání mlhovek je kravina.
Počkej počkej..
Při světelné houkačče přeci svítí i potkávačky, takže za pomoci jednoho relé či tranzistoru, diody by se toho dalo docílit, ne?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 13.9.07, 16:10 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Světělná houkačka ale taky funguje, když jsou potkávačky vypnutý...
Myslíš udělat podmínku, když dálkový a zároveň potkávačky, tak rozsviť mlhovky jo?
A co když budou potkávačky vypnutý, to to neblikne...
Přemýšlel jsem nad tím, ta logika je vcelku šílená.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 13.9.07, 17:00 |
|
 |
|
Šemik
|
Nějak tak jsem to myslel... To že to neblikne když nebudou svítit potkávčky mě napadlo také, ale zase vzhledem k tomu, že se dneska musí neustále svítit tak by to možná ani tolik nevadilo.. 
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 13.9.07, 17:08 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|