Nejde odzvdušnit a zahýbá doprava....
| Autor |
Zpráva |
|
masa
|
 pístky
Hadičku jsem povolil zatím vždycky, potom stačí zaškrtit hadičku (např. stahovací kleště), v klidu udělat pístek (při vytlačování dávat pozor, aby nedošla brzdovka v nádržce).Pak stačí 5 min počkat, brzda se sama odvzdušní a jo to ok.
|
| 9.10.07, 10:33 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jura
|
 Re: pístky
masa píše: Hadičku jsem povolil zatím vždycky, potom stačí zaškrtit hadičku (např. stahovací kleště), v klidu udělat pístek (při vytlačování dávat pozor, aby nedošla brzdovka v nádržce).Pak stačí 5 min počkat, brzda se sama odvzdušní a jo to ok.
Tak já teda nevím jak třeba by mi to šlo ted na felině, ale dyž sem to dělal na fávu, tak sem ty trubky kvůli tomu musel měnit...měl sem třmen na zemi..danej na něm velkej klíč a mlátil do něj kladivem a to sem to před tím nechal na tom tu povolovací kapalinu či co to je atd atd..až po půl hodině bouchání a šlapáni to šlo.... proto sem se do toho už nepouštěl radši
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
| 9.10.07, 11:38 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: pístky
Jura píše: Tak já teda nevím jak třeba by mi to šlo ted na felině, ale dyž sem to dělal na fávu, tak sem ty trubky kvůli tomu musel měnit...měl sem třmen na zemi..danej na něm velkej klíč a mlátil do něj kladivem a to sem to před tím nechal na tom tu povolovací kapalinu či co to je atd atd..až po půl hodině bouchání a šlapáni to šlo.... proto sem se do toho už nepouštěl radši
hadička zo strmeňa? zatiaľ vždy bez problémov, a keby nie, tak hadičku urežem nasadím golu a niečo povoliť musí 
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 9.10.07, 16:35 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Jura píše: Já už na to prdím...tenhle týden nechám vyměnit tev válec a rovnou přední trubky a hadice a bude pokoj...už se v tom nechci vrtat...ted jsem u babky strávil 4 dny a nic z toho (jedině alarm jsem si namontoval) mladá je na mě naštvaná a ještě ted ji bolí noha, jak celý odpoledne šlalapala na pedál už s brzdovkou a HBV nechci mít nic společnýho a teď an to ani nemám čas už...
než ho přehodíš tak to zkus ještě u HBV trubky našlapeš povolíš celekem čtyřikrát a pak to udělej u prasátek, tento trik se mi podařil mnohokrát naposledy spojka u 120 už dali druhý nový válec pedál měký ze spojy to teklo jak psovi pastva, projeli asi půl litru a nic, povolil jsem trubku u válce odprsklo to, našlapal a šla jen kapalina a u spojky na dvakrát a jezdí to dones OK miloš
|
| 9.10.07, 20:26 |
|
 |
|
Jura
|
slovacek.milos píše: Jura píše: Já už na to prdím...tenhle týden nechám vyměnit tev válec a rovnou přední trubky a hadice a bude pokoj...už se v tom nechci vrtat...ted jsem u babky strávil 4 dny a nic z toho (jedině alarm jsem si namontoval) mladá je na mě naštvaná a ještě ted ji bolí noha, jak celý odpoledne šlalapala na pedál už s brzdovkou a HBV nechci mít nic společnýho a teď an to ani nemám čas už... než ho přehodíš tak to zkus ještě u HBV trubky našlapeš povolíš celekem čtyřikrát a pak to udělej u prasátek, tento trik se mi podařil mnohokrát naposledy spojka u 120 už dali druhý nový válec pedál měký ze spojy to teklo jak psovi pastva, projeli asi půl litru a nic, povolil jsem trubku u válce odprsklo to, našlapal a šla jen kapalina a u spojky na dvakrát a jezdí to dones OK miloš
A jak je to možný, že to takhle jde? Každopádně já už na to teĎ absolutně nemám čas, takže nechám třeba vyměnit jen hadičky a trubky, jestli nejsou ucpaný, protože se mi furt zahřívá to blbý pravý kolo a ted nevím, jestli právě brzdí dobře a má to tak být neb spíš to levý nebrzdí málo... zadní brzdí obě stejně.... ještě popřemýšlím, jak na tom budu finančně. Dost mě to štve....
|
| 9.10.07, 20:38 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
možné je všechno a logiku to kolikrát nemá, prostě zkusíš jinou alternativu, nedávno jsem psal že podle § 1 zákona který jsem zapoměl si musí automechanik vědět vždy rady, § 2 zní pokud si automechanik rady neví postupuje podle § 1 , miloš
|
| 10.10.07, 21:15 |
|
 |
|
barton
|
slovacek.milos píše: Jura píše: Já už na to prdím...tenhle týden nechám vyměnit tev válec a rovnou přední trubky a hadice a bude pokoj...už se v tom nechci vrtat...ted jsem u babky strávil 4 dny a nic z toho (jedině alarm jsem si namontoval) mladá je na mě naštvaná a ještě ted ji bolí noha, jak celý odpoledne šlalapala na pedál už s brzdovkou a HBV nechci mít nic společnýho a teď an to ani nemám čas už... než ho přehodíš tak to zkus ještě u HBV trubky našlapeš povolíš celekem čtyřikrát a pak to udělej u prasátek, tento trik se mi podařil mnohokrát naposledy spojka u 120 už dali druhý nový válec pedál měký ze spojy to teklo jak psovi pastva, projeli asi půl litru a nic, povolil jsem trubku u válce odprsklo to, našlapal a šla jen kapalina a u spojky na dvakrát a jezdí to dones OK miloš
To máš recht,já jsem prošlapával brzdu skoro k podlaze,tak jsme odfrkli na všech hadičkách jen u válce a brzdím nad polovinou. 
_________________ Felicia 1999 50kw NEMÁM RÁD AUTOPOTAHY
|
| 14.10.07, 19:45 |
|
 |
|
Jura
|
Chtěl jsem se zeptat, jestli se může stát něco takového, že ty vodíci čepy ve třmenu budou jakoby trochu nakřivo a potom ten třmen nejde moc hýbat, protože to asi bude moje závada zahřívání se pravého přední kola, že se to prostě tolik nebo vůbec nevrátí... a taky ty čepy já když sem to měl vyndaný a byli tam takový vyjetý plošky..to má být nebo to je normálně kulaté celé když je to nový? a může tohle mít za následek, že jedno kolo se dostane do smyku a to druhé později nebo vůbec? Díky
|
| 21.10.07, 00:36 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
Jura píše: Chtěl jsem se zeptat, jestli se může stát něco takového, že ty vodíci čepy ve třmenu budou jakoby trochu nakřivo a potom ten třmen nejde moc hýbat, protože to asi bude moje závada zahřívání se pravého přední kola, že se to prostě tolik nebo vůbec nevrátí... a taky ty čepy já když sem to měl vyndaný a byli tam takový vyjetý plošky..to má být nebo to je normálně kulaté celé když je to nový? a může tohle mít za následek, že jedno kolo se dostane do smyku a to druhé později nebo vůbec? Díky
tie plôšky na tých čapoch sú od výroby, je to kôli mazaciemu tuku a keď by sa náhodou jeden zakusol tak sa nerovnomerne opotrebujú platničky, buď zhora, alebo zdola, a potom sa môže skrížiť a zaakusnúť aj valček a to je už závažný problém...
|
| 21.10.07, 11:07 |
|
 |
|
Jura
|
michalkatka píše: Jura píše: Chtěl jsem se zeptat, jestli se může stát něco takového, že ty vodíci čepy ve třmenu budou jakoby trochu nakřivo a potom ten třmen nejde moc hýbat, protože to asi bude moje závada zahřívání se pravého přední kola, že se to prostě tolik nebo vůbec nevrátí... a taky ty čepy já když sem to měl vyndaný a byli tam takový vyjetý plošky..to má být nebo to je normálně kulaté celé když je to nový? a může tohle mít za následek, že jedno kolo se dostane do smyku a to druhé později nebo vůbec? Díky tie plôšky na tých čapoch sú od výroby, je to kôli mazaciemu tuku a keď by sa náhodou jeden zakusol tak sa nerovnomerne opotrebujú platničky, buď zhora, alebo zdola, a potom sa môže skrížiť a zaakusnúť aj valček a to je už závažný problém...
Aha tak to bude můj problém.... jedna destička sjetá trochu nakřivo.... Tak co mám teda udělat vyměnit ty čepy? Akolik se tam dává toho tuku? A jak se ten čep tam teda s tou ploškou má přesnědát?
|
| 21.10.07, 11:20 |
|
 |
|
michalkatka
|
Jura píše: michalkatka píše: Jura píše: Chtěl jsem se zeptat, jestli se může stát něco takového, že ty vodíci čepy ve třmenu budou jakoby trochu nakřivo a potom ten třmen nejde moc hýbat, protože to asi bude moje závada zahřívání se pravého přední kola, že se to prostě tolik nebo vůbec nevrátí... a taky ty čepy já když sem to měl vyndaný a byli tam takový vyjetý plošky..to má být nebo to je normálně kulaté celé když je to nový? a může tohle mít za následek, že jedno kolo se dostane do smyku a to druhé později nebo vůbec? Díky tie plôšky na tých čapoch sú od výroby, je to kôli mazaciemu tuku a keď by sa náhodou jeden zakusol tak sa nerovnomerne opotrebujú platničky, buď zhora, alebo zdola, a potom sa môže skrížiť a zaakusnúť aj valček a to je už závažný problém... Aha tak to bude můj problém.... jedna destička sjetá trochu nakřivo.... Tak co mám teda udělat vyměnit ty čepy? Akolik se tam dává toho tuku? A jak se ten čep tam teda s tou ploškou má přesnědát?
najprv si zisti akú máš vôľu v tom držiaku strmeňa, ak tam čap má vôľu nepomôže ho vymeniť, jestvuje abnormál, ale k nemu potrebuješ výstružník, ktorým urobíš do tej pevnej časti presnú dieru na ten abnormál, tuku tam natlačím koľko sa dá, ale aby tam čap behal, niečo dám aj do tej manžetky. miloš tam používa nejakú vodárenskú pásku....
|
| 21.10.07, 11:37 |
|
 |
|
michalkatka
|
a tie pôšky je jedno ako dáš, tie zabezpečujú že tam zostane vždy trocha toho mazacieho tuku... niekedy sa dá ten čap celý pootočiť a nájsť polohu v ktorej to nemá vôľu...
|
| 21.10.07, 11:46 |
|
 |
|
Jura
|
No a tam nesmí být žádná vůle?
|
| 21.10.07, 13:13 |
|
 |
|
Jura
|
No a to se asi vyplatí ale koupit novej ten držák třmenu ne? Sem našel origo za 670Kč a potom nějakej AQ za 330Kč a ten by se vyplatil ten levnější než kupovat nějaký abnotmály atd. Ted jde o to, jestli to není nějakej šmejd hmmm?
http://www.autodilykrc.cz/eshop/skoda/f ... j=t%F8men#
|
| 21.10.07, 13:36 |
|
 |
|
michalkatka
|
určite by som išiel do toho LUKASU, predsa len je to dodávateľ originálnych dielov pre škodovku..
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/drzak-trmenu-brzdy-m10-p-l:0bfb959f3e836379
Jura píše: No a tam nesmí být žádná vůle?
vôľa by tam byť nemala, aj keď v reáli tam nejaké mini vôle sú, aj na mojom, a brzdí to dobre, aj platničky sa rovnomerne opotrebuvávajú...
|
| 21.10.07, 17:53 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|