Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 23:56

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 Náladový otáčkoměr 
Autor Zpráva

Příspěvek Náladový otáčkoměr
Zdravím kluci, potřeboval bych poradit kde by mohl být zakopaný pes... když auto dlouho stojí nebo odpojím baterku na delší dobu (nevím přesně čím to je) tak mi po sepnutí zapalování ručička otáčkoměru vyletí k 8000 a zůstane tam, ale po několika kilometrech (je to vždy různé) se zázračně chytne a běží normálně zase do doby než odpojím baterku na delší dobu nebo bude auto delší dobu stát. Jinak ale běží přesně a bezchybně. Sice mám s Favoritem bohaté zkušenosti ale elektrika není můj obor tak marně pátrám kde by mohla být chyba. Pokud by měl někdo nějaké typy budu rád když je napíše. Předem Díky

29.11.07, 16:47
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: Náladový otáčkoměr
Neex píše:
Zdravím kluci, potřeboval bych poradit kde by mohl být zakopaný pes... když auto dlouho stojí nebo odpojím baterku na delší dobu (nevím přesně čím to je) tak mi po sepnutí zapalování ručička otáčkoměru vyletí k 8000 a zůstane tam, ale po několika kilometrech (je to vždy různé) se zázračně chytne a běží normálně zase do doby než odpojím baterku na delší dobu nebo bude auto delší dobu stát. Jinak ale běží přesně a bezchybně. Sice mám s Favoritem bohaté zkušenosti ale elektrika není můj obor tak marně pátrám kde by mohla být chyba. Pokud by měl někdo nějaké typy budu rád když je napíše. Předem Díky

skontorluj všetky konektory, prechodové odpory, tie otáčkomery sú veľmi háklivé na napájacie napätie, napr ak máš napájanie 12V je to ok, ale ak 8V tak ručička letí do 8000rpm, takže by som sa zameral na napájnie budíkov, možno iba nejaká zlá kostra... neviem popamäti či to tadiaľ ide, ale preventívne preletuj poistkovku...

29.11.07, 18:12

Příspěvek Re: Náladový otáčkoměr
Já bych začal sundáním přistrojovky a kontrolou ukostření, jsou to 2 drátky na fastony hned pod přístrojovým panelem, velice rády oxidují.

29.11.07, 18:20
Profil ICQ

Příspěvek 
Teď mě tak napadlo... vzhledem k tomu že jsem měl prakticky zadarmo k dispozici přerušovač blinkrů Felicia tak jsem ho dal do auta a kostru jsem přivedl z pod přístrojového štítu. Myslíte že to může mít souvislost? A ještě jeden jev... obvykle jak sepnu světla tak mi nesvítí levá strana přístrojového štítu tj. teploměr a tachometr ale po mírném bouchnutí do přístrojovky se rozsvítí. Jen doplním že otáčkoměr který jsem tam měl předtím byl špatný tak jsem sehnal ve slevě nový ale starší typ do 93 a předělal jej na nový od 93 ale to by nemělo mít souvislost protože otáčkoměry pro karburátor mají snad střeva stejné a nezáleží na roku výroby.

29.11.07, 18:30

Příspěvek 
Tohle může být buď ta kostra nebo některý konektor. Všechno vyčisti a uvidíš.

29.11.07, 20:46
Profil ICQ

Příspěvek 
To už se stalo... měl jsem přístrojový štít rozebraný i otáčkoměr venku a nic. Ale zkusím se podívat ještě na tu kostru a uvidím na co přijdu. Zatím Díky

29.11.07, 20:58

Příspěvek 
asi to už máš vyřešený,ale pokud bouchneš a jde to , tak to musí být jedině povolená kostra nebo kontakt ...

9.12.07, 10:17

Příspěvek 
Mam taky dotazek ohledne otáčkoměru, bude fungovat otáčkoměr z felicie-ze vstřikovanim-když ho dam do favorita-karbec-.Myslim že budu muset sehnat otačkomer z felicie ktera ma karbec.
ten otačkomer si totiz dela co chce-volnobeh nic, když přidam tak reaguje opožděně.

27.12.07, 11:03
Profil ICQ

Příspěvek 
Mira007 píše:
Mam taky dotazek ohledne otáčkoměru, bude fungovat otáčkoměr z felicie-ze vstřikovanim-když ho dam do favorita-karbec-.Myslim že budu muset sehnat otačkomer z felicie ktera ma karbec.
ten otačkomer si totiz dela co chce-volnobeh nic, když přidam tak reaguje opožděně.

ja si myslím že by to fungovať malo, nemám to overené, ale že vraj sú otáčkomery karbecové a BMMkové zámnné, pri karbecovej dostáva impulzy s indučky a otáčkomer vlastne meria frekfenciu, pri BMM je to zrejme rovnaké RJ dáva otáčkomeru možno rovnaké impulzy čo posiela do VN modulu...

27.12.07, 11:09

Příspěvek 
tak čím to muže byt?přivolnobehu nereaguje.když přidám plny a hned zase uberu, tak o sekundu pozdeji vyletí např k 4tis a zase je dolu....

27.12.07, 18:04
Profil ICQ

Příspěvek 
Mira007 píše:
tak čím to muže byt?přivolnobehu nereaguje.když přidám plny a hned zase uberu, tak o sekundu pozdeji vyletí např k 4tis a zase je dolu....

ak takto lieta to robí napájanie, buď je vadný spoj v otáčkomeri, alebo niekde v kostre a alebo v napájaní...

27.12.07, 21:32
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]