|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
pajavlk
Registrován: 18.7.06, 23:46 Příspěvky: 304 Bydliště: Sezimovo Ústí
|
 Zadní stěrač Felicia
Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat, než to rozeberu, jestli někdo neví jak je udělanej zadní stěrač ve Feldě, respektive co zajišťuje aby se vždy po zmáčknutí páčky vrátil do základní polohy. Dneska se mi stěrač přestal vracet. Vždycky zůstane stát na místě v okamžiku kdy páčku pustím.
_________________ Škoda Felicia 136 B, LPG
r.v. 1995
|
| 15.12.07, 19:08 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: Zadní stěrač Felicia
pajavlk píše: Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat, než to rozeberu, jestli někdo neví jak je udělanej zadní stěrač ve Feldě, respektive co zajišťuje aby se vždy po zmáčknutí páčky vrátil do základní polohy. Dneska se mi stěrač přestal vracet. Vždycky zůstane stát na místě v okamžiku kdy páčku pustím.
najskôr sa ti v prechodke predral červený káblik ktrorý je pri zapnutom zapaľovaní trvale pod šťavou a zabezpečuje že sa stierač vráti do svojej východzej polohy...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 15.12.07, 19:23 |
|
 |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
Bud mas problem jak pise michalkatka, nebo je nejaky problem primo v morotku. Nejdrive si zmer ty draty jestli tam leze nejaka stava a pokud ne tak budes muset kuchnout motorek a zjistit kde je problem, nebo dat jiny...
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
| 16.12.07, 00:30 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
doběh tam řeší nějaké relé, už ne motorek jako na favu... mám doma schéma, ale nedostanu se k němu asi dřív jak v pátek a kdyby to přece jen bylo motorkem, jeden doma mám, levně bych ho nechal, je mi k ničemu, chtěl jsem ho do fáva, ale tam se nevleze
|
| 16.12.07, 00:58 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Vít Široký píše: doběh tam řeší nějaké relé, už ne motorek jako na favu... mám doma schéma, ale nedostanu se k němu asi dřív jak v pátek a kdyby to přece jen bylo motorkem, jeden doma mám, levně bych ho nechal, je mi k ničemu, chtěl jsem ho do fáva, ale tam se nevleze
relé u zadního stěrače to asi nebude pravda, nejprve jak píše michal změřit to napětí co tam jde trvale a pak rozebrat motorek jsou tam sběrné kartáče a ty se ohnou, já jsem řeba několikrát už ten doběh zrušil, protože hlavně ženské si chtějí otřít zamrzlé zadní sklo a pak jim shoří motorek stojí tisícovku miloš
|
| 16.12.07, 12:21 |
|
 |
|
pajavlk
|
 Zadní stěrač
Děkuju za rady, nějaké schéma už jsem našel. Kouknu jestli někde není někde vidět chyba na první pohled a pak zkusim vyměnit relé.
r.v. 1995
|
| 16.12.07, 12:40 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: Zadní stěrač
pajavlk píše: Děkuju za rady, nějaké schéma už jsem našel. Kouknu jestli někde není někde vidět chyba na první pohled a pak zkusim vyměnit relé.
som zvedavý aké relé 
|
| 16.12.07, 13:19 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
michalkatka píše: pajavlk píše: Děkuju za rady, nějaké schéma už jsem našel. Kouknu jestli někde není někde vidět chyba na první pohled a pak zkusim vyměnit relé. som zvedavý aké relé 
já taky no učit se musíme pořád až do příjezdu pohřební služby miloš
|
| 16.12.07, 15:13 |
|
 |
|
michalkatka
|
slovacek.milos píše: já taky no učit se musíme pořád až do příjezdu pohřební služby miloš
fakt neviem presne ako to má felda, nikdy som to neskúmal (čo funguje do toho sa nerýpem), viem že Felda má dva typy motorov na zadný stierač, jeden má uhol rovnaký ako Favo, a druhý (myslím od 97)uhol stierania väčší...
ale elektricky myslím že sú identické ako Favo.
|
| 16.12.07, 16:45 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
jen co se dostanu domů, podívám se na to co myslím a podělím se s vámi, vy se v těch autech vrtáte pořád pánové, asi to budete vědět lepší než já..... třeba jsem si to jen blbě přečetl... ale zkoumal jsem to podrobně, chtěl jsem ten motorek z feldy rvát do favorita, tak nevím..., uvidíme
|
| 16.12.07, 17:08 |
|
 |
|
pajavlk
|
Jaké relé nevim, ještě jsem se tím nezabýval, vycházím z toho co se tu píše.
r.v. 1995
|
| 16.12.07, 21:17 |
|
 |
|
vopaje
Registrován: 29.1.06, 20:56 Příspěvky: 819 Bydliště: jih vysočiny
|
čus.Pajavlku,Vít má pravdu v tom,že zadní stěrač má relé,ale je jen u nějakých aut/označení relé INT,asi na vývoz,nebo nadstan.výbava/.Toto relé má ale funkci cyklovače.Pokud se podíváš do poj.skřínky a na spodní řadě druhé z prava bude prázdno,hledej závadu ve vedení,jak ti radí kolegové,popřípadě přímo v motorku.Na červeném při klíčku +12V-stále,na černém +12V při stlačení páčky a na hnědém -12V.čus Pavel
P.S. těch ,,pár,, aut,co jsem dělal,mělo jen jedno tento cyklovač.Ne rovinu se přiznám,že jsem znova maturoval nad tím,jak se tento cyklovač ovládá.
_________________ A máš kostru? - ,,asi jo"
|
| 17.12.07, 03:29 |
|
 |
|
pajavlk
|
Jasně už jsem na to koukal, když se to tady začalo řešit, abych nebyl za blbce úplně.Zjistil jsem vlastně totéž. Jen bych docela rád viděl, jak to v praxi funguje, ten cyklovač zadního stěrače, tedy čím se ovládá. Díky všem za rady.
r.v. 1995
|
| 17.12.07, 15:11 |
|
 |
|
vopaje
Registrován: 29.1.06, 20:56 Příspěvky: 819 Bydliště: jih vysočiny
|
Zadní cyklovač funguje,jako přední.Rozdíl je v tom,že je v provozu pouze při zapnutí před.stěračů.Tím,že před.stěrače vypneš,vynuluješ cyklovač.Podle mého je lepší pořizovací cenu tohoto cyklovače vrazit do něčeho jinného  .čus Pavel
_________________ A máš kostru? - ,,asi jo"
|
| 17.12.07, 18:11 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|