Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 23:56

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 elektrika 5. dveří fávo - záhada x 
Autor Zpráva

Příspěvek elektrika 5. dveří fávo - záhada x
dostal jsem "do pracek" Favorita (r.93 karbec), kde předchozí majitel měnil původní 5. dveře za starší typ přičemž vystříhal veškerou elektruku, tudíž jsem tahal novou. Vše jsem zapojil tak jak má být, ale při zapnutí mlhovek po určitém čase bez toho aby se auta někdo dotknul shoří pojistka od mlhovek (žárovky nepoblikávají, zničehonic to prostě shoří), pokud nový svazek do 5. dveří odpojím a jenom zapnu spínač mlhovek tak je to v pořádku....nový svazek jsem dělal pečlivě, spoje na kabelech kde bylo potřeba jsou zamotané izlolačkou a přes to ještě smršťovací bužírka, dám za to ruku do ohně, prohlídkou jsem žádnou chybu nezjistil. Nestalo se vám někdy něco podobného?
Jinak ještě teda couvačky svítí ihned po sepnutí klíčku, spínač v převodvce je OK, ale to může být cokoliv. Z tohoto auta asi zešedivím, bývalo to velice pěkné fávo, poté ho dostal do ruky kovář který se rozhodl že se dá na tuning a podle toho to vypadá, 2 hodiny jsem strávil jenom léčením elektriky v motoru (odstraňování izolačkových spojů, náhrada zahozených krytů konektorů smršťovací bužírkou a jejich čištění)

20.12.07, 01:08
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek Elektrika 5. dveří u fáva
Jestli to nedělá při odpojeném svazku, ale jenom při zapojeném, je problém asi buď v samotných světlech nebo někde po cestě. Může být nejaký zkrat přímo ve světle, třeba i proti šroubku který drží světlo na dveřích a pod. Určitě to bude nějaká prkotina.

20.12.07, 18:33

Příspěvek Re: Elektrika 5. dveří u fáva
Tak po prkotinách samozřejmě půjdu ale ve šroubku asi ne, vyhazovalo to i když světlo viselo na kabelech...

20.12.07, 21:32
Profil ICQ

cyz píše:
Tak po prkotinách samozřejmě půjdu ale ve šroubku asi ne, vyhazovalo to i když světlo viselo na kabelech...

ale nemusí to byť iba v zadu, kľudne to môže byť pod palubkou, alebo pod kobercom pri prahu...

20.12.07, 22:08

Já to projdu, spíš jsem sem psal kdyby náhodou někdo napsal že přesně toto řešil abych věděl u čeho začít.....jako před chvíli bylo 30 km před Chomutovem a stále jelo, byť nefunguje skoro nic v elektrice vzadu tak motor jede, po novém roce s tím přijede a nejspíš kompletně odkryju svazek, možná vytáhnu i palubovku a důkladně prohlédnu jestli není někde prorvaná izolace (auto je opravené po těžké havárce, prakticky celé svařené znovu) a odstraním všechny izolačkové spoje kterých tam určitě ještě pár bude. Bude stím práce jak na kostele ale to by bylo abych si neporadil s elektrikou na Favoritu :D

20.12.07, 22:33
Profil ICQ

Příspěvek zadní svaze
michalkatka: Nemáš náhodou doma celý zadní svazek včetně svazku do 5. dveří že bych to celé natáhl znova od pojistkovky? Obávám se že když se ta kastle kroutila mohly se kabely nějak poškubat a na to taky nemusím přijít vůbec tak si říkám že bych prostě natáhl celou elektriku od pojiskovky dozadu znova a jenom opravil kostry.

20.12.07, 22:45
Profil ICQ

Příspěvek Re: zadní svaze
cyz píše:
michalkatka: Nemáš náhodou doma celý zadní svazek včetně svazku do 5. dveří že bych to celé natáhl znova od pojistkovky? Obávám se že když se ta kastle kroutila mohly se kabely nějak poškubat a na to taky nemusím přijít vůbec tak si říkám že bych prostě natáhl celou elektriku od pojiskovky dozadu znova a jenom opravil kostry.

mám odloženú jednu komplet elektriku, ale je to s Fava, nie Formana, takže možno to pasuje, alebo tých zopár by si tam musel nadpojiť...

20.12.07, 22:53

To je Favorit (můj Forman by si tohle nedovolil :D ), je to fávo r.93 takže tam pasuje každý svazek od 92....z Favorita do Formana ten zadní svazek asi pasovat nebude, je tam asi 40cm rozdíl v délce.

20.12.07, 22:59
Profil ICQ

cyz píše:
To je Favorit (můj Forman by si tohle nedovolil :D ), je to fávo r.93 takže tam pasuje každý svazek od 92....z Favorita do Formana ten zadní svazek asi pasovat nebude, je tam asi 40cm rozdíl v délce.

ale v zadu idú tie káble tak šikmo hore, takže možno, ale asi nie....

je to striekačka, karbec, alebo nebodaj eco..... :?:

20.12.07, 23:21

Jde to nahoru ale dělí se to až vzadu u světla a mám pocit že pod prahem to vede všechno v jedné tlačence takže by se to muselo vyoperovat.

20.12.07, 23:25
Profil ICQ

cyz píše:
Jde to nahoru ale dělí se to až vzadu u světla a mám pocit že pod prahem to vede všechno v jedné tlačence takže by se to muselo vyoperovat.

jj

20.12.07, 23:28
Hluchoň

Příspěvek 
když jsem tahal dráty do pátých dveří, poškodil jsem jejich izolaci při protahování místem, kde je přišroubovaný vzpěra ( nebo spíš ten čep co po něm běhá), asi tam je navařená matka nebo co... tak třeba se ti tam taky prodřelo a vesele se to krátí... nevim no

20.12.07, 23:39
Profil ICQ

Příspěvek 
Na tohle místo mám podezření, trochu to tam narazilo, ale poté co kabel přeskočil matku tak to šlo krásně bez odporu (narval jsem ruku do té dutiny a snažil se držet kabel dál od té matky....

20.12.07, 23:47
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
cyz píše:
Na tohle místo mám podezření, trochu to tam narazilo, ale poté co kabel přeskočil matku tak to šlo krásně bez odporu (narval jsem ruku do té dutiny a snažil se držet kabel dál od té matky....

ono j to těžko pokud to kombinuješ staré nové je to cesta mnohdy do pekel miloš

21.12.07, 21:06

Příspěvek 
Toho jsem si všimnul - ty dveře tam dal původní majitek když to tuzil (zavařený prostor pro SPZku) a z mě neznámých důvodů pěkné dveře r.93 vyměnil za tady ty z r.89 nebo tak nějak.

22.12.07, 12:15
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další