Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 20:10

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Kontrolka baterky sviti nesviti 
Autor Zpráva

Příspěvek Kontrolka baterky sviti nesviti
Asi pred mesicem mi zacala svitit kontrolka baterky a to zacne asi po nekolika minutach jizdy. Nesviti naplno a kdyz vypnu motor a nastartuju tak zhasne a za chvilku se rozsviti. Alternator dobiji tak akorat na minimu, ale nikdy nebyl problem s baterkou nebo s nastartovanim.

Vsimnul jsem si, kdyz zapnu blinkr tak ta kontrolka problikava stejne jak ten blinkr.... Ve stejnou dobu a zesiluje to kdyz blika blinkr...

Nejaka rada ci zkusenost? Nechci menit altik a pak zjistit, ze je to neco jineho.... Dik za rady

22.12.07, 15:48
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: Kontrolka baterky sviti nesviti
Jestli je to ta Felicie MPi jak máš v podpisu tak bych začal u regulátoru, snad vždycky když jsem tohle řešil na Felicii nebo Fávu BMM tak to bylo tím. Můžou to dělat ještě diody ale to by to spíš dělalo pořád a ne jen po pár minutách jízdy.

22.12.07, 16:30
Profil ICQ
Mistr mechanik

fojtych píše:
Asi pred mesicem mi zacala svitit kontrolka baterky a to zacne asi po nekolika minutach jizdy. Nesviti naplno a kdyz vypnu motor a nastartuju tak zhasne a za chvilku se rozsviti. Alternator dobiji tak akorat na minimu, ale nikdy nebyl problem s baterkou nebo s nastartovanim.

Vsimnul jsem si, kdyz zapnu blinkr tak ta kontrolka problikava stejne jak ten blinkr.... Ve stejnou dobu a zesiluje to kdyz blika blinkr...

Nejaka rada ci zkusenost? Nechci menit altik a pak zjistit, ze je to neco jineho.... Dik za rady

no a co to je když alternátor dobijí na minimu to je kolik voltů s přesností na desetiny ? pokud to kontrolka po startu hasne a při zvýšení otáček opět rožne máš v háji diodu v altíku miloš

22.12.07, 16:31

Miloši, když už to tady probírámé - nevíš jestli je nějaký způsob jak ten regulátor diagnostikovat? Není nějaké zapojení na zkušebním stavu? Já už jsem to teď na podzim měnil asi na 4 autech (všechno Felicie1,3 nebo Favo BMM) a vždycyk to pomohlo, ale otázka je až se jednoho dne přepočítám a nebude to tím, to budu za vola. Dík za radu :)

22.12.07, 16:47
Profil ICQ

Příspěvek altik
kdyz to ted pujdu natocit tak nic svitit nebude tak 3 minuty a pak cim dyl pojedu, tak ti vic to bude svitit. Ta hodnota dobijeni byla 13.4 - 13.5

Mam celkem obavy aby mi to nekde neumrelo. Muze se neco stat?

22.12.07, 16:55

Příspěvek Re: altik
fojtych píše:
kdyz to ted pujdu natocit tak nic svitit nebude tak 3 minuty a pak cim dyl pojedu, tak ti vic to bude svitit. Ta hodnota dobijeni byla 13.4 - 13.5

Mam celkem obavy aby mi to nekde neumrelo. Muze se neco stat?

Tak pokud je to napětí menší tak se nic moc stát nemůže, maximálně že ti dojde baterka a auto ti zdechne. Velice nebezpečné je když se napětí zvedá, může být kolem 16V i víc a to by ti odpálilo řídící jednotku.

Edit: Ale 13,5V je ještě docela v pohodě, to se může stát i když jsou horší kontakty a vše ostatní je v pořádku a dá se s tím normálně jezdit, i když už je to dost málo. Je to měřené na baterce?

22.12.07, 17:03
Profil ICQ

Příspěvek altik
jo, je to merene na baterce. prostriknul jsem kontakty na altiku avsechno se zda bejt v pohode, ale kdyz mas cervene svetlo na palubce, tak te to nenecha na pokoji.

22.12.07, 17:09

Tak to je jisté, řešit se to musí....vytáhni z toho ten regulátor a podívej se na uhlíky. Jestli budou menší než 1cm tak ho každopádně vyměň a potom uvidíš...u nás stojí kolem 200,-. Miloš říká diody, což je trochu nepříjemnější, ty stojí víc, nevím přesně kolik, mohlo by to být i jima.

22.12.07, 17:14
Profil ICQ

Příspěvek 
diodový můstek stojí 6 až 8 stovek...my sme radši dali na výměnu náš altík za repasovaný a jede jak víno...sice 1000,- ale není si na co stěžovat. Starý dal ale 150tkm :)

Škoda 742 Forever Team
Škoda TW Coupe Club

22.12.07, 17:41
Profil ICQ
Mistr mechanik

cyz píše:
Miloši, když už to tady probírámé - nevíš jestli je nějaký způsob jak ten regulátor diagnostikovat? Není nějaké zapojení na zkušebním stavu? Já už jsem to teď na podzim měnil asi na 4 autech (všechno Felicie1,3 nebo Favo BMM) a vždycyk to pomohlo, ale otázka je až se jednoho dne přepočítám a nebude to tím, to budu za vola. Dík za radu :)

no já to diagnostikuji asi takto vemu připojím na nabíječku pod stolem mám rotor uhlíky přiložím na kolektor a přikládám šroubovák k cívce rotoru a tak už nějak poznám jak to fachá jak ten šroubovák tam nedrží tak je to v hájí napětí tam naměříš dobré na ulíkách, ale chybí proud, při ceně 260 korun za orginál jsem nějakou přesnou diagnostiku neřešil miloš

22.12.07, 17:44
Mistr mechanik

cyz píše:
Tak to je jisté, řešit se to musí....vytáhni z toho ten regulátor a podívej se na uhlíky. Jestli budou menší než 1cm tak ho každopádně vyměň a potom uvidíš...u nás stojí kolem 200,-. Miloš říká diody, což je trochu nepříjemnější, ty stojí víc, nevím přesně kolik, mohlo by to být i jima.

já dávám nový altík, opravuji jen pro sebe, pokud to děláš profi tak uděláš jednu diodu za tři měsíce odejde druhá a zákazník chce reklamaci opravy a k placení se nemá níkdo, a v zimě po ránu stará baterka žere a dostává to všechno zabrat, to jsem měl borce co jsem mu dělal na fáčku druhý předek vrazil do sloupu a přijel za mněsíc že mu nesvítí brzdové světlo, tak jsem mu vyměnil žárovku a platit nic nechtěl že mu to před havárkou svítilo a má nějakou záruku miloš

22.12.07, 17:51

slovacek.milos píše:
no já to diagnostikuji asi takto vemu připojím na nabíječku pod stolem mám rotor uhlíky přiložím na kolektor a přikládám šroubovák k cívce rotoru a tak už nějak poznám jak to fachá jak ten šroubovák tam nedrží tak je to v hájí napětí tam naměříš dobré na ulíkách, ale chybí proud, při ceně 260 korun za orginál jsem nějakou přesnou diagnostiku neřešil miloš

Takže na drátek co vede z regulátoru +12V, na tělo regulátoru - a zkoušet jestli rotor magnetuje? To zní docela dobře, dík za radu. Měním to teda podle uhlíků, když mají míň jak 1cm tak preventivně dávám druhý.

22.12.07, 17:52
Profil ICQ

Příspěvek Mel jsem to taky
Ahoj. Hele měl jsem ten samej problém a bylo to v alternátoru. Jsou tam nějaké uhlíkové články a ty se časem opotřebovávají a baterie se ti někdy nedobiji skoro vubec proto to začne svitit a pak se ti to zase na chvilku chytne a kontrolka zmizi. Vymen tedy uhlíkové tyčinky u alternatoru.

22.12.07, 20:39
Profil ICQ

Příspěvek Re: Mel jsem to taky
mortom píše:
Ahoj. Hele měl jsem ten samej problém a bylo to v alternátoru. Jsou tam nějaké uhlíkové články a ty se časem opotřebovávají a baterie se ti někdy nedobiji skoro vubec proto to začne svitit a pak se ti to zase na chvilku chytne a kontrolka zmizi. Vymen tedy uhlíkové tyčinky u alternatoru.

To je to o čem mluvím - regulátor jehož součástí jsou i ty uhlíky :)

22.12.07, 21:15
Profil ICQ

Příspěvek povsimnuti
dneska jezdim a vsimnu si, ze kdyz stojim na miste mam neutral a jak pridavam, tak se kontrolka vic rozsvedcuje. jinak kdyz dam blinkr, tak ta se kontrolka rozsvedcuje vice v moment, kdyz blinkr blika.

nemuze to bejt v necem jinem nez regulatoru ci diodach?

pokazdej to natocim a jedu, ale pravdou je, ze 13.5 neni moc, takze nekde problem bude....

24.12.07, 04:57
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další