Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.6.26, 01:52

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 zapojení SPDS 
Autor Zpráva

Příspěvek 
A proč tak složitě :?: :shock:

23.12.07, 17:07
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Šemik píše:
A proč tak složitě :?: :shock:

Poslochám...

23.12.07, 17:14

Příspěvek 
No přijdou mi zbytečné ty 2 relé - myslím že tak jak kreslil Martin nebo Drak, je to stejně funkční a o dost jednodušší.. :roll:

No a to relé:

Přepínací - má 3 vývody silovky, jeden (30) je v době klidu relé spojen s vývodem 87, a když relé sepne tak se 30 spojí s kontaktem 87a :wink:

23.12.07, 17:18

Příspěvek 
Šemik píše:
No přijdou mi zbytečné ty 2 relé - myslím že tak jak kreslil Martin nebo Drak, je to stejně funkční a o dost jednodušší.. :roll:

Takže, to co nakreslil Drak, je OK?.........Mě jen přišlo divný, že si můžu v aute najít nějakej drát, v kterym je napětí, když je klíček v poloze I a napájet s nim světla, o výkonu 42W a někdy i 110W, protože sem někde viděl už i homologovaná SPDS s žárovkou H3. Takže ten proud nemám brát v úvahu?

23.12.07, 17:27

Příspěvek 
Ten proud samozřejmě ber v úvahu. Světla SPDS 55W ale zcela ztrácejí svůj smysl :shock: :roll:

Ale těch 42W není nijak kritických, jsou to cca 3A.

23.12.07, 17:36

Příspěvek 
Šemik píše:
Ten proud samozřejmě ber v úvahu. Světla SPDS 55W ale zcela ztrácejí svůj smysl :shock: :roll:

Ale těch 42W není nijak kritických, jsou to cca 3A.

Řekněme, že mam těch 42W a zapojim to teda takhle, jak nakreslili kluci.
Obrázek
Tak tu pojistku tam taky nemam dávat, kdyby mi třeba světlo zkratovalo, kdybych třeba brodil řeku, nebo tak :D

23.12.07, 17:50

Příspěvek 
Pojistku tam samozřejmě dej :D

A takhle by to šlo. Nejlépe aby onen proud nešel skrze spínací skříňku, tj. aby na kontaktu 30 bylo neustále napětí :)

23.12.07, 17:56

Příspěvek 
Šemik píše:

A takhle by to šlo. Nejlépe aby onen proud nešel skrze spínací skříňku, tj. aby na kontaktu 30 bylo neustále napětí :)

OK, takže 3A pojistku. A s tim, aby nešel proud skrze spínací skříňku, a aby na kontaktu 30 bylo neustále napětí, tak to mam chápat tak, aby sem mi ta světla rozsvítila až po nastartování a nesvítila, když budu startovat???

23.12.07, 18:03

Příspěvek 
fux.dggn píše:
Šemik píše:

OK, takže 3A pojistku. A s tim, aby nešel proud skrze spínací skříňku, a aby na kontaktu 30 bylo neustále napětí, tak to mam chápat tak, aby sem mi ta světla rozsvítila až po nastartování a nesvítila, když budu startovat???

pojistku dej 5A, 3A nejsou.

Tu poslední větu jsem moc nepochopil, já chtěk řící aby na silovce bylo napětí neustále, a přívod nešel skrze spínací skříňku z důvodu jejího zbytečného proudového zatížení. Jak to bude svítit záleží již na ovládačče.

23.12.07, 18:08

Příspěvek 
Šemik píše:
Pojistku dej 5A, 3A nejsou.

Tu poslední větu jsem moc nepochopil, já chtěk řící aby na silovce bylo napětí neustále, a přívod nešel skrze spínací skříňku z důvodu jejího zbytečného proudového zatížení. Jak to bude svítit záleží již na ovládačče.

Nožová polistka MINI 3A, leží tu předemnou a mam na ní dokonce i vodotěsný pouzdro, ale to je fuk :)

No já to nechápu, přece když bude napětí na kontaktu 30, tak to bude svítit né??? A jak ho tam mužu dat nastálo, to by přece pořád svítilo, pokud bych teda nenechal svítit obrysovky...

23.12.07, 18:13

Příspěvek 
fux.dggn píše:
Šemik píše:
Pojistku dej 5A, 3A nejsou.

Nožová polistka MINI 3A, leží tu předemnou a mam na ní dokonce i vodotěsný pouzdro, ale to je fuk :)

No já to nechápu, přece když bude napětí na kontaktu 30, tak to bude svítit né??? A jak ho tam mužu dat nastálo, to by přece pořád svítilo, pokud bych teda nenechal svítit obrysovky...

:oops: :oops: :oops: Sorry, Im stupid :oops: :oops: :oops:

Sem si neuvědomil že je to rozpínací relé, samozřejmě máš pravdu ty že tam může být napětí jen při zapnutém zapalování.

Mini nožovky asi jo, ja myslel klasické válečkové.

23.12.07, 18:23

Příspěvek 
Šemik píše:
:oops: :oops: :oops: Sorry, Im stupid :oops: :oops: :oops:

Sem si neuvědomil že je to rozpínací relé, samozřejmě máš pravdu ty že tam může být napětí jen při zapnutém zapalování.

Mini nožovky asi jo, ja myslel klasické válečkové.

Neva, to někdy tak spline no :D . Jinak ty válečkový já už neviděl ani nepamatuju a navíc, na ty nožovky je k dostání velkej výběr těch pouzder.

Hele, když už Tě tady teda mam, tak kam nebo jak je nejlepší připojit ten kontakt č. 30, aby to nesvítilo při startování, tedy když je klíček v poloze II.

23.12.07, 18:34

Příspěvek 
Nesvítit během startu? Takhle by to mohlo jít :-)

Obrázek

Akorát kdž budeš startovat s rozsvícenými světly tak se na dobu co pojede startér rozsvítí i SPDS

23.12.07, 18:47

Příspěvek 
Šemik píše:
Nesvítit během startu? Takhle by to mohlo jít :-)

Obrázek

Akorát kdž budeš startovat s rozsvícenými světly tak se na dobu co pojede startér rozsvítí i SPDS

Skusim, tak DÍK MOC.... a veselý Vánoce

23.12.07, 18:52
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3