Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.5.26, 19:09

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 brzdy a mraz 
Autor Zpráva
Příspěvek brzdy a mraz
a keď mi pri veľkych mrazoch sa zavzdušni brzdova sustava?pokles kvapaliny nieje a ani jedno koleso nieje mokre. ktomi poradi tak mu aj dam

9.2.06, 11:27
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: brzdy a mraz
Dobry den,

Podla mojho nazoru odvzdusnenie brzdovej sustavy nie je problem urobit. Staci na to nova flasa kvapaliny, hadicka a stara flasa + dvaja ludia. Ja tu problem nevidim ...

11.2.06, 12:17
Moderátor

Příspěvek 
A jak se to celé projevuje? O jakém zavzdušnění mluvíš?

11.2.06, 12:59

Příspěvek 
Také nechápu zavzdušnění,ale podle mého propouští brzový hl. válec.Ale to by bylo poznat na pedálu.Květko, popiš podrobněji závadu, ať ti můžem poradit -i bez té tvoji poslední věty

11.2.06, 15:29
Příspěvek Re: brzdy a mraz
asi mesiac dozadu,keď prišli veľke mrazy jsem naštartovala svou škudku,rozjela a keď som šlapla na brzdový pedal šel ťaško.potom už začal isť až na podlahu a druhy našľap zaberal.šla jsem do servisu a řekli že je to zavzdušnene.odvzdušnili to.šlo to bez problemu,pokuď neprišli väčšie mrazy.zase sa to stalo.chci vedieť co je chyba,aby zbytečne servisy neskušali a tahali odomne penize.

13.2.06, 12:21
Moderátor

Příspěvek 
Uvedená závada není způsobená mrazem, ale netěsností hl. brzdového válce, tedy vnitřních gumiček. Gumičky se mění tak, že se celý válec vyhodí a dá se nový. Pak máš totiž jistotu, že to bude fungovat skutečně spolehlivě. A hlavně se musí vyměnit kapalina v celém systému.

Hl. válec ale jen a pouze originální, nějaké repasované neber vážně, za pár měsíců bys mohla na tom být stejně.

13.2.06, 12:31

Příspěvek 
Brzdovou kapalinu je vhodne jednou za rok vymenit, absorbuje vodu a ta pak dela peknou neplechu.

Vymenil jsem u fava preventivne vsechny pryzove dily brzdove soustavy. Po 14 letech uz to potrebovali. Jednou mi v S120 ruplo prasatko (taky stare cca 14 let), dostal jsem smyk a malem jsem se diky tomu celne srazil s dodavkou. Coz bych tu uz dnes nebyl, takze dle meho nazoru se na brzdach nevyplati setrit.

V zadnem pripade nekupujte neoriginalni dily, rozdil ceny neni tak zavratny a rozdil ve funkci zasadni. Pokud bude prodavac tvrdit, ze se original nedela, jde spatne sehnat, ze je to zbytecne nebo nejake podobne kecy, jdete jinam.

13.2.06, 12:46
Profil ICQ

Příspěvek 
Ještě jeden dodatek,Při výměně hl. válce a brz. kapaliny, už udělej konplet celé brzdy/brzdov. válečky před.+zad./ Nic tím nepokazíš -jak píše Jirka nejde o peníze,jde o zdraví.čus

13.2.06, 21:29
Příspěvek brzdy a mráz
Take je otázka jestli ti ubýva kapalina ve vyrovnávací nádržce jestli ne tak stou tesností brzdových hadic nebo tesnosti prasátek asi problem nebude , jestli se to deje za zimi a je ta bzdovka stara tak zmrzla brzdovka( bzdovka na sebe váže vlhkost) mohla zpusobit zavzdušnění a jestli ti v servise rekli ze je to zavzdušnený a po ovzdušnení to bylo dobré a poté co se to znovu druhý den zavzdušnilo tak bych nevidel problém v hlavním tandemovem valci ale v te brzdove kapalině. je take otazko jak je system brzd stary a jak je stara brzdovka mela by vydržed dva roky.

17.2.06, 20:59
Příspěvek 
brzdovka sice vodu vaze, ale, ze by zamrzala jsem se nesetkal ani u 5 rocni, je to dano tim, ze tesnici gumicky v thv jsou uz vychozeny a pri nizke teplote zmensi svuj objem a prestavaji tesnit, vymen thv (origo je reseni na 5-7let) repasovany vydrzi 2-3roky a repliku bych nidy nebral :wink:

24.2.06, 19:30
Příspěvek 
jarda_ píše:
brzdovka sice vodu vaze, ale, ze by zamrzala jsem se nesetkal ani u 5 rocni, je to dano tim, ze tesnici gumicky v thv jsou uz vychozeny a pri nizke teplote zmensi svuj objem a prestavaji tesnit, vymen thv (origo je reseni na 5-7let) repasovany vydrzi 2-3roky a repliku bych nidy nebral :wink:

Takže se taky vyjádřím.(Měl jsem jen pro info š125 14let a najezdil přes 120Tkm.) Přesně tato výše popsaná závada se mi osobně stala 2x během jednoho týdne,někdy v zimě roku 1998 kdy vyjímečně bylo auto parkováno přes noc venku.
Při prvním zabrždění byl pedél měkký a šel až na podlahu, druhé sešlápnutí a další brždění bylo v naprostém normálu. (dost mě to tehdá vystrašilo) Toto se mi stalo vždy (2x) když auto stálo přes noc a hodně mrzlo. Podotýkám, že o auto jsem celé roky poctivě pečoval a nikdy předtím, ani potom nebyl nikde zjištěn žádný úbytek kapaliny a nikdy během těch 14 let co jsem sním denně jezdil se to vickrát neopakovalo.

Osobně se přikláním k názoru zamrznutí brzd/vedení u některého předního kola, ikdyž žádný rozumný důvod proč první sešlápnutí šlo na podlahu jsem nezjistil. (kapalina tedy i voda je přeci nestlačitelná).

17.5.06, 19:09
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]