Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.6.26, 05:17

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 107 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
 Zvyšení výkonu u Feldy 1,3MPi 

CIMBA co si o tom myslite?
CIMBU rozhodně ano, mám s ním kladné zkušenosti... 6%  6%  [ 1 ]
CIMBU asi ano, ale nemám zkušenost 63%  63%  [ 10 ]
CIMBU nevím 13%  13%  [ 2 ]
CIMBU ne, nevěřím tomu sám nemám odzkoušeno... 19%  19%  [ 3 ]
Celkem hlasů : 16

Zvyšení výkonu u Feldy 1,3MPi 
Autor Zpráva
Voditelj brodice

Příspěvek 
fatal píše:
Podle normy. Mám dojem, že těch 50kW u MPi je výkon komplet motoru s příslušenstvím na setrváku (tj. bez převodovky).

aha, takze na ceste mozno tak 42 :D

29.5.08, 15:01
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Tady je to samy chytrolin :)
Kolik aut uz jste vy osobne brzdili, ze se takhle posmivate, hm?
To, ze tyhle motory v dobrem stavu a pri pravidelne udrzbe maji mezi 55-63kW je neoddiskutovatelny fakt a na tom stavi i tihleti chiptuningari.
Nerikam, ze co 100,000 najetych kilometru, to 10kW navic, to muze vymyslet jen idiot, ale vemte v potaz, ze tech 50kW je udavano pro syrovy, nezajety motor. Provozem se opotrebovava, zvetsuji se vule mezi jednotlivymi castmi a tim se snizuje i "ztratovy vykon", ktery je treba pro prekonavani techto odporu a to same se deje i v prevodovce, takze motor ma "vykon" porad stejny, jen se ho diky nizsim stratam dostane vice ke kolum.
Samozrejme to plati jen odsad podsad, takze pokud ma nekdo zapecene krouzky a predchozich 7 majitelu jeho auta olej misto vymen jen dolevalo, tak se nedivim, ze mu to po 115,000km nejede.

29.5.08, 15:35

Příspěvek 
deekay: ted jsem se letmo dival v Garazi na tvoje auto a pokud tam mas jen ty upravy, ktere tam mas postnute, tak se vubec nedivim, ze ti to nejede.
Mas vubec upravene saci potrubi, karburator, spravne osazeni karburatoru a spravne odladenou regulaci predstihu?
Ta hlava je taky udelana jakoby mela jezdit zavody, ne do auta na denni provoz.

29.5.08, 15:52
Voditelj brodice

Příspěvek 
tiff píše:
deekay: ted jsem se letmo dival v Garazi na tvoje auto a pokud tam mas jen ty upravy, ktere tam mas postnute, tak se vubec nedivim, ze ti to nejede.
Mas vubec upravene saci potrubi, karburator, spravne osazeni karburatoru a spravne odladenou regulaci predstihu?
Ta hlava je taky udelana jakoby mela jezdit zavody, ne do auta na denni provoz.

videl si tu hlavu ze vies ako je upravena??
sanie je upravene k hlave, rozdelovac zatial seriovy, ale budem ho menit, karburator ma vacsie trysky ale tiez sa bude ladit
a inac otvorene: si drzy

29.5.08, 15:58

Příspěvek 
Omlouvam se, jestli se te moje slova nejak dotkla, nemel jsem to v umyslu.
Hlavu jsem videl jen na obrazcich, co mas vystavene ve svem vlakne, vic mi videt netreba.
Pokud nebudes povazovat moji otazku za impertinentni: jak mas osazeny karburator?

29.5.08, 16:04
Voditelj brodice

Příspěvek 
tiff píše:
Omlouvam se, jestli se te moje slova nejak dotkla, nemel jsem to v umyslu.
Hlavu jsem videl jen na obrazcich, co mas vystavene ve svem vlakne, vic mi videt netreba.
Pokud nebudes povazovat moji otazku za impertinentni: jak mas osazeny karburator?

nic sa nestalo :)
zatial je zmenena tryska 2 stupna ale bohuzial na LEKRi su vzdusniky lisovane takze vymenit ich bude zrejme problem
rozmyslam nad inym karburatorom (napr pierburg z kadeta ktory je od serie osadeny vacsimi priemermi)
zatial uvidime, uprava nie je dokoncena, musime to este otestovat na odladenom rozdelovaci, vymyslet co s karbecom...

hlavu upravoval gemini a mne staci videt co jeho motory uz dokazali, to je viac ako nejake tvrdenie

prace je na tom motore este hodne, hlavne ladenie

29.5.08, 16:14

Příspěvek 
Prave, to ladeni je na tom vsem vzdycky nejhorsi, tak preju pevne nervy a dobre placenou praci :D
Nemel bys nejaky link, na ty "geminiho" motory? Zatim jsem se s nim nikde nesetkal, asi to nebude nejaka proflaknuta firma.
Nerikam, ze ta hlava je spatna, ale podle tech obrazku mi prijde upravena trosku prilis na to, ze auto pouzivas normalne na kodrcani ve meste - a to samozrejme nemyslim jako kritiku, jen takovy postreh.

29.5.08, 16:26
Voditelj brodice

Příspěvek 
tiff píše:
Prave, to ladeni je na tom vsem vzdycky nejhorsi, tak preju pevne nervy a dobre placenou praci :D
Nemel bys nejaky link, na ty "geminiho" motory? Zatim jsem se s nim nikde nesetkal, asi to nebude nejaka proflaknuta firma.
Nerikam, ze ta hlava je spatna, ale podle tech obrazku mi prijde upravena trosku prilis na to, ze auto pouzivas normalne na kodrcani ve meste - a to samozrejme nemyslim jako kritiku, jen takovy postreh.

dik :)
je to podobna uprava ako favorit sprint co bola normalna homogovana uprava od MTXu pre bezny provoz

www.geminiacing.org
je to jeden clovek :D

http://skoda-virt.cz/cz/clanky/nabidky- ... anal-hlav/

http://www.youtube.com/user/GeminiRacing

29.5.08, 16:36

Příspěvek 
deekay píše:
je to podobna uprava ako favorit sprint co bola normalna homogovana uprava od MTXu pre bezny provoz

Favorit Sprint nebyla úprava od MTX ale od Autospektrum 2000 Mariánské lázně viz... http://auta5p.eu/zkusenosti/skoda_favorit/favorit.htm

29.5.08, 17:58
Voditelj brodice

Příspěvek 
Neex píše:
deekay píše:

Favorit Sprint nebyla úprava od MTX ale od Autospektrum 2000 Mariánské lázně viz... http://auta5p.eu/zkusenosti/skoda_favorit/favorit.htm

ju, pardon :oops:

edit: prave odtialto to poznam, ale co som pocul tak ta uprava bola navrhnuta a homologovana v MTX a potom ju boli opravnene vykonavat aj ine firmy
teraz sa uz o tom tazko zistuje cokolvek :D

29.5.08, 18:11

Příspěvek 
jj to je fakt... já to právě taky znám jen z toho odkazu... možná že je to jak říkáš těžko říct. :wink:

29.5.08, 18:16

Příspěvek 
Neex píše:
deekay píše:

Favorit Sprint dělali v MV Renmotor v Mnichově Hradišti a taky to celé dělali sami, musela se tam dát komplet hlava se sáním ventilama výfukovým potrubím a karbcem.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

30.5.08, 08:52

Příspěvek 
Kristensen píše:
Favorit Sprint dělali v MV Renmotor v Mnichově Hradišti a taky to celé dělali sami, musela se tam dát komplet hlava se sáním ventilama výfukovým potrubím a karbcem.

O tom není nikde ani zmínka... může to tak být a nemusí... kdo ví. Jediná firma u které to je prokazaný je Autospektrum. To jestli stím přišlo MTX nebo firma jak říkáš ty už jsou dneska jen spekulace a nikdo to neví přesně. :wink:

30.5.08, 11:51

Příspěvek 
Neex píše:
Kristensen píše:

O tom není nikde ani zmínka... může to tak být a nemusí... kdo ví. Jediná firma u které to je prokazaný je Autospektrum. To jestli stím přišlo MTX nebo firma jak říkáš ty už jsou dneska jen spekulace a nikdo to neví přesně. :wink:

No já neřikám že to vymysleli ale že to dělali sami, vačky, hlavy, sání, karbce, výfuky. Dokonce snad jestli neměli brzdu ale to už si nepamatuju.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

30.5.08, 12:01

Příspěvek 
Kristensen píše:
No já neřikám že to vymysleli ale že to dělali sami, vačky, hlavy, sání, karbce, výfuky. Dokonce snad jestli neměli brzdu ale to už si nepamatuju.

Však jo... možná že to opravdu bylo tak že původně to pocházelo od MTX a pak to převzali i jiné firmy jak psal Deekay.

30.5.08, 12:04
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 107 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další