Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 11:55

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Centrální zamykání 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Aby snesly tak 2-3A proudu, jinak je to fuk.

23.4.08, 20:40
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Teď mě sere další věc. Pořád mi piští ten bzučák u jednoty DO. Už mi to leze na mozek. Na druhou stranu - aspoň nemám v autě komáry. :lol: když spojím ty dva vývody bzučáku šroubovákem, tak přestane vydávat jakýkoliv zvuk. Myslíte že kdybych jej odstranil úplně, tak bych tu jednotku nepoškodil?

17.10.08, 16:02

Příspěvek 
Zkratováním bych to moc neriskoval. Může se něco poškodit v tom ovládání. Diody stačí myslím 1N5401, nevím přesně, jsou na 3A. Zkus se podívat do toho ovládání, je tam nejspíše relé na tom výstupu pro sirénku. Bude na něm i napsané jaké zatížení snese. V nejhorším případě by se nemuselo používat přídavné relé. Lepší je ho tam ale dát, preventivně. Já jsem měl ve fáčku origo systém Scarico. Když jsem auto koupil, tak po pár týdnech ale něco odešlo a nešlo to opravit. Tak jsem sehnal Jablotron 500 Click a ten už to má. Navíc má i jednoduchý alarm. Origo to bylo připojené na ten přepínač na varovné blinkry. Tam kam jde proud z přerušovače do blinkrů. Nevím přesně, musel bych se podívat. Tím pádem se může použít jeden vodič.

18.10.08, 17:06

Příspěvek 
Pokud nepotřebuješ zvukovou idikaci,sirénku odpoj a místo ní dej relé,které ti bude ovládat varovky.Na přímo bych to moc nedoporučoval,protože OUT je 0,5A /podle návodu/ a není známé vnitřní zapojení,takže nevíš přez co všechno ti bude proud protékat. /siréna SA 103 má odběr řádově kolem 200mA/.Takže,žádné propojení šroubovákem,buďto k vývodu OUT připoj relé,které ti bude ovládat varovné světla a zároveň i pískat siréna,nebo sirénu odpoj /ulož do regálu na jinné časy/ a bude ti auto svítit. :lol: čus

19.10.08, 00:22

Příspěvek 
Díky za rady chlapci, ale vy jste mě úplně nepochopili :lol: žádná sirénka tam není. Je to jenom bzučák v jednotce DO, který by měl při správné funkci pípat. Ale mě se nějak zjančil a piští pořád. Nešlo by jej vytáhnout a místo něj tam prdnout třeba odpor? On asi nebude mít na funkci vliv, když jsem jej mohl v klidu zkratovat a přitom auto zamykalo i odemykalo.

19.10.08, 11:14

Příspěvek 
gokralik píše:
Díky za rady chlapci, ale vy jste mě úplně nepochopili :lol: žádná sirénka tam není. Je to jenom bzučák v jednotce DO, který by měl při správné funkci pípat. Ale mě se nějak zjančil a piští pořád. Nešlo by jej vytáhnout a místo něj tam prdnout třeba odpor? On asi nebude mít na funkci vliv, když jsem jej mohl v klidu zkratovat a přitom auto zamykalo i odemykalo.

O.K.už chápu,nejde ti o zvuk sirény,která je venku,ale o vnitřní bzučák.Takže,v žádném případě nepropojovat,nebo nahradit odporem,pokud neznáš vnitřní zapojení.Raději ho odpoj a vyzkoušej funkci.Ten bzučák je napájen nějakým koncem,který při delším zkratu odejde./je to jen teorie,jak říkám je potřeba znát vnitřní zapojení/.
Bzučák odpoj a vyzkoušej centrál,zda vše funguje a dej vědět.čus

19.10.08, 12:06

Příspěvek 
vopaje píše:
gokralik píše:

O.K.už chápu,nejde ti o zvuk sirény,která je venku,ale o vnitřní bzučák.Takže,v žádném případě nepropojovat,nebo nahradit odporem,pokud neznáš vnitřní zapojení.Raději ho odpoj a vyzkoušej funkci.Ten bzučák je napájen nějakým koncem,který při delším zkratu odejde./je to jen teorie,jak říkám je potřeba znát vnitřní zapojení/.
Bzučák odpoj a vyzkoušej centrál,zda vše funguje a dej vědět.čus

To jsem potřeboval vědět. Díky. A může se stát, že při tom "odpájení" něco podpálím? Asi si ten plošák projdu a třeba i najdu nějakou chybu, proč ten bzučák pořád piští. Nejsnažší by pro mě bylo jej nějak vyřadit z provozu. Prostě jej jednoduše pokazit.

19.10.08, 12:32

Příspěvek 
Odpájením pravděpodobně nic neodpálíš./zkušenost je taková,že už netvrdím 100%/,ale pro jistotu můžeš tišták vyfotit a hodit foto sem,nebo na mail.Dej ale fotky z jedné i druhé strany.Nebo se podívej,zda není bzučák napájen přez tranzistor.Pokud ano,bude mít pravděpodobně průraz.Oni totiž tyto bzučáky jsou v těchto podmínkách /auta/ dost poruchové.Vem si jenom Fabie,kolik lidí má s tímto starosti a díky pár korunám se účtují tisíce.čus

19.10.08, 12:44
Hliník navždy.

Příspěvek 
Jen bych dodal ze pokud se misto elektronicke sirenky da rele je potreba relatku dat zhaseci diodu. Bukaj si takhle odpalil tranzistor v jednotce :(

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

19.10.08, 12:54
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Matthes píše:
Jen bych dodal ze pokud se misto elektronicke sirenky da rele je potreba relatku dat zhaseci diodu. Bukaj si takhle odpalil tranzistor v jednotce :(

Ano souhlasím,jde o to,jak blbuvzdorný je ten tranzistor a co má kolem sebe.Ale souhlas s Matthesem,diodou nic nepokazíš a je to korunová záležitost.čus

Naposledy upravil vopaje dne 19.10.08, 13:04, celkově upraveno 1

19.10.08, 13:02

Příspěvek 
No tak to vypadá, že to nafotím a hodím sem. V oblasti elektroniky jsem amatér a nechci to pokazit. Přecijen nemít Fáčko na DO by byla ostuda. Už by lidi tolik nekoukali. :lol:

19.10.08, 13:03

Příspěvek 
A máš to už namontované, nebo ještě ne? Kdyby byl připájený trošku dále, myslím trošku delší vývody, tak bych štípacími kleštěmi přecvakl jen ty vývody bzučáku a je klid. Lepší by byly ale ty fotečky.

25.10.08, 22:02

Příspěvek 
varok píše:
A máš to už namontované, nebo ještě ne? Kdyby byl připájený trošku dále, myslím trošku delší vývody, tak bych štípacími kleštěmi přecvakl jen ty vývody bzučáku a je klid. Lepší by byly ale ty fotečky.

Ten bzučák je přímo na tom plošáku. Mě se teď zas nechce rozebírat celou palubovku kvůli tomu centrálu. Ale teď se snad někdy toho chytnu. Teď to bzučí zase o trochu méně, tak mě to tak nesere jako předtím. :lol:

26.10.08, 00:00

Příspěvek 
gokralik píše:
varok píše:

Ten bzučák je přímo na tom plošáku. Mě se teď zas nechce rozebírat celou palubovku kvůli tomu centrálu. Ale teď se snad někdy toho chytnu. Teď to bzučí zase o trochu méně, tak mě to tak nesere jako předtím. :lol:

A díky tomuto počasí ti přestane bzučák fachat úplně :shock: .Tyto piezky nemilují kondenzaci /která elektrosoučástka ale má? /,a díky chladu,následně ohřátí,přestane bučet úplně.Místo zvukové indikace,řešení optickou /LED/.Neosazovat nic není dobře,idikaci potřebuješ.čus

28.10.08, 07:01

Příspěvek 
Doprdele s tím. :? Tak jsem se dneska rozhodl udělat s tím centrálem pořádek. Nejdříve jsem zkusil, zdali to furt nepíská kvůli špatné kostře. Napojil jsem tedy novou a hle...bylo ticho...vše perfektně nefunovalo. Radoval jsem se jako malý Jarda. Pak jsem ještě zkusil vrátit původní kostru a pořádně dotáhnout....stále vše fungovalo perfektně. Až když jsem kompletoval vše zpět...zase to začalo pískat. :cry:

Tak jsem to tedy celé vytáhl, napojil na úplně jiný zdroj a bylo ticho. Na mačkání tlačítka DO, to normálně zapískalo jak má. Vše vypadalo v naprostém pořádku. A teď se najednou dívám a vytekl kondík (na obrázku označen červeně) myslíte, že by to mohlo být způsobeno jím? Mimochodem silně se zahříval.
ObrázekObrázek
Obrázek

Naposledy upravil gokralik dne 4.4.09, 13:51, celkově upraveno 1

4.4.09, 13:45
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další