Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 22:32

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 centrál - felicia 1.6 MPi 
Autor Zpráva

Příspěvek centrál - felicia 1.6 MPi
čau nevím jsetli se to tu řešilo, kdyžtak hoďte odkaz.

ve felicii 1.6MPi nefungoval centrál (ani dálkový ovládač, nic! centrál nějaká firma z valašského mezičíší ale už si nepamatuju jaká :( ), rozebral jse dálkový ovladač, našel jsem tam kousek cínu který spojoval dvě nožky IO tak jsem to odškrábnul a dálkový ovládač jde (když se zmáčkne otevřít/zavřít tak blikly blinkry ale auto se nezamykalo.
tedka k obyčejnému centrálu:
oddělal jsem palubovku, krabičku s centrálem jsem odšruboval že to otevřu a podívu jestli tam není něco spáleného nebo nějaký studeňák.
dívu se dívu, nic nevidím. Dobré. skusím změřit diody - v pořádku, skusím změřit rezistory - v pořádku, IO vypadal dobře, studeňák žádný! vypájím relátka, skusím vodivosti - v pořádku, skusím funkčnost - v pořádku!
říkám si nic, skusím to zasunout do konektoru a ejhle blik cvak funkční! vezmu dálkový ovládač, zmáčknu a fuknční, zmáčknu po druhé,po 3,po 4, po ...... a plně funkční! co dál? zamrdám s kablama a mačkám a plně funkční! nechám to tak, cca za 10 minut skusím znova a plně funkční! dám do zpět do krabičky, našrubuju,vyzkouším a nejde ( blinkry bliknou a kontrolka normálně blikne a při zamknutém autě blika tak jak má) ! řeknu si: ,,toš si dělá ze mě prdel ne'' vydělám z krabičky, zkusím a nejde! zkusím rýpnout do relátka a ejhle funguje (relátka jsou tam takové zajímavé - nemají plastový obal, jsou prostě jen tak a do přepínacího jazýčka jde normálně drknout) hodilo to kontakt a centrál fungoval tak jak má! opět za pár minut znova! nešel! tak jsem zase drknul do jazýčka, hodilo to kontakt a zase šlape jak víno!
už si nevím rady je to furt dokola! nemůže na to mít nějaký vlil imobilizér?

2.5.09, 18:46
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Prečistil si kontakty na jazýčkoch relátka :?: Relátko spína a šťava cez neho nejde :?: , alebo ho ani nezopne :?: , zmeraj, či dostáva spínací signál a ako ten signál pokračuje :idea: .

2.5.09, 21:43

Příspěvek 
Huďo taky jsem si myslel že jsou relátka špatné! když to šlo tak je tam cca 7V skokově (asi 6V relátka ale nevím proč.. zenerka tam podle mě není! )- když to přestalo jít tak tam nic nešlo .. možná 0.14V to je nic! - mluvím o napájení relé
ale zjistil jsem že na pinech které jdou k černému a žlutému kablu(řízení motorků) je napětí 9.14V tuším a když jsem to nechal tak připojené, čekal jsem a zrazu skočila 0 z razu zase 9 (nic jsem nemačkal) když jsem ale zkoušel zamykámí tak to šlo ( u spadlo na nějakých 8 V což je normální) jakmile to přestalo jít tak se tam oběvily 2V. Jakmile jsem zase drcnul do jazýčka relátka ad sepne tak seplo , oběvilo se U 9V a šlapalo to jak víno
To je nějaké zajímavé to prostě jde a ani se toho nedotknete a zase to nejde!

napadlo mě, jestli nejsou ještě kondenzátory vysáté že by potom špatně fungoval IO a tím pádem to dělalo i takovou nečekanou neplechu

2.5.09, 22:59

Příspěvek 
to sou ty BRANO centrály...to holt takhle blbne, kup novou jednotku a máš klid :wink:

2.5.09, 23:10
Profil ICQ

Příspěvek 
Já bych to viděl na špatný konektor, asi časem přestal poslouchat. Mohl by to být i přerušený některý káblík, popř. někde dochází ke zkratu.

3.5.09, 08:43

Příspěvek 
Odro jaké myslíš brano centrály? on ten centrál je dodělávaný od nějaké firmy z valašského meziříčí (už si ale nepamatuju co je to za firmu :) )

varoku jaký myslíš špatný konektor? ten k te krabičce centrálu? tam se podle mě nemá co zkazit. Kabliky jsem kontroloval - jsou v pohodě ale je zajímavé že jak to nefunguje tak se to chová úplně stejně jak když tu jednotu centrálu odpojím !

3.5.09, 09:12

Příspěvek 
Lojzek píše:
Huďo taky jsem si myslel že jsou relátka špatné! když to šlo tak je tam cca 7V skokově (asi 6V relátka ale nevím proč.. zenerka tam podle mě není! )- když to přestalo jít tak tam nic nešlo .. možná 0.14V to je nic! - mluvím o napájení relé
ale zjistil jsem že na pinech které jdou k černému a žlutému kablu(řízení motorků) je napětí 9.14V tuším a když jsem to nechal tak připojené, čekal jsem a zrazu skočila 0 z razu zase 9 (nic jsem nemačkal) když jsem ale zkoušel zamykámí tak to šlo ( u spadlo na nějakých 8 V což je normální) jakmile to přestalo jít tak se tam oběvily 2V. Jakmile jsem zase drcnul do jazýčka relátka ad sepne tak seplo , oběvilo se U 9V a šlapalo to jak víno
To je nějaké zajímavé to prostě jde a ani se toho nedotknete a zase to nejde!

napadlo mě, jestli nejsou ještě kondenzátory vysáté že by potom špatně fungoval IO a tím pádem to dělalo i takovou nečekanou neplechu

Ku...va to neznášam, keď sa zamotám do merania napäťových rozdielov - vždy je z toho pakarina :evil: Neviem či som to zle pochopil , vypadáva Ti 7V na napájaní relátka :?: :oops: . Tvári sa to ako studený spoj - skús preletovať všetky spoje, aj na IO, môže to byť aj zlomený kábel :idea: . Skúšal si merať signál od prijímača, či nevypadáva :?:

3.5.09, 13:20

Příspěvek 
ne když měříš napájení relátka tak tam je 7V ale když to nešlape tak tam žádné U není ( z toho vyplývá že relátka jsou dobré ale chyba je někde jinde) jinak jak se měří signál?

3.5.09, 14:22

Příspěvek 
Lojzek píše:
Odro jaké myslíš brano centrály? on ten centrál je dodělávaný od nějaké firmy z valašského meziříčí (už si ale nepamatuju co je to za firmu :) )

varoku jaký myslíš špatný konektor? ten k te krabičce centrálu? tam se podle mě nemá co zkazit. Kabliky jsem kontroloval - jsou v pohodě ale je zajímavé že jak to nefunguje tak se to chová úplně stejně jak když tu jednotu centrálu odpojím !

jo takhle...no, originál ve škodovce se dávali BRANO centrály a tam blbly serva, když byly serva OK, tak odešla jednotka...ale taky po 12 letech by odešlo všechno :wink: 8)

3.5.09, 18:42
Profil ICQ

Příspěvek 
Podľa môjho skromného úsudku, keď Ti vypadne 7V z napájania relátka, tak relátko nie je napájané a nemôže spínať žiadne kontakty medzi sebou :idea: . Sleduj odkiaľ prichádza napätie na kontakt, na ktorom si nameral 7V (odkiaľ je napájané relátko) - postupne po plošnom spoji, kábloch... mal by si sa dostať až k niečomu, čo ho zapína možno to bude prijímač z DO.
" SIGNÁL" - napäťový impulz alebo trvalé (jednosmerné/striedavé) napätie medzi kostrou a kontaktom, ktorý ma zaujíma :wink: . Meriam ho multimetrom a sledujem zmeny v jednotlivých rozsahoch ( U, A, odpor).

3.5.09, 18:51

Příspěvek 
no právě že! jak měřím napájení relátka tak tam je nula, když to má sepnout(zmáčknu dálk. ovladač) tak tam skočí 7V relé sepne auto se odemkne napětí spadne na nulu a rele se rozepne! (ikdyž je to blbost! proč by do auta dávali 6V relé když je to na 12V! zkoušel jsem tam dát 12V relé a to neseplo! takže tam musí být 6V relé a tudíš to v pohodě spíná 7V!). Já vím ono je to těžké tak radit když to nemáte v ruce!
Když to zrovna nefunguje tak tam ani tech 7V na relátka nepříjde! ALE ! ALE! pokud drbnete jazáčkem a spojíte spínací kontak pro motorky tak se to zase celé rozjede a šlape to pokud nenastane ona chvilka a přestane fungovat!

Huďo ten signál nechápu!
je tam jeden IO ( podle mě je to příjmač DO a pomocí překlápění hradel vysílá U které řídí ony relátka) ale je zajímavé, že když to přestane fungovat tak se to auto chová stejně jako když je ten modul centrálu vytáhlý čili bliknoun blinkry a pokud jsou špatně zavřene dveře tak pípá.

4.5.09, 17:13

Příspěvek 
Relé je OK, problém je ešte pred ním na ceste medzi prijímačom DO a napájacím kontaktom relé(7V). Takže ten vypadávajúci U-7V na vstupe do relé skús sledovať kam je pripojený na IO. Skontroluj počas výpadku centrálu, či sa Ti na tom kontakte (na IO) ukazuje 7V, ak tam napätie máš a na relé nie-chyba je na ceste medzi nimi. Ak nie je napätie ani na IO výstupnom kontakte zmeraj, či nevypadáva napájanie IO. Ak je napájanie IO OK skús nájsť vstupný kontakt z prijímača (antény) a sleduj zmeny v napätí na tomto kontakte (mV)... atď. Ťažko sa takto píše neviem, čo máš v ruke :sick: . Ale môže byť niekde skrat a to už je zasa iné hľadanie :roll: . Neskúšal si prstom, či sa niečo neprehrieva (IO,...) :idea: . Tráp sa ďalej a referuj :wink: .

5.5.09, 00:13
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]