Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.5.26, 01:23

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Svetlomet FELICIE 1.6, r. 1997 
Autor Zpráva

Příspěvek Svetlomet FELICIE 1.6, r. 1997
Zdravim forum!
Jelikoz jsem o nasledujicim problemu nenasel zminku, chci se poradit.
Pri vyjimani leveho predniho svetlometu jsem uvizl na mrtvem bode. Nemuzu se dostat k matce drzici pravou stranu masky. Prislusny otvor v karoserii je zcela zakryty chladicem, coz trochu nechapu. :roll:
Obrázek
jde o ten velky ovalny otvor, ne ten maly kruhovy

Druhy pristup k matce je shora nad pravym svetlem, ale ten je zas pekne hluboko a byla by potreba dlouha tenka racna s kloubem nebo bovdenem (mam jen macatou racnu).
Obrázek

Chtel jsem zkusit odehnout levou stranu masky (tu jsem uspesne odsrouboval), abych se dostal k tem dvema sroubum pod levym svetlometem, ale na narazniku je ostrikovac, ktery taky netusim jak sundat.
Obrázek

Nejake napady ?

3.8.09, 17:59
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Šroub za cladičem jedině tak že povolíš chladič a posuneš do strany. Vodu tam nech ono to jde. Ostřikovač nevim neznám možná vytáhnout.....

3.8.09, 21:24

Příspěvek 
já kdžy měnil světlo tak sem sundal čelo a pak světlo..nikde žadny problem...

3.8.09, 21:26
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
čelo musí dolu :wink: bez toho to nejde dyt to je 6 šroubů :wink:

3.8.09, 21:44
Profil ICQ

Příspěvek 
ježiš nechápete, že masku nemůže sundat?! :roll:

u 1,6 je větší chladič než maj 1,3, ale chladičovka je stejná, tzn. že musíš nahoře povolit chladič, odehnout ho od čela, rozdělat masku, ostřikovače sundávat nemusíš, odehni blatníky, aby ty plocháčky nezavazeli a tu masku natoč tak, aby se spodní lišta na kolmo vešla mezi světlo a ostřikovač (mám je taky a jde to-musí to jít, protože ostřikovač jde sundat jen když je dole nárazník a před tim musíš sundat masku :-D ) no a teď pod maskou sou 2 šrouby na světlo a 2 šrouby nahoře... :wink:

3.8.09, 23:17
Profil ICQ

Příspěvek 
Ano někteří radi uplně na nic. Tohle jsemmu napsal už nahoře akorat ostřiky jsem nevěděl.

4.8.09, 07:10

Příspěvek 
Ondras83 a Dawid130, děkuju vám za konstruktivní odpovědi! Snad přijdou vhod i dalším nešťastníkům co si budou potřebovat vyměnit světlo. O víkendu s tím chladičem zkusím pohnout.
Mi tedy přijde, že tu 1,6ku od VW se rozhodli montovat do feld až po návrhu karoserie... minimálně s tím velkým chladičem nepočítali.

5.8.09, 09:04

Příspěvek Vyřešeno !
Drazí škodovkáři, jelikož se dny opět povážlivě krátí, a jízdě za tmy se už nevyhnu, byl jsem nucem pohnout s opravou světlometu.
Po důkladném prozkoumání reflektoru pomocí zubařského zrcátka bylo jasné, že reflektor jen sklouzl z pryže na šroubku, který ovládá pravolevý náklon světlometu. Stačilo tedy nasměrovat obě do sebe zapadající části světlometu proti sobě, a natlačit zpět plastový výstupek na reflektoru do pryžové trubičky. Dalo se tedy obejít demontáž.

A jak se problém přihodil ? Při výměně žárovky. Světlomet je navržen tak inteligentně, že při tlaku na pružinu co drží žárovku není možno tento tlak kompenzovat působením síly v opačném směru, jelikož není co chytit / na co zatlačit. Veškerá síla působí tedy na 2 pryžové panty... A když jsou 12 let staré, povolí.

1.10.09, 22:14

Příspěvek 
jj, máš pravdu...eště k naklápění...komu nefunguje, tak ho vyndejte ze světla (bajonet) a vyšroubujte ten šroubek s kuličkou uplně na doraz ven a pak seřiďte světla... :wink:

já jednou seřizoval, seřizoval, nešlo to, pak sem rozebíral světlo, nešlo to, znovu světlo ven atd a pak sem na tohle přišel...je to známej problém při nefunkci hydroštelu na světla :)

2.10.09, 13:10
Profil ICQ

Příspěvek 
Ondras83 píše:
jj, máš pravdu...eště k naklápění...komu nefunguje, tak ho vyndejte ze světla (bajonet) a vyšroubujte ten šroubek s kuličkou uplně na doraz ven a pak seřiďte světla... :wink:

já jednou seřizoval, seřizoval, nešlo to, pak sem rozebíral světlo, nešlo to, znovu světlo ven atd a pak sem na tohle přišel...je to známej problém při nefunkci hydroštelu na světla :)

Ondrasi ty mi snad čteš myšlenky nebos mně viděl někde v noci trdlovat před kapotou!
Samozřejmě že se mi někdy minulý týden hydroštel asi po 5 letech opět rozbil, v trubičce jsou vidět bubliny a do vany pod motorem odkapává modrá, sklonodárná krev.
Na pevno šlo klopení nastavit pěkně, ale uvažuju o trvalém elektrosklápění. Nevyrábí ho už někdo ?
Do technické času spousta, to asi zkusím fridexovou injektáž... doufám že panu inspektorovi pak nekápne při pohledu pod Feldiny sukně modrá kapka do očka. To bych sklápěl hned, za další technickou a tu drahou trubičku, Škoda slov

2.10.09, 23:55

Příspěvek 
voyt píše:
Ondras83 píše:

Ondrasi ty mi snad čteš myšlenky nebos mně viděl někde v noci trdlovat před kapotou!
Samozřejmě že se mi někdy minulý týden hydroštel asi po 5 letech opět rozbil, v trubičce jsou vidět bubliny a do vany pod motorem odkapává modrá, sklonodárná krev.
Na pevno šlo klopení nastavit pěkně, ale uvažuju o trvalém elektrosklápění. Nevyrábí ho už někdo ?
Do technické času spousta, to asi zkusím fridexovou injektáž... doufám že panu inspektorovi pak nekápne při pohledu pod Feldiny sukně modrá kapka do očka. To bych sklápěl hned, za další technickou a tu drahou trubičku, Škoda slov

já teda naklápění vůbec nepoužívám, takže mám nastavího a tak jezdim, ale jestli to hodně používáš, tak to snad zatim nikdo nevyrábí, ale nějak se tam dá nabastlit elektro z fábie...ovšem jestli to u vás na STKčku kontrolujou, tak s elektro neprojdeš :wink:

3.10.09, 10:13
Profil ICQ

Příspěvek 
počkej ono existuje stk kde nekontrolujou hydroštel ? 8)

3.10.09, 16:42

Příspěvek 
voyt píše:

:|

3.10.09, 17:34
Profil ICQ

Příspěvek 
voyt píše:

Tam kam jezdí kontrolujou...potočí kolečkem a prohodí něco ve stylu "jako vždycky"

3.10.09, 17:48

Příspěvek 
gokralik píše:
voyt píše:

Tam kam jezdí kontrolujou...potočí kolečkem a prohodí něco ve stylu "jako vždycky"

u mě nekontrolovali, dokonce ani když mi seřizoval světla tak to nedal do té výchozí pozice.....a to sem to před STK kupoval nové

3.10.09, 17:55
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další