Svetlomet FELICIE 1.6, r. 1997
| Autor |
Zpráva |
|
voyt
|
 Svetlomet FELICIE 1.6, r. 1997
Zdravim forum!
Jelikoz jsem o nasledujicim problemu nenasel zminku, chci se poradit.
Pri vyjimani leveho predniho svetlometu jsem uvizl na mrtvem bode. Nemuzu se dostat k matce drzici pravou stranu masky. Prislusny otvor v karoserii je zcela zakryty chladicem, coz trochu nechapu.
jde o ten velky ovalny otvor, ne ten maly kruhovy
Druhy pristup k matce je shora nad pravym svetlem, ale ten je zas pekne hluboko a byla by potreba dlouha tenka racna s kloubem nebo bovdenem (mam jen macatou racnu).
Chtel jsem zkusit odehnout levou stranu masky (tu jsem uspesne odsrouboval), abych se dostal k tem dvema sroubum pod levym svetlometem, ale na narazniku je ostrikovac, ktery taky netusim jak sundat.
Nejake napady ?
|
| 3.8.09, 17:59 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Dawid130
|
Šroub za cladičem jedině tak že povolíš chladič a posuneš do strany. Vodu tam nech ono to jde. Ostřikovač nevim neznám možná vytáhnout.....
|
| 3.8.09, 21:24 |
|
 |
|
sharpers
|
já kdžy měnil světlo tak sem sundal čelo a pak světlo..nikde žadny problem...
_________________ minulost : Elvírka - felicia glxi 95, 1.3bmm, červená tmavá+14" atlanty
nyní: peugeot 406 sedan, 1.8 16V Mistral, modrá metla
|
| 3.8.09, 21:26 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
čelo musí dolu  bez toho to nejde dyt to je 6 šroubů 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 3.8.09, 21:44 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
ježiš nechápete, že masku nemůže sundat?!
u 1,6 je větší chladič než maj 1,3, ale chladičovka je stejná, tzn. že musíš nahoře povolit chladič, odehnout ho od čela, rozdělat masku, ostřikovače sundávat nemusíš, odehni blatníky, aby ty plocháčky nezavazeli a tu masku natoč tak, aby se spodní lišta na kolmo vešla mezi světlo a ostřikovač (mám je taky a jde to-musí to jít, protože ostřikovač jde sundat jen když je dole nárazník a před tim musíš sundat masku  ) no a teď pod maskou sou 2 šrouby na světlo a 2 šrouby nahoře... 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 3.8.09, 23:17 |
|
 |
|
Dawid130
|
Ano někteří radi uplně na nic. Tohle jsemmu napsal už nahoře akorat ostřiky jsem nevěděl.
|
| 4.8.09, 07:10 |
|
 |
|
voyt
|
Ondras83 a Dawid130, děkuju vám za konstruktivní odpovědi! Snad přijdou vhod i dalším nešťastníkům co si budou potřebovat vyměnit světlo. O víkendu s tím chladičem zkusím pohnout.
Mi tedy přijde, že tu 1,6ku od VW se rozhodli montovat do feld až po návrhu karoserie... minimálně s tím velkým chladičem nepočítali.
|
| 5.8.09, 09:04 |
|
 |
|
voyt
|
 Vyřešeno !
Drazí škodovkáři, jelikož se dny opět povážlivě krátí, a jízdě za tmy se už nevyhnu, byl jsem nucem pohnout s opravou světlometu.
Po důkladném prozkoumání reflektoru pomocí zubařského zrcátka bylo jasné, že reflektor jen sklouzl z pryže na šroubku, který ovládá pravolevý náklon světlometu. Stačilo tedy nasměrovat obě do sebe zapadající části světlometu proti sobě, a natlačit zpět plastový výstupek na reflektoru do pryžové trubičky. Dalo se tedy obejít demontáž.
A jak se problém přihodil ? Při výměně žárovky. Světlomet je navržen tak inteligentně, že při tlaku na pružinu co drží žárovku není možno tento tlak kompenzovat působením síly v opačném směru, jelikož není co chytit / na co zatlačit. Veškerá síla působí tedy na 2 pryžové panty... A když jsou 12 let staré, povolí.
|
| 1.10.09, 22:14 |
|
 |
|
Ondras83
|
jj, máš pravdu...eště k naklápění...komu nefunguje, tak ho vyndejte ze světla (bajonet) a vyšroubujte ten šroubek s kuličkou uplně na doraz ven a pak seřiďte světla...
já jednou seřizoval, seřizoval, nešlo to, pak sem rozebíral světlo, nešlo to, znovu světlo ven atd a pak sem na tohle přišel...je to známej problém při nefunkci hydroštelu na světla 
|
| 2.10.09, 13:10 |
|
 |
|
voyt
|
Ondras83 píše: jj, máš pravdu...eště k naklápění...komu nefunguje, tak ho vyndejte ze světla (bajonet) a vyšroubujte ten šroubek s kuličkou uplně na doraz ven a pak seřiďte světla... já jednou seřizoval, seřizoval, nešlo to, pak sem rozebíral světlo, nešlo to, znovu světlo ven atd a pak sem na tohle přišel...je to známej problém při nefunkci hydroštelu na světla 
Ondrasi ty mi snad čteš myšlenky nebos mně viděl někde v noci trdlovat před kapotou!
Samozřejmě že se mi někdy minulý týden hydroštel asi po 5 letech opět rozbil, v trubičce jsou vidět bubliny a do vany pod motorem odkapává modrá, sklonodárná krev.
Na pevno šlo klopení nastavit pěkně, ale uvažuju o trvalém elektrosklápění. Nevyrábí ho už někdo ?
Do technické času spousta, to asi zkusím fridexovou injektáž... doufám že panu inspektorovi pak nekápne při pohledu pod Feldiny sukně modrá kapka do očka. To bych sklápěl hned, za další technickou a tu drahou trubičku, Škoda slov
|
| 2.10.09, 23:55 |
|
 |
|
Ondras83
|
voyt píše: Ondras83 píše: jj, máš pravdu...eště k naklápění...komu nefunguje, tak ho vyndejte ze světla (bajonet) a vyšroubujte ten šroubek s kuličkou uplně na doraz ven a pak seřiďte světla... já jednou seřizoval, seřizoval, nešlo to, pak sem rozebíral světlo, nešlo to, znovu světlo ven atd a pak sem na tohle přišel...je to známej problém při nefunkci hydroštelu na světla  Ondrasi ty mi snad čteš myšlenky nebos mně viděl někde v noci trdlovat před kapotou! Samozřejmě že se mi někdy minulý týden hydroštel asi po 5 letech opět rozbil, v trubičce jsou vidět bubliny a do vany pod motorem odkapává modrá, sklonodárná krev. Na pevno šlo klopení nastavit pěkně, ale uvažuju o trvalém elektrosklápění. Nevyrábí ho už někdo ? Do technické času spousta, to asi zkusím fridexovou injektáž... doufám že panu inspektorovi pak nekápne při pohledu pod Feldiny sukně modrá kapka do očka. To bych sklápěl hned, za další technickou a tu drahou trubičku, Škoda slov
já teda naklápění vůbec nepoužívám, takže mám nastavího a tak jezdim, ale jestli to hodně používáš, tak to snad zatim nikdo nevyrábí, ale nějak se tam dá nabastlit elektro z fábie...ovšem jestli to u vás na STKčku kontrolujou, tak s elektro neprojdeš 
|
| 3.10.09, 10:13 |
|
 |
|
voyt
|
počkej ono existuje stk kde nekontrolujou hydroštel ? 
|
| 3.10.09, 16:42 |
|
 |
|
Ondras83
|
voyt píše: počkej ono existuje stk kde nekontrolujou hydroštel ? 

|
| 3.10.09, 17:34 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11969 Bydliště: Český Těšín
|
voyt píše: počkej ono existuje stk kde nekontrolujou hydroštel ? 
Tam kam jezdí kontrolujou...potočí kolečkem a prohodí něco ve stylu "jako vždycky"
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 3.10.09, 17:48 |
|
 |
|
sharpers
|
gokralik píše: voyt píše: počkej ono existuje stk kde nekontrolujou hydroštel ?  Tam kam jezdí kontrolujou...potočí kolečkem a prohodí něco ve stylu "jako vždycky"
u mě nekontrolovali, dokonce ani když mi seřizoval světla tak to nedal do té výchozí pozice.....a to sem to před STK kupoval nové
_________________ minulost : Elvírka - felicia glxi 95, 1.3bmm, červená tmavá+14" atlanty
nyní: peugeot 406 sedan, 1.8 16V Mistral, modrá metla
|
| 3.10.09, 17:55 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|