Felicia - pravá přední brzda
| Autor |
Zpráva |
|
Novel Whoop
|
 Felicia - pravá přední brzda
Zdarec, popravdě řečeno si nejsem jistý, jestli je předmětem tématu právě brzda, nicméně takováto jsou fakta: - po jízdě jde od pravého kola teplo, od levého ne - poslední dobou mám vyšší spotřebu, ale to může být příčin víc - na druhou stranu při normální jízdě, když jedu rovně a pustím volant, tak auto jede rovně, netáhne do strany Takže to vypadá, jako kdyby brzda nepatrně brzdila, ale pak mi připadá logické, že by se to obrousilo a za chvilku to bylo cajk.. Mimo to je účinnost brždění v normálu, tak nevím. Ale celkově se mi zdá, že to auto musím nutit do pohybu víc..kolem 60-90 hůř akceleruje.. Díky za rady 
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi 1998 hatch, LPG
|
| 11.3.13, 12:22 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
 Re: Felicia - pravá přední brzda
jednoduche, zvedni kolo a sundej ho a koukni jestli se ti desky vraci jinac to muze byt i lozisko
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
|
| 11.3.13, 12:25 |
|
 |
|
Novel Whoop
|
Jo, to mám v plánu odpoledne.. jen chci vědět, na co všechno mám pak koukat  A kdyby to bylo ložisko, tak by s ním bylo špatně co?
|
| 11.3.13, 12:55 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
skontrolovať vodiace čapy, to stačí zhodiť dole kolo, skúsiť zatlačiť piest do stmeňa, nahodiť priesvitnú hadičku na odvzdušňovák povoliť a pokiaľ kvapká kvap, kvap, kvap, kvap je ok, pokiaľ kvapká kvap,............kvap,.............kvap, treba vymeniť hadičky....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 11.3.13, 13:15 |
|
 |
|
Novel Whoop
|
Díky za tip, to už ale asi bez zkušeností a jen s kladivem neudělám  tak to vypadá, že felda pojede zas do servisu.. už tam 3 měsíce nebyla, tak je nejvyšší čas 
|
| 11.3.13, 13:31 |
|
 |
|
Forman
Registrován: 10.2.07, 21:30 Příspěvky: 162 Bydliště: Brno a okolí,BK,VY,PV
|
Já musel vyměnit hadičku pravého kola, byla neprůchozí ,
|
| 11.3.13, 15:17 |
|
 |
|
Novel Whoop
|
Tak to bych třeba i zvládl.. problém je, že to kolo s normálním klíčem nesundám, ať se snažím, jak chci  A to nejsu žádnej kostlivec. Takže si jdu domluvit servis. Kolo hřeje dál a pocit zbržďování jízdy je čím dál, tím větší.. Auto se poměrně neochotně rozjíždí, a akcelerovat z 70 na 80 na pětku je skoro nemožný 
|
| 11.3.13, 15:40 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
bože tak to po chvilce jízdy ošahej, třeba i na několikrát a zjisti co se zahřeje jako první, jestli náboj nebo kotouč a třmen (prostrčit prst skrz disk snad ještě zvládneš), pak s tím můžeš zajet do servisu a rovnou říct dělá to to a to, oni by ti mohli měnit díl za dílem furt dokola, diagnostiku závady dnes v servisu nikdo nedělá  Podle mě to bude kouslá brzda, buď vodítka/pístek nebo vevnitř rozpadená hadice - dej tam čínu a za chvíli to tam máš zas.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 11.3.13, 16:12 |
|
 |
|
Novel Whoop
|
Takže: po 500 metrech - levá brzda celá studená; pravej brzdovej kotouč řekněme vlažnej, ostatní studený po 5km (prakticky bez brždění, dával jsem si pozor kvůli srovnání) - levej kotouč studenej, malinko teplej náboj, třmen studenej; pravej třmen teplej, náboj horkej, brzda rozpálená, že jsem si trošku připálil prst Tak co mi povíte teď? 
|
| 11.3.13, 19:35 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
že se ti nevrací pístek, bud vymenit pístek + gumičky (150,-) nebo hadici (120,-)
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 11.3.13, 20:00 |
|
 |
|
Novel Whoop
|
Děkuji 
|
| 11.3.13, 20:32 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Nemusí to být pístkem, můžou být zarezlé vodící čepy, jak už bylo zmíněno. Problémem pak je, že desky jsou křivě sjeté, takže je to na výměnu desek a v takovém případě je nejlepší udělat komplet repas předku, tedy zkontrolovat/vyměnit písty, gumičky, čepy, desky, odvzdušnit a rovnou vyměnit brzdovku, samozřejmě na obou stranách.
|
| 11.3.13, 20:47 |
|
 |
|
Novel Whoop
|
No to doufám, že teda né.. jsou tomu 3 měsíce co tam mám nový destičky..
|
| 11.3.13, 20:57 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
A kdo ti je měnil? Tohle to je na přesdržku, když se mění desky tak se automaticky čistí třmeny, mažou vodítka a rozhýbává pístek, protože se musí zatlačit...Jedině pokud by byla vevnitř rozpadená hadice, a fungovala jako jednocestej ventil, tak za to nemůže...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 11.3.13, 21:09 |
|
 |
|
Novel Whoop
|
No když jsem měl první závadu, tak jsem dostal doporučení na chlapa v tuřanech, co se specializuje na škodovky. Za třičtvrtě roku jsem u něj byl dvakrát a zatím bylo vše v naprostým pořádku.. Celkem mu věřím, tak doufám, že to bude ta hadice.. Ale to nedokážu posoudit - je zvenku tak zaliskaná bordelem, že jediné, co se z jejího stavu dá usoudit je, že je tam asi dost dlouho,  ..
|
| 11.3.13, 21:21 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|